Evropski gradovi -> Toskana

Toskana - Magična, čarobna, očaravajuća...

Čarobna Toskana

Toskana

Toskana je... Magična, čarobna, očaravajuća... U nekim delovima nestvarno lepa, toliko zapanjujuća i lepšta od svih fotografija koje pokušavaju dočarati uređena polja i beskrajne predele. U slikovitim brežuljcima, nalazi se jedna od najposećenijih turističkih destinacija u Evrope – Toskana. Toskana je spoj istorije, umetnosti, dobre hrane i vina vrhunskog kvaliteta - Chianti Classico, Brunelo di Montalcino, Nobile di Montepulciano, Vernaccia... Toskana ima bogato kulturno-istorijsko nasledje, koje se može videti po brojnim muzejima, galerijama, crkavama i trgovima...

Toskana je jedna od 20 regija Italije, nalazi se u njenom središnjem delu. Glavni grad je Firenca, a ostali značajni gradovi su Piza, Livorno, Prato, Sijena, Luka, Montekatini Terme, San Gimignano... Glavni i najvažniji grad Toskane je Firenca. Pored Firenca, tu je i Sijena koja se može pohvaliti živopisnim srednjevekovnim trgom i uskim ulicama. San Điminjano jedan je od najposećenijih gradova u Toskani, specifičan po broju kula koje su postavili u srednjem veku bogate porodice. Od prvobitnih 60, danas ima samo 14 kula. Luka je jedan od retkih gradova koga potpuno okružuju zidine. Piza je poznata po krivom tornju, najpoznatijoj zakrivljenoj građevini na svetu.


Toskana, Putovanja Toskana Toskana, Putovanja Toskana Toskana, Putovanja Toskana Toskana, Putovanja Toskana Toskana, Putovanja Toskana Toskana, Putovanja Toskana


Evropski Gradovi - Čarobna Toskana

Uskrs u čarobnoj Toskani
Piza - Sijena - San Điminjano - Ćinkve tere - Firenca
12/17.04.2017 6 dana autobusom / 3 noćenja


1. dan (12.04.) - SredA: Beograd - Piza
Polazak iz Beograda u 18:00 časova, sa dogovorenog mesta. Noćna vožnja preko Hrvatske, Slovenije i Italije uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.


2. dan (13.04.) - Četvrtak: Piza - Montekatini terme
Dolazak u Pizu u prepodnevnim satima. Obilazak Polja čuda: Katedrala, Krstionica, Campo Santo, Krivi toranj – zvonik Katedrale... Slobodno vreme za individualne aktivnosti sve do polaska za banju Montekatini. Dolazak u banju Montekatini. Smestaj u hotel. Slobodno vreme za šetnju i uživanje u jednoj od najlepših banja Italije. Noćenje.


3. dan (14.04.) - Petak: Montekatini terme - San Điminjano - Sijena - Montekatini terme
Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet do San Điminjana i Sijene. Dolazak u San Djiminjano. Obilazak istorijskog centra ovog srednjovekovnog gradića ili grada tornjeva kako ga jos zovu: kapija San Đovani, trg Cisterne, Đavolji toranj, katedrala i Palaco del podesta, zidine…Nastavak putovanja ka Sijeni kroz živopisne predele Toskane. Po dolasku u Sijenu, obilazak trga Il kampo na kome se od srednjeg veka održavaju Gradske konjske trke (palio), katedrala, istorijsko jezgro grada pod zaštitom UNESCO-a… Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.


4. dan (15.04.) - Subota: Montekatini terme - Ćinkve Tere - Montekatini terme
Doručak. Slobodan dan ili fakultativni celodnevni izlet u Nacionalni park Cinque Terre. Slikovita sela Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola i Riomaggiore deo su ovog nacionalnog parka. Autobusom dolazimo do mesta La Spezia gde se ukrcavamo na voz, koji nas vozi kroz čaroban pejzaž. Obilazak 3 sela: Riomađore, Vernaca i Monteroso al Mare, koja vaze za najinteresantnija i najlepsa i ujedno oslikavaju najupecatljiviji ligurijski pejzaz. Ovo je jedno od najslikovitijih i najpoznatijih mediteranskih mesta. Slobodno vreme za šetnju. Povratak u La Speciju a potom u banju Montekatini. Noćenje.


5. dan (16.04.) - Nedelja: Montekatini terme - Firenca - Beograd
Doručak. Napuštanje hotela i polazak za Firencu. Dolazak u Firencu, prestonicu renesanse, grad Medičija, Leonarda, Mikelanđela, Dantea, Bruneleskija i nebrojenih drugih umetnika i genija evropskog preporoda. Razgledanje grada u pratnji lokalnog vodiča. Šetnja uskim ulicama srednjovekovne Firence do trga Sinjorija sa kulom Medičija, galerijom na otvorenom, trg Duomo, katedrala Santa Marija del Fiore, krstionica Svetog Jovana, Đotov zvonik, Danteova kuća, Neptunova fontana, Palaco Vekio, galerija Ufici, most Ponte Vekio na reci Arno, palata Piti I vrtovi Boboli… Slobodno vreme za individualna razgledanja grada. U dogovoreno vreme povratak za Beograd. Noćna vožnja.


6. dan (17.04.) - Ponedeljak: Beograd
Dolazak u Beograd u prepodnevnim satima.


Cena aranžmana po osobi iznosi: 130 €


Aranžman obuhvata:
- Prevoz turističkim autobusom (audio/video oprema, klima, WC) na navedenim relacijama, sve putarine, takse i parkinge u zemlji i inostranstvu
- Smeštaj u hotelu sa 3* u banji Montekatini u 1/2 ili 1/2+1 sobama na bazi 3 noćenja sa doručkom (doručak - kontinentalni). Hoteli iz ponude su Hotel Villa Rita, Venezia, Valdinievole… Tacno ime hotela bice poznato 7 dana pred put
- Obaveznu gradsku taksu u banji Montekatini
- Obilazak Firence
- Usluge licenciranog turističkog vodiča
- Usluge lokalnog vodiča za razgledanje Firence
- Troškove organizacije putovanja


Aranžman ne obuhvata:
- Međunarodno zdravstveno putno osiguranje
- Fakultativne izlete i ulaznice
- Individualne troškove


Doplate:
- Doplata za 1/1 sobu iznosi 30 € za sve tri noci


Cene fakultativnih izleta po osobi:
- Sijena I San Điminjano - 30 €
- Ćinkve tere - 30 €


Napomene u vezi fakultativnih izleta:
- Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se sastoji od
prevoza, vodiča, organizacije… Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Organizator izleta zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih ovim programom. U slučaju promena cena: goriva, putarina, parkinga, tunela, trajekta, vinjeta-putna taksa u odnosu na dan izlaska programa – cena je podložna promeni. Minimum broj putnika koji je neophodan za realizaciju fakultativnih izleta je 30. Izleti se mogu realizovati i sa manjim brojem putnika ali uz korekciju cena.


Način plaćanja:
- U dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu AIK banke Niš za efektivu, na dan uplate i to:
- 30% prilikom prijave za putovanje, ostatak gotovinski, čekovima građana u ratama do 20.05.2017. Ili platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa) najkasnije 15 dana pre putovanja


Napomene vezane za raspored sedenja u autobusu:
- Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće. Agencija pravi raspored sedenja, uzimajući u obzir starija lica, porodice sa malom decom, trudnice, kao i vreme uplate.


Opste napomene i uputstva:
- U hotelske sobe se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska). Hoteli iz ove ponude registrovani su, pregledani i standardizovani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Opisi hotela su informativnog karaktera i preuzeti su sa web-stranica hotela. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru hotela organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od hotela. Objašnjenje: kontinentalni dorucak – manji izbor slatkih namirnica.
- Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta. Luksim će proslediti želje i zahteve hotelu, ali nije u mogućnosti da garantuje za iste.
- Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
- Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrđena, i važeća na dan zaključenja ugovora između organizatora putovanja i ino partnera, te eventualne naknadne promene koje organizatoru putovanja nisi poznate ne mogu biti relevantne. Poštovani putnici, želimo da Vas upozorimo da usled svetske ekonomske krize može doći do opadanja kvaliteta i servisa hotelskih usluga, na svim destinacijama, na šta Luksim ne može imati uticaja.
- Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 3 do 4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta
- Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr.dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…)
- Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije
- Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
- Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta, ili tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja, ne rade, usled gužvi na granicama, gužvi u saobraćaju...)
- Putnicima koji imaju za cilj putovanja i posetu pojedinim institucijama, savetujemo da se putem interneta informišu o radnom vremenu istih kao i o tome da li je potrebna rezervacija termina za posetu. Npr: Za posetu galerijama Academia i Uffici u Firenci savetujemo prethodnu kupovinu ulaznica putem interneta zbog mogućih višečasovnih redova za ulazak.
- Od momenta prijavljivanja, stvaraju se administativni troškovi organizatora putovanja, hotela, autobuskog prevoznika i sl. te otkaz putovanja bez obzira na razlog otkazivanja povlači i nadoknadu tih troskova a oni su shodno datumu otkazivanja po tabeli iz Opštih uslova putovanja.
- Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
- Svi putnici državljani Republike Srbije koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše, osim državljana sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije, u zemlje potpisnice Šengenskog sporazuma mogu putovati bez viza u skladu sa odlukom Saveta Ministara EU. VAŽNO: Preporučuje se putnicima, sa novim biometrijskim pasošima, da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.
- Državljani Srbije koji poseduju stare (plave) putne isprave, kao i građani sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije, za putovanje u zemlje Šengena moraju posedovati VIZU. Vizu su dužni da pribave lično aplicirajući za istu u skladu sa zahtevima Konzulata u zemlju u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost za nedobijanje vize vlasnika starih plavih pasoša i u tom slučaju smatra se da je putnik odustao od putovanja i podleže troškovima otkaza putovanja prema Oštim uslovima putovanja. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Neophodna je viza za vlasnike novih biometrijskih pasoša izdatih od strane Koordinacione uprave pri Ministarstvu unutrašnjih poslova u Beogradu tj. ako u pasošu stoji da je izdat od strane MUP R SRBIJE, KOORDINACIONA UPRAVA.
- Putnik je u obavezi da prilikom prijave za putovanje prijavi svoje puno ime, prezime i datum rođenja onako kako je upisano u pasošu (Odnosi se na devojačko prezime, skraćene oblike imena i sl., slovo đ ili đ). Pogrešno prijavljen podatak biće unet u vaučer za hotel i druga putna dokumenta i može prouzrokovati probleme putniku u nastavku putovanja kod pograničnih ili aerodromskih službi, kao i u samim hotelima. Molimo putnike da prilikom rezervacije aranžmana dostave kopiju prve strane pasoša i tačan kontakt telefon.
- Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže novčana sredstva (kartice, gotovina….), kao i međunarodno zdravstveno osiguranje.
- Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa.
- Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred.
- Putnici sami snose odgovornost za lična i putna dokumenta i njihovu validnost.
- Putnici se mole da se informišu o zakonu o zabrani pušenja na odabranoj destinaciji i da se striktno pridržavaju lokalnih propisa s tim u vezi!
- Za sve ove slučajeve, ukoliko na strani putnika dođe do bilo kakve štete i/ili nepredviđenih troškova usled nepoštovanja navedenih uputstava i napomena, Organizator putovanja ne snosi odgovornost već celokupan iznos štete i/ili dodatnih troškova snosi putnik. Agencija zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosleda pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti).
- VAŽNO Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati overenu saglasnost oba roditelja i biti u pratnji punoletnog pratioca pri prelasku granice.
- Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije.
- Luksim zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.
- Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja kao i izmene programa putovanja usled promena na monetarnom tržistu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, spajanja sa drugom agencijom ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pred put.
- Organizator zadržava pravo da putem AKCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u ovom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni.
- Organizator putovanja ima garancije putovanja u visini 300.000. Evra za slučaj insolventnosti i za slučaj naknade štete, polisa broj 300055912 od 25.01.2017. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU”YUTA” Beograd.
- Molimo Vas da pažljivo, pre prijavljivanja, procitate Opšte Uslove Putovanja organizatora.


 
Organizator putovanja TA "Luksim", licenca OTP 171/2010 od 09.02.2010.
Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja TA “LUKSIM”
Aranžman je rađen na bazi od minimum 50 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska
Cenovnik br. 2 od 13.03.2017.

/

Firenca
Firenca je nastala na obalama reke Arno. Danas u njoj živi oko 370.000 stanovnika. Rimljani su grad nazvali Florentina (u prevodu – cvet).Tokom srednjeg veka, Firenca je postala važan ekonomski, kulturni I finansijski centar, a tokom novog veka bila je pod dominacijom porodica Mediči I Lorena. Porodica Mediči se obogatila obavljajući bankarske poslove za papu I zavladala je gradom u XV veku I njime upravljali tokom naredna tri veka. Tokom njihove uprave podignuti su mnogi objekti u Firenci, kao što su Palaco Mediči, palata Ufiči, palata Piti je proširena I napravili su Boboli vrtove. Umetničko blago je na svakom koraku, a grad je vekovima služio kao inspiracija brojnim umetnicima: Dante je u Firenci pronašao svoju muzu Beatriče, Đoto je ovde slikao, kao I Rafaelo, a Botičeli je u ovom gradu stvorio Rođenje Venere. Leonardo da Vinči se rodio u obližnjem selu, a priča o Pinokiju je takođe nastala u Firenci. Kada je reč o kupovini, Firenca je ravnopravna sa Milanom i Rimom.Piza
Krivi toranj se nalazi u Pizi, italijanskom gradu blizu obale Ligurskog mora, a zbog svog zanimljivog "problema" godišnje privuče više od milion znatiželjnika. Izgradnja je započeta još 14. avgusta 1173. godine, a toranj jepravljen gotovo 200 godina. Detaljnije o tornju pročtitajte na našem blogu "Zašto je toranj u Pizi kriv"?Toranj u Pizi Toranj u Pizi Toranj u Pizi Toranj u Pizi Toranj u Pizi Toranj u Pizi

San Quirico d’Orcia - Toskana
San Quirico d'Orcia je stari gradić od oko 2,500 smešten u Toskani, na oko 80 km udaljenosti od Firence. Dolina Orcia se nalazi na listi UNESCO svetske baštine zbog svojih dobro ocuvanih pejzaža. Nedavno smo saznali da je prosečna životna dob meštana ovog kraja preko 100 godina, što je rekord u celoj Italiji, a najzaslužniji za to su svež i čist seoski vazduh, sunce, odlična kuhinja, domaća vina i termalne lekovite vode. 9 gradova Italije za koje niste ni znali da postojeZnamenitosti Firence

Ponte Vekio (nekadašnja pijaca ribe i povrća, a od XV veka most pun zlatara), galerija Ufiči, katedrala Duomo, crkva Santa Kroče - sa kapelom Bardi (u kojoj su sahranjeni Mikelanđelo, Galileo Galilej, Makijaveli i Rosini), skulptura Davida (original se čuva u galeriji Akademije, a reprodukcija stoji na Pjaci de la Sinjorija), 3 Pjace: Pjaca de la Sinjorija, Pjaca Santa Kroče i Pjaca Amuncijata - na njima se uveče sve umiri i grad poprimi svoj srednjevekovni izgled, koridorio vazarijano (1km duga umetnička galerija u srcu grada), Krstionica, crkva San Minijato al Monte.

/


Prijave i informacije

Club Paradiso d.o.o. Bulevar despota Stefana 15, Beograd

011/72 47 012; 72 40 928