Doček Nove Godine avio -> Nova godina Moskva i Sankt Peterburg avionom 2018

Nova godina Moskva i Sankt Peterburg avionomnom 2018

Nova godina Moskva 2018

Doček nove godine Moskva 2018

Smatra se da je Moskva osnovana 1147. godine uz reku Moskvu. U bukvalnom prevodu sa staroruskog naziv znači Grad uz reku Moskvu, a veruje se da naziv potiče i od finske reči, koja u prevodu znači zamućen. Grad je neprekidno trebalo braniti od Mongola, a napadi prestaju tek u XV veku. Od tada uspon Moskve kao trgovačkog središta više nisu mogli da zaustave ni požari, ni glad, ni bitke protiv Mongola i Tatara. Moskva se proslavila i slavnom pobedom nad moćnim Napoleonom 1812.godine. U Moskvi je sve najveće (crkve, zgrade, ulice). Danas je i dalje najveći i glavni grad Rusije, a u njoj živi oko 11,5 miliona stanovnika. Moskva je više godina za redom proglašena za najskuplji grad na svetu za život..


Docek nove godine Moskva i Sankt Peterburg avionom Docek nove godine Moskva i Sankt Peterburg avionom Docek nove godine Moskva i Sankt Peterburg avionom Docek nove godine Moskva i Sankt Peterburg avionom Docek nove godine Moskva i Sankt Peterburg avionom Docek nove godine Moskva i Sankt Peterburg avionom Docek nove godine Moskva i Sankt Peterburg avionom Docek nove godine Moskva i Sankt Peterburg avionom
Doček nove godine Moskva 2018

Legendarni Petar Veliki je sagradio Sankt Peterburg (4,5 miliona staovnika), na močvarnom tlu ušća reke Neve. Zapadnjački grad na severu Rusije brzo se pretvorio u nešto posebno što uopšte nije rusko, jer je car Petar Veliki želeo da njegov prozor na zapad bude sagrađen u evropskom stilu i da malo podseća na Prag, nosi trag Beča, a da zapravo bude Amsterdam. Rusi su živeli na vrhu finskog zaliva još od VIII veka. Grad je izgrađen na deblima, sledeći primer Amsterdama. Rad je bio naporan, te su mnogi radnici izgubili život. Zato se kaže da je Sankt Peterburg sagrađen na ljudskim kostima. Petar je ovde preselio svoju prestonicu, a građane iz unutrašnjosti je primorao da se presele na obalu Baltika. Grad je pretrpeo teška oštećenja tokom II svetskog rata i tada se zvao Lenjingrad.


Docek nove godine Moskva i Sankt Peterburg avionom Docek nove godine Moskva i Sankt Peterburg avionom Docek nove godine Moskva i Sankt Peterburg avionom Docek nove godine Moskva i Sankt Peterburg avionom Docek nove godine Moskva i Sankt Peterburg avionom Docek nove godine Moskva i Sankt Peterburg avionom


Doček Nove godine - Moskva i Sankt Peterburg
30.12.2015 – 06.01.2018. avionom


Siguran polazak - Garantovana realizacija fakultativnog programa

1. dan 30.12. Beograd – Moskva

Sastanak grupe dva sata pre poletanja na aerodromu “Nikola Tesla”. Let Aeroflota-a za Moskvu u 13:00 časova (let SU 2091). Dolazak na moskovski aerodrom u 17:55 časova. Transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Nodenje.


2. dan 31.12. Moskva
Doručak. Panoramsko razgledanje grada autobusom: centar grada, Crveni trg, Kremlj, Crkva Vasilija Blaženog, Boljšoj teatar, Hram Hrista Spasitelja, Novodevičji manastir, vidikovac Vrapčeva brda i Univerzitet "Lomonosov", Poklonaja gora (Park Pobede) i dr. (bez ulaska u objekte). Obilazak Moskovskog metroa (fakultativno), posebno nekih od najlepših metro stanica, nalik na muzeje (mozaici, skulpture). Odlazak uveče na Crveni trg (sa vodičem, metroom), na kome se tradicionalno, uz veličanstven vatromet, dočekuje Nova godina. Nodenje.


3. dan 01.01. Moskva
Doručak. Fakultativni program: Sergijev Posad (bivši Zagorsk, 70 km od Moskve), jedan od najstarijih i najvedih ruskih manastirskih kompleksa, centar ruskog pravoslavlja i duhovnosti, ranije rezidencija ruskog patrijarha. Obilazak Troice Sergijeve Lavre, bisera drevnoruske umetnosti i arhitekture. Posle podne slobodno vreme za odmor. Nodenje.


4. dan 02.01. Moskva – Sankt Peterburg
Doručak. Fakultativni program: Kremlj, najstariji deo i istorijski centar Moskve, neponovljiv po lepoti arhitekturno-umetnički kompleks. Obilazak teritorije, Uspenske i Arhangelske crkve, Car zvono, Car top i Oružana palata, riznica carske Rusije. Ogromne istorijske i umetničke dragocenosti moskovskog Kremlja sakupljene su u jednu zbirku iz koje je nastao Muzej Oružana palata, koji se nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Transfer do aerodroma (polazak u 16:00). Poletanje za Sankt Petersburg u 19:00 časova (let SU26). Sletanje na aerodrom u Sankt Peterburg u 20:20 časova. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Nodenje.


5. dan 03.01. Sankt Peterburg
Doručak. Panoramsko razgledanje grada autobusom: Nevski prospekt, Kazanjski sabor, Dvorski trg, Admiralitet, Vasiljevsko ostrvo, Ermitaž, Isakijevska saborna crkva, Bronzani konjanik ... (bez ulaska u objekte). Fakultativni program: Petropavlovska tvrđava, istorijsko jezgro grada, Petropavlovska saborna crkva u kojoj su sahranjeni svi ruski imperatori, počev od Petra I, Istorijski muzej Sankt Peterburga, čuvene tamnice. Slobodno vreme. Nodenje.


6. dan 04.01. Sankt Peterburg
Doručak. Fakultativni program: Ermitaž, obilazak jednog od najvedih muzeja na svetu, u zdanju Zimskog dvorca, sa preko 3 miliona eksponata, sa remek delima Leonarda Da Vinčija, Ticijana, Van Goga, Sezana, Pikasa... Slobodno vreme. Nodenje.


7. dan 05.01. Sankt Peterburg
Doručak. Fakultativni program: Izlet u Puškin-Carsko Selo - letnja rezidencija Ekaterine Velike, dvorac i prekrasni park površine. Enterijer dvorca fascinira sjajem umetničkih predmeta od poludragog kamena, zlata, portretima dinastije Romanovih. 34 km2 Povodom 300 - godišnjice osnivanja Sankt Peterburga završena je obnova čuvene Dilibarske dvorane, koja je Katarininom dvorcu vratila stari sjaj. Organizacija vožnje Ruskom trojkom (u slučaju povoljnih vremenskih uslova). Slobodno vreme. Nodenje.


8. dan 06.01. Sankt Peterburg – Moskva – Beograd
Doručak (lunch-paket). Transfer do aerodroma. Let za Moskvu u 17:35 časova (let SU 21). Dolazak u 18:55 časova. Poletanje za Beograd u 21:05 časova (let SU 2092). Dolazak u Beograd u 22:30 časova. Kraj usluge.


Aranžman u pripremi


Cena aranžmana obuhvata:
- avio prevoz na svim relacijama letovima Aeroflota:
- 30.12. Beograd-Moskva
- 02.01. Moskva-Sankt Peterburg
- 06.01. Sankt Peterburg- Moskva-Beograd;
- smeštaj u Moskvi u Best Western Plus Vega Hotel & Convention Center 4*, u standardnim dvokrevetnim sobama sa doručkom
- smeštaj u St.Peterburgu u Hotelu Moskva 4*,u dvokrevetnim sobama sa doručkom
- transfere prema programu;
- turistički program: panoramsko razgledanje Moskve i St.Peterburga; usluge pratioca grupe i stručnih lokalnih vodiča; troškove organizacije aranžmana.


Aranžmana ne obuhvata:
- Aerodromske takse i obavezno osiguranje u avio saobradaju (cca 149 €, podložno je promeni);
- Fakultativni program u Moskvi i Sankt Peterburgu.
- Individualne troškove.


Doplate i popusti:
- 1/1 soba – 135 €
- cena za decu 2 - 14 godina sa dvoje odraslih (dopunski ležaj) - 485 €
- Za tredu odraslu osobu cena je ista kao za mesto u dvokrevetnoj, a smeštaj je:
- u Moskvi, Best Western Plus Vega Hotel & Convention Center 4*- u dvosobnom apartmanu (Junior suite)
- u St.Peterburgu, u Hotelu Moskva 4* - na dopunskom ležaju


Opisi hotela:
Moskva, Best Western Plus Vega Hotel & Convention Center 4*: www.hotel-vega.ru
Hotel je u sastavu nekadasnjeg kompleksa hotela Izmailovo, danas u sklopu lanca hotela Best Western. Metro stanica je na 70-80m od hotela. U neposrednoj blizini hotela nalazi se veliki broj restorana, trzni centar, kao i velika pijaca suvenira. Sama voznja metroom do Crvenog trga traje 15 min (od hotela sa pesacenjem bukvalno 25 min), sto je vazno za slobodno vreme. U ovom hotelu sve vise odsedaju nasi poslovni ljudi, jer je cena povoljna, a uslovi odlicni, 2012. godine hotel je potpuno renoviran. Doručak švedski sto.


Sankt Peterburg, Hotel Moskva 4* www.hotel-moscow.ru
Hotel se nalazi u centru grada, na kraju Nevskog prospekta, na obali Neve. Ulaz u stanicu metroa se nalazi u zgradi hotela, što daje mogucnost da se bez mnogo napora i gubljenja vremena stigne do glavnih znamenitosti grada. Hotel je kompletno renoviran 2007. godine, a od 2008. je dobio kategoriju 4*. U sadržaju hotela je nekoliko restorana: pivni, restoran sa gruzijskom kuhinjom, bar “Panorama” sa predivnim pogledom na istorijski centar grada i Nevu. U holu hotela je pozorišna kasa, što daje mogucnost kupovine ulaznica za koncertni i pozorišni program St.Peterburga. Hotel ima 825 soba, koje su opremljene TV-om (satelitski programi), telefonom, frižiderom, sefom, Wi-Fi internetom. Dorucak švedski sto.

Napomene:
U slučaju izmene deviznog kursa, agencija zadržava pravo korekcije cene.


Fakultativni program:
Moskva
- Kremlj (teritorija i 2 Saborne crkve), Oružana palata 55 EUR
- Krstarenje rekom Moskvom 30 EUR
- Sergijev pasad (bivši Zagorsk) 40 EUR
- obilazak Moskovskog metroa 10 EUR


St.Peterburg
- Petropavlovska tvrdjava (u produžetku razgl.grada) 25 EUR
- Puškin (Carsko selo) 45 EUR
- Ruska trojka 60 EUR
- Ermitaž 35 EUR


U sve cene uračunato je: vodič, autobus, ulaznice

* Prijavljivanje i placanje izleta u Puškin (Carsko selo) i Kremlj i Oružanu palatu obavezno je prilikom uplate aranžmana, na licu mesta nije moguće!

Realizacija i cene fakultativnog programa su garantovani, nezavisno od broja prijavljenih putnika. Izuzetak su izleti u Sergijev Posad i Puškin (Carsko selo), sa minimalnim brojem od 10 učesnika za realizaciju. Za Kremlj i Oružanu palatu, za broj prijavljenih putnika ispod 15, odlazak će biti organizovan javnim prevozom, metroom.

Mogući načini plaćanja:
1) 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja
2) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na 4 jednake rate čekovima građana do 20.04.2018. uz uvećanje od 1,5% na mesečnom nivou
3) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka
4) Platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa,)


Kalkulacija je rađena za najmanje 15 putnika

Napomena:
Agencija ne snosi odgovornost za nedobijanje vize (ukoliko posedujete plavi pasoš) i u tom slučaju smatra se da je putnik odustao od putovanja i podleže troškovima otkaza putovanja prema Opštim uslovima.U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 7 dana pre početka putovanja.Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

Cenovnik br.1 od 07.10.2015

Club Paradiso licenca broj OTP 149/2010, nastupa u svojstvu posrednika u prodaji - subagenta. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja Plana Tours, licenca OTP 506/2010 od 04.03.2010

Tamnica (u kojoj je bio zatočen čuveni Kazanova), Most Uzdaha, panoramski pogled na crkvu Sv. Đorđa koja se nalazi na istoimenom ostrvu, palata Zeka (nekadašnja kovnica mletačkih cekina), Stubovi smrti, Duždeva palata (sedište moći Mletačke Republike), Biblioteka (u kojoj se čuva delo Petrarke), Trg Sv. Marka, bazilika Sv. Marka, Prokurati, Zvonik, Astronomski sat, Velike kanal, Ponte Rialto, Santa Kroće i Dorsoduro.

/

/


Prijave i informacije

Club Paradiso d.o.o. Bulevar despota Stefana 15, Beograd

011/72 47 012; 72 40 928