Letovanje -> Letovanje Grčka -> Ostrva -> Evia -> Pefki

Ostrvo Evia: Pefki - Plavo i mirno

Pefki letovanje 2017: vile, apartmani, hoteli

Letovanje Pefki

Pefki malo ribarsko mesto, smešteno na severnom kraju ostrva Evije, naspram planinskog venca Pilion, i prekoputa ostrva Skiatos. Mesto se pruža uz 4 km dugu plažu koja fascinira lepotom i nesvakidašnje čistim morem. Plavo i mirno, glavni je utisak koji vas osvaja u susretu sa morem, u ovom mestu koje je u sebi objedinilo sve čari Mediterana - rajsku plažu i svežinu četinarskih hladova. Mala gradska luka sa malim ribarskim čamcima naslonjena na šetalište ukrašeno mnoštvom ribljih restorana, kafića i barova. Sliku turistički razvijenog mesta dopunjava veliki broj kafeterija i noćnih klubova, koji Pefki čine zanimljivim i noću. Evia ima najrazvijeniju ribarsku flotu u Grčkoj, pa se u veoma prijatnoj atmosferi ribljih restorana duž obale, služe specijaliteti od sveže ribe po popularnim cenama. Gradić je kao izmišljen za one koji žude za odmorom. Nema velikih hotelskih kompleksa, skutera, skijanja na vodi, mogućnosti da se iznajmi motor, samo porodične kuće i apartmani koji ne prelaze dva sprata, obavezni korzo ako vam je do dugih šetnji pored mora, neverovatan mir i ništa više. Mesto ima bogatu ponudu svežeg voća, povrća i ribe, po izuzetno povoljnim cenama. Nezaboravni šarm, miris maslina, plavetnilo mora i mir će vas uvek iznova vraćati u ovaj raj. Blizina Atine je prednost za sve one koji žele da upoznaju prestonicu Grčke.

Dolazak do Ostrva Evia je vrlo jednostavan, iz pravca Soluna i Severne grčke, idete autoputem Solun Atina, te nakon 250km dolazite u lučki grad Glifa, odakle se trajektom prelazi do Agiokamposa, odakle je Pefki udaljen 20-ak km. Detalje o trajektu možete pogledati na sledećem linku:
http://www.ferriesglyfa.gr/prices-glyfa-ferries.php


Pefki letovanje Pefki letovanje Pefki letovanje Pefki letovanje Pefki letovanje

Pefki apartmani i vile leto 2017 - Preko 30 objekata u našoj ponudi

Pefki mapa

Pefki patrola – Kolima do Pefkija

Club Paradiso misli na Vas! Za Vas smo pripremili kratak vodič kako da automobilom dođete do Pefkija. Nadamo se da će Vam ovaj vodič biti od koristi. Uputstva možete naći na sledećem linku.


KOLIMA DO PEFKIJA

Pefki video

Pefki atrakcije leto 2017

Banja Lutra Edipsos

Edipsos

Edipsos, ili kako se još naziva Lutra Edipsos je najpoznatija, a ujedno i najstarija banja u Grčkoj, a karakteristična je po kombinaciji termalnih voda i momre. U prilog tome da je među najstarijim banjama ide i to da se spominjala u delima čuvenog grčkog filozofa Aristotela. U rimsko doba je ugostila i rimske imperatore Hadrijana, Septimija Severa i Marka Aurelija. Iz tog doba su poznata rimska kupatila – Sila. Banju je razrušio vizantijski imperator Teodosije kao objekat okupljanja pagana. Danas grad broji desetak hiljada stanovnika, 198 hotela od čega su 18 sa spa programima.

Pefki plaže leto 2017

Pefki izleti leto 2017

Poseta Atini

Atina se često naziva kolevkom zapadne civilizacije zbog svojih kulturnih doprinosa tokom 5. i 4. veka pre nove ere. Iz tog razdoblja u Atini je ostalo mnogo antičkih zgrada, umetničkih dela itd. Najpoznatiji je Akropolj, koji je priznat kao jedan od najboljih primera klasične grčke umetnosti i arhitekture. Smatra se začetnicom demokratije.


Delfi

Obilazak arheološkog nalazišta u Delfima, poseta muzeju, etno selu Arahova. Delfi je arheološko nalazište i savremeni grad u Grčkoj. U antička vremena bio je prebivalište Delfske Sibile, proročice posveće bogu Apolonu. Delfi su poštovani širom grčkog sveta kao mesto kamena, centra sveta. U unutrašnjosti ili srcu hrama delfskog Apolona, goreo je večni plamen. Posle bitke kod Plateje, grčki gradovi su ugasili svoje vatre i doneli su novu vatru iz srca Grčke, Delfa.


Lihadinisia - Grčki Sejšeli

Odlazak autobusom do mesta Sv. Đorđe, odakle je ukrcavanje na gliser. Zatim kreće obilazak 15 manjih vulkanskih ostrva, obilazak stare olipune iz II Svetskog rata. Slobodno vreme za sunčanje i kupanje, uz ručak na taverni na plaži.


Severna Evia

Obilazak primirskom mesta Orei, zatim banje edipsos. Poseta manastiru Svetog Jovana Rusa, posle Meterora najvažniji svetilišta u Grčkoj. Poseta manastiru Svetog Davida, zaštitnika ostrva.


Skiatos i Skopelos

Obilazak Skopelosa, slobodno vreme za odlazak na čuvene plaže u blizini grada. Krstarenje prema Skiatosu gde se provodi slobodno vreme.


Pefki noćni život i zabava leto 2017

Novo! Vila Pelaginos

Leto 2017

Novo! Vila Anna's luxury

Leto 2017

Vila Antonia

Leto 2017

Vila Antonia

Leto 2017

Vila Zina

Leto 2017

Vila Marica

Leto 2017

Vila Maria

Leto 2017

Vila Aleksiu

Leto 2017

Vila Janis

Leto 2017

Vila Drosia 1

Leto 2017

Vila Drosia 2

Leto 2017

Vila Nataša

Leto 2017

Vila Eleni

Leto 2017

Novo! Vila Avantage

Leto 2017

Vila Anemos

Leto 2017

Vila Ioanis

Leto 2017

Vila Atineon

Leto 2017

Vila Fedra

Leto 2017

Vila Titsa

Leto 2017

Vila Thea

Leto 2017

Vila Keras

Leto 2017

Vila Joana

Leto 2017

Vila Zoi

Leto 2017

Vila Atina

Leto 2017

Vila Akrotiri

Leto 2017

Vila Tasos

Leto 2017

Vila Meliti

Leto 2017

Vila Kavo Doro

Leto 2017

Vila Dimitra

Leto 2017

Vila Amarilis

Leto 2017

Vila Maria Luiza

Leto 2017

Vila Panajotu Kleopatra

Leto 2017


Uskoro još objekata u ponudi