Pratite nas na:

Evropski gradovi


 • Proleće/Jesen
 • Ponosni

  Club Paradiso Nagrade

  Prijatelji:

  Diaspora group
  Generali osiguranje

  Doček Nove Godine -> Nova godina Vroclav 2018

  Nova godina Vroclav 2018

  Nova godina Vroclav 2018

  Doček nove godine Vroclav 2018

  Vroclav je Poljski grad u oblasti Šleske. Prostire se u dolini reke Odre i četvrti je grad po veličini u zemlji. Vroclav nosi naziv i "Poljska Venenecija" s obzirom da kroz sam grad protiče pet reka (Odra i 4 njene pritoke: Bistrica, Vidava, Olava i Sleza), a brojni mostovi su odlika grada. Nekada ih je bilo preko 300, a danas oko 220. Sloveni su prvi formirali naselje tokom X veka. Iako je bio razoren tokom II svetskog rata, Vroclav je ipak sačuvao veliki broj starih građevina.
  Nova godina Vroclav 2018


  Vroclav – Poznan – Roglin – Tsiež
  5 dana/2 noćenja – autobusom
  30.12.2017. - 3.1.2018


  1. dan: Beograd – Horgoš
  Polazak autobusa sa stanice Lasta u 20.00 sati. Polazak iz Novog Sada u 21.15 sati ispred železničke stanice, kod lokomotive; polazak iz Subotice u 22.30 sati sa autobuske stanice prekoputa hotela Patria, u pravcu Palića. Prelazak srpsko–mađarske granice kod Horgoša.


  2. dan: Horgoš – Vroclav
  Nastavak putovanja kroz Mađarsku, Slovačku i Češku do Poljske i grada Vroclava gde stižemo u prepodnevnim satima. Panoramski obilazak istorijskog centra grada: Rynek–stari trg iz 13.veka sa starom gradskom većnicom, kraljevska palata iz 18.veka, Crkva Sv.Marije iz 13.veka, ulica Podwale, Nebeski toranj – najviša zgrada u Poljskoj, staro jevrejsko groblje, trg Grundvalzki, Stuelicia (Narodna dvorana) iz 1910. godine – upisana na UNESCO listu svetske baštine, gradski park sa japanskom baštom, panorama Raclavice (120 m dugačko platno koje prikazuje bitku iz 18. veka za nezavisnost između Poljaka i Rusa), muzička fontana, ostrvo Tumski gde je osnovan grad i koji je najstariji deo Vroclava sa gotičkom katedralom. Slobodno vreme. Smeštaj u hotel. Individualni Doček nove godine. Noćenje.


  3. dan: Vroclav – Poznanj – Vroclav
  Doručak. Fakultativni izlet ”Poznanj”. Poznanj se nalazi na reci Varti u centralnoj Poljskoj, sa oko 500.000 stanovnika i spada u jedne od najstarijih gradova u Poljskoj. Ovde je bila prva prestonica dinastije Pjastovića u 11. veku kada je podignuta I katedrala gde su sahranjivani vladari Poljske do 13 veka. Poznanj je važan centar trgovine, industrije i obrazovanja, a takođe i domaćin mnogih međunarodnih manifestacija. Panoramski obilazak istorijskog centra grada: Rynek–stari trg iz 13.veka sa starom renesansnom gradskom većnicom iz 16.veka, Ostrvo Tumski na reci Varti smatra se se se za rodno mesto poljskog katoličanstva,bazilika Sv. Stanislava iz 17.veka koja je najlepša barokna crkva u Poljskoj, muzej muzičkih instrumenata iz 1945 a jedni takav muzej u Poljskoj, Trg slobode sa fontanom I gradskom bibliotekom, ostrvo Malata, botanička bašta, jedna od najvećih u Evropi. Slobodno vreme. Nastavak putovanja do mesta Roglin i palate koja je podignuta u 18. veku a koja pokazuje lepotu i istoriju rezidencije porodice Raczynski. Ovo je jedna od glavnih poljskih rezidencija, bogate istorije zanimljive arhitekture i veličanstvene zbirke umetničkih dela poljskog i evropskog slikarstva sa lepim parkom u engleskom i francuskom stilu i detaljnom rekonstrukcijom načina života toga doba. Povratak u Vroclav. Noćenje.


  4. dan: Vroclav – Horgoš
  Doručak. Slobodno vreme. Fakultativni izlet do zamka Ksiaž koji je treći po veličini u Poljskoj a podignut u 13.veku kao zamak kneza od Svidnice.Tokom istorije bio je u vlasništvu i kraljeva Poljske, Češke, Mađarske i porodice Hochberg. Tokom II svetskog rata bio je konfiskovan od strane nacista koji su iskopali ispod njega veliki broj tunela na dubini od preko 50 m. Nalazi se 70 km južno od Vroclava i to je jedan od onih zamkova koji deluju kao da su upravo ispali iz neke bajke. Nalazi se na litici visokoj 400 m okružen gustom šumom i ima 400 prostorija. Dvorac je srušen, i ponovo izgrađen više puta tokom svih ovih godina. Obilazak zamka. Slobodno vreme. Povratak u Vroclav i polazak prema Srbiji. Noćna vožnja kroz Poljsku, Češku, Slovačku I Mađarsku.


  5. dan: Horgoš – Novi Sad – Beograd
  Prelazak mađarsko–srpske granice kod Horgoša. Dolazak u Novi Sad i Beograd u jutarnjim satima.


  Aranžman u pripremi


  U cenu putovanja je uraĉunato:
  - prevoz autobusom na navedenoj relaciji (visokopodni ili dabldeker sa audio i video opremom)
  - Dva noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu kategorije 3 zvezdice u Vroclavu
  - Razgledanja prema programu
  - usluge vodiča
  - Troškovi organizovanja putovanja.


  U cenu putovanja nije uraĉunato:
  - Fakultativni izleti
  - Međunarodno putno zdravstveno osiguranje.


  Doplata:
  - za jednokrevetnu sobu je 55 evra.


  Smeštaj:
  Hotel CAMPANILE***, Vroclav, ul. Jagielly 7, Tel: +48 71 326 78 00, www.campanile.com Hotel se nalazi na obali reke Odre,1.5km od istoriskog centra grada. Ima recepciju, restoran, besplatan wi – fi internet. Sobe su dvokrevetne sa kupatilom, standardno opremljene, sa telefonom i TV – om, fenom. Hotel nema trokrevetne sobe. Doručak – samoposluživanje. Organizator putovanja zadržava pravo zamene ovih hotela, hotelima iste ili više kategorije.


  Fakultativni izleti i posete:
  - Izlet “Poznanj ” sa posetom palati Raczinski Cena paketa: 30 evra. U cenu je uključeno: prevoz autobusom, obilazak grada Poznanja, rezervacije i ulaznice za palatu Raczinski,usluge vodiča
  - Izlet “Zamak Tsiež ” Cena paketa: 20 evra. U cenu je uključeno: prevoz autobusom, rezervacije i ulaznice sa obilaskom zamka Tsiež, usluge vodiča
  - Prijavljivanje za izlete i posete je prilikom prijavljivanja za putovanje a plaćanje je u Nemačkoj, isključivo u evrima, u efektivi. Potrebno je najmanje 30 učesnika za realizaciju izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuju uz korigovanje cene.


  Važne napomene:
  - Potrebno je najmanje 40 putnika za realizaciju ovog putovanja.
  - Uz blagovremeni upit postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim, dok ne postoji mogućnost smeštanja u trokrevetnim sobama.

  Mogući načini plaćanja:
  1) 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja;
  2) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake rate čekovima građana do 20.02.2018 uz uvećanje od 1,5% na mesečnom nivou;
  3) 30% prilikom rezeracije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka;
  4) platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa);


  Napomena:
  Agencija ne snosi odgovornost za nedobijanje vize (ukoliko posedujete plavi pasoš) i u tom slučaju smatra se da je putnik odustao od putovanja i podleže troškovima otkaza putovanja prema Opštim uslovima. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 7 dana pre početka putovanja.Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

  Cenovnik br.1 od 03.10.2017


  Club Paradiso licenca broj OTP 149/2010, nastupa u svojstvu posrednika u prodaji - subagenta. Uz ovaj proogram važe Opšti uslovi putovanja OTP Filip travel, licenca OTP 196/2010

  Narodni muzej, Gradski muzej, Akademija umetnosti, Muzej arhitekture, Geološki muzej, Prirodnjački muzej, Filharmonija, Pozorište Laboratorijum, Vroclavska Opera, Pozorište pantomime, Lutkarsko, Savremeno pozorište, Gotička gradska većnica na vroclavskom trgu, Katedrala Sv.Jovana Krstitelja, crkva Sv. Krsta, crkva presvete Bogorodice, barokna skupina građevina Vroclavskog univerziteta, Plac Solni, Novi Trg, ulica Svidnjicka, Botanička bašta, ZOO vrt, staro jevrejsko groblje, Veliko ostrvo.

  /

  /


  Prijave i informacije

  Club Paradiso d.o.o. Bulevar despota Stefana 15, Beograd

  011/72 47 012; 72 40 928