Pratite nas na:

Evropski gradovi


 • Proleće/Jesen
 • Ponosni

  Club Paradiso Nagrade

  Prijatelji:

  Diaspora group
  Generali osiguranje

  Doček Nove Godine -> Nova godina Alzas 2018

  Nova godina Alzas 2018

  Nova godina Alzas 2018

  Doček nove godine Alzas 2018

  Strazbur turiste "kupuje" centrom grada koji je zbog bogatog arhitektonskog nasleđa proglašen svetskom baštinom Uneska (1988. godine). Nedaleko od centra, okolinom dominira Katedrala Notrdam (La cathédrale Notre-Dame), ali i ušuškani kvart Mala Francuska (La Petite France) sa mnogobrojnim restoranima i kafeima koji nude razna jela i specijalitete regije Alzas - šukrut (choucroute) i tart flombe (tarte flambée) odlično idu uz pivo. Sve to zajedno u restoranu pored reke (centar grada je na vodi) odaje utisak da ste u francuskoj Veneciji. Duh Nemačke koja je preko puta meša se sa francuskim duhom koji ga nadvladava...
  Nova godina Alzas 2018


  Alzas – Švarcvald - Lindau – Strazbur – Freiburg – Colmar – Rikvir – Kajzersberg – Hajdelberg – Baden Baden – Triberg – Jezero Titzie – Donaušingen
  5 dana/2 noćenja – autobusom
  30.12.2018. - 3.1.2018


  1. dan (petak 30. decembar 2018) Novi Sad – Beograd – Bregana
  Polazak iz Novog Sada u 16.00 sati ispred železničke stanice, kod lokomotive. Sastanak putnika u Beogradu na autobuskoj stanici “Lasta”, Ţeleznička 2 dolazni peroni u 17.30 sati. Polazak autobusa u 18.00 sati. Prelazak srpsko – hrvatske granice kod Batrovaca. Vožnja kroz Hrvatsku kraj Slavonskog Broda i Zagreba. Prelazak hrvatsko – slovenačke granice kod Bregane.


  2. dan (subota 31. decembar 2018) Bregana – Lindau – Strazbur
  Noćna vožnja kroz Sloveniju kraj Ljubljane i Jesenica. Nastavak vožnje kroz Austriju kraj Vilaha, Salcburga, Minhena do Bodenskog jezera koje se nalazi "na ivici" Alpa, na tromeđi između Nemačke, Austrije i Švajcarske sa 536 kvadratnih kilometara, treće po veličini u centralnoj Evropi. Klima na Bodenskom jezeru je blaga – sa dosta padavina, toplih dana i svetlosti i posebno je korisna za voćnjake i vinograde U jezeru živi oko 45 vrsta ribe a voda je toliko čista da ribama ne polazi za rukom da pronađu dovoljno hrane. Jezero je važno turističko i rekreativno područje za mnogobrojne turiste tokom cele godine. Nastavak putovanja do Strazbura u pokrajini Alzas u Francuskoj. Smeštaj u hotel. Indiviualni Doček nove godine na nekom od gradskih trgova. Noćenje


  3.dan (nedelja 1. januar 2018) Strazbur – Freiburg – Colmar – Kajzersberg – Rikvir – Strazbur
  Doručak. Fakultativni celodnevni izlet u Alzas. Polazak prema gradiću Frajburg koji s pravom nosi nadimak "Dragulj Švarcvalda". Iako je tokom II svetskog rata bio gotovo razoren, polako i precizno je restauriran do poslednjeg detalja, pa danas važi za jedan od najlepših srednjovekovnih gradova u Evropi koji ima i najveći broj sunčanih dana u Nemačkoj. Ima neobične uske vodene kanale, glavni trg sa gotskom katedralom Munster i zvonikom od 116 m, trgovačka zgrada sa tamnocrvenom fasadom iz 16. veka, gradska većnica iz 16.veka, trg Augustinaca sa manastirom gde se nalazi stepenište nalik čuvene Španske stepenice u Rimu. Slobodno vreme.
  Nastavak putovanja do gradića Kolmar sa 70000 stanovnika , smeštenim u podnožju planine Vogezi na reci Lauh, koja je kanalom povezana sa Rajnom. Zbog mnogobrojnih mostova, kanala i predivnih trgova nosi još jedno ime – “mala Venecija”. Stari i očuvani srednjovekovni centar grada nastao u 9. veku i glavna je atrakcija koja privlači brojne turiste. U starim drvenim građevinama smeštene su crkve, prodavnice, suvenirnice, kafei. Religijske i kulturne znamenitosti Kolmara se protežu kroz vekove nemačko – francuske istorije. Slobodno vreme u istorijskom centru grada: gde se nnalaze crkva Sv. Martina, Dominikanska crkva, kuća Pfister, četvrt Taneurs, Muzej Bartoldi, Muzej Unterlinden.
  Nastavak putovanja prema živopisnom srednjovekovnom selu Kajzersbergu (12km) sa živopisnim zgradama različitih arhitektonskih perioda gde je svaka kuća različita a ipak ista, a tu je rodna kuća doktora Alberta Švajcera, dobitnika Nobelove nagrade za mir 1952. godine. Nastavak putovanja ka selu Rikvir (12 km) jednog od najlepših sela Francuske. Smešteno između uređenih vinograda, sa samo 3000 stanovnika, a godišnje ga poseti oko milion turista. Tesne uličice podsećaju na scenografiju za neki film iz srednjeg veka, pa je tu već snimano više istorijskih filmova: Kula na severnoj kapiji iz 13 veka, crkva iz 14.veka, a većina stambenih zgrada potiče iz 16. i 17. veka. Slobodno vreme.
  Nastavak putovanja do Strazbura (60km), grada u pokrajini Alzas na istoku Francuske na reci Il. Ima oko 270.000 stanovnika a tu su sedišta Saveta i Parlamenta Evrope, Suda za ljudska prava i drugih važnih institucija. Istorijski centar grada sa veličanstvenom katedralom Notr–dam u stilu gotike koja je građena od 12 do 15. veka sa zvonikom visine 142 metra, Stara carina, Palata Rohan, kuća Kamerzel, Gutenbergov trg, “Mala Francuska” koja je najslikovitiji deo starog Strazbura sa šarenim građevinama od drveta koje su nastale u 16. i 17. veku, sa pokrivenim mostovima I odbrambenim kulama iz 13.veka, je zaštićen i proglašen svetskom baštinom od strane UNESCO–a, još 1988. godine. Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.


  4.dan (ponedeljak 2. januar 2018) Strazbur – Heidelberg – Baden Baden – Strazbur
  Doručak. Celodnevni fakultativni izlet u Hajdelberg, romantični gradić smešten uz reku Nekar sa renesansnim zamkom na brdu iznad grada koji spada među najimpresivnije objekte u Nemčkoj a postoji već 700 godina. Ubraja se u red 10 najpopularnijih evropskih znamenitosti, sa preko tri miliona turista u sezoni Grad je sedište jedne od najstarijih obrazovnih institucija u Evropi, „Univerziteta Rupreht–Karl“, osnovanog 1386. godine. Na Univerzitetu se danas nalaze mnogobrojne naučne institucije: Evropska molekularno–biološka laboratorija, Evropska molekularno–biološka organizacija, Nemački centar za istraživanje raka, Instituti Maksa Planka za medicinska istraživanja, astronomiju, nuklearnu fiziku i komparativno javno i međunarodno pravo a ovde se studira i mesopotamologija, jedini smer ove vrste na svetu. Panoramsko razgledanje grada: Karlova kapija iz 18.veka, Zamak Hajdelberg iz 14.veka (panorama), Rathaus – Gradska kuća iz 14. veka, Stari gradski trg, Stari most na Nekaru iz 18 veka dužine 200 m, gotička crkva Sv. Duha iz 14.veka, Univerzitetski kvart, Aleja filozofa sa koje se pruža najlepši pogled na stari deo grada. Slobodno vreme.
  Nastavak putovanja do mesta Baden Baden koji se nalazi u zapadnom podnožju planine Švarcvald, na obalama reke Os i prava je oaza nemačke kulture i istorije. U samom gradu postoji 14 termalnih izvora sa temperatuom izmedju 14 i 66 °C, koji dnevno izbace preko 3,5 miliona litara vode. Sa svojim lekovitim izvorima, visokospecijalizovanim klinikama ,izuzetnim hotelima i prelepim parkovima, Baden Baden je idealno mesto za odmor i oporavak. O njegovoj slavnoj prošlosti svedoče raskošne palate i vile, izgrađene u bel–epok stilu, sa savršeno uređenim vrtovima, kao i prelepi parkovi sa tri kilometra dugim šetalištem u aleji Lihtentaler. Slobodno vreme. Povratak u Strazbur. Noćenje


  5. dan (utorak 3. januar 2018) Strazbur – Triberg – Jezero Titzi – Donaušingen – Bregana
  Doručak. Polazak prema gradiću Triberg gde se nalazi najveći vodopad u Nemačkoj. Nastavak putovanja do najveće turističke atrakcije Švarcvalda, glečersko jezero Titize. Široko je dva kilometra, dugačko 720 metara, a duboko 40 metara gdje je čovek u prirodni ambijent ugradio divan turistički raj s mnogo hotela i mesta za odmor i rekreaciju. Slobodno vreme. Nastavak putovanja do Donauešingen poznat kao mesto gde nastaje Dunav, najduža evropska reka posle Volge. Reka nastaje u neposrednoj blizini grada, kraj dvorca Firstenberg, na ušću dve planinske rečice Breg i Brigah, i dalje nastavlja svoj 2850 kilometara dug put kroz Evropu, do Crnog mora. U parku ovog dvorca nalazi se fontana iz 19. veka, koja simbolizuje zvaničan izvor Dunava i predstavlja veliku turističku atrakciju. Slobodno vreme. Polazak za Beograd. Noćna vožnja kroz Nemačku, Austriju i Sloveniju, kraj Vilaha, Jesenica i Ljubljane. Prelazak slovenačko – hrvatske granice kod Bregane.


  6.dan (sreda 4. januar 2018) Bregana – Beograd – Novi Sad
  Vožnja kroz Hrvatsku. Prelazak hrvatsko – srpske granice kod Batrovaca. Vožnja kroz Srbiju. Dolazak u Beograd u jutarnjim satima.


  Aranžman u pripremi

  U cenu putovanja je uračunato:
  - prevoz autobusom na navedenoj relaciji (visokopodni ili dabldeker sa audio i video opremom)
  - tri noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu kategorije tri zvezdice
  - razgledanja prema program
  - usluge licenciranog vodiča
  - troškovi organizovanja putovanja.


  U cenu putovanja nije uračunato:
  - fakultativni izleti i međunarodno putno zdravstveno osiguranje.


  Doplata:
  - za jednokrevetnu sobu je 110 evra.


  Umanjenja:
  - Umanjenje za treću odraslu osobu u dvokrevetnoj sobi sa trećim (pomoćnim) ležajem je 10%. (isključivo na upit)
  - Umanjenje za dete do 12 godina u dvokrevetnoj sobi sa trećim (pomoćnim) ležajem je 15%. (isključivo na upit)


  Smeštaj:
  - Hotel Kyriad Prestige ***, Strasbourg–Schiltigheim, 2, Avenue de l'Europe Espace Européen de l'Entreprise, Tel: +33390226060, www.kyriad.com Hotel se nalazi u mirnom delu Strasbura udaljen 4 km od centra grada, na G liniji gradskog autobusa (12 minuta). Ima recepciju, aperitiv bar i restoran. Sobe su dvokrevetne sa kupatilom, standardno opremljene, sa telefonom i TV – om. Wifi je besplatan. Doručak – samoposluživanje. - Filip Travel zadržava pravo zamene ovih hotela, hotelima iste ili više kategorije.


  Fakultativni izleti i posete:
  - Izlet “Alzas I Švarcvald ” u trajanju od oko 12 sati sa posetom mestima: Freiburg, Kolmar, Kajzersberg, Rikvir, Strazbur Cena: 25 evra. U cenu je uključeno: prevoz autobusom, posete navednim mestima bez ulaznica i uslugevodiča.
  - Celodnevni izlet “Hajdelberg i Baden Baden” u trajanju od oko 10 sati Cena: 25 evra. U cenu je uključeno: prevoz autobusom poseta istoriskom centru Hajdelberga bez ulaznica i usluge vodiča.
  - Prijavljivanje za izlete i posete je prilikom prijavljivanja za putovanje a plaćanje je u Nemačkoj, isključivo u evrima, u efektivi. Potrebno je najmanje 30 učesnika za realizaciju izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuju uz korigovanje cene.


  Važne napomene:
  - Potrebno je najmanje 40 putnika za realizaciju ovog putovanja.
  - Uz blagovremeni upit postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim, dok ne postoji mogućnost smeštanja u trokrevetnim sobama.
  - BREGANA je naveden u programu kao približna pozicija autobusa na kraju prvog i petog dana putovanja.


  Mogući načini plaćanja:
  1) 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja;
  2) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake rate čekovima građana do 20.02.2018 uz uvećanje od 1,5% na mesečnom nivou;
  3) 30% prilikom rezeracije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka;
  4) platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa);


  Napomena:
  Agencija ne snosi odgovornost za nedobijanje vize (ukoliko posedujete plavi pasoš) i u tom slučaju smatra se da je putnik odustao od putovanja i podleže troškovima otkaza putovanja prema Opštim uslovima. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 7 dana pre početka putovanja.Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

  Cenovnik br.1 od 03.10.2018


  Club Paradiso licenca broj OTP 149/2010, nastupa u svojstvu posrednika u prodaji - subagenta. Uz ovaj proogram važe Opšti uslovi putovanja OTP Filip travel, licenca OTP 196/2010

  Narodni muzej, Gradski muzej, Akademija umetnosti, Muzej arhitekture, Geološki muzej, Prirodnjački muzej, Filharmonija, Pozorište Laboratorijum, Alzasska Opera, Pozorište pantomime, Lutkarsko, Savremeno pozorište, Gotička gradska većnica na vroclavskom trgu, Katedrala Sv.Jovana Krstitelja, crkva Sv. Krsta, crkva presvete Bogorodice, barokna skupina građevina Alzasskog univerziteta, Plac Solni, Novi Trg, ulica Svidnjicka, Botanička bašta, ZOO vrt, staro jevrejsko groblje, Veliko ostrvo.

  /

  /


  Prijave i informacije

  Club Paradiso d.o.o. Bulevar despota Stefana 15, Beograd

  011/72 47 012; 72 40 928