Evropski gradovi -> Sorento avio

Sorento - Zemlja sirena

Sorento avionom

Sorento je jedan od najlepših i najposećenijih gradova Napuljskog zaliva. Romantični grad sunca, otmen, gostoprimljiv i prepun mediteranskog duha. Pejzaž je nešto što je jedinstveno samo ovom gradu. Visoka brda, doline i planine pretvaraju se u terase koje se spuštaju ka moru. Grad cveća, opojnih lijandera, morskih plodova, ptica i mediteranskog voća, grad svedok prolaska mnogih civilizacija. Podignut je na vulkanskoj steni, nastaloj nakon erupcije Vezuva. Ime (Surrentum-u prevodu Zemlja sirena ) dobio je još u vreme rimskih imperatora. Prema legendi đavoli su lepoj devojci dodali rep ribe da bi napakostili mornarima. Između ostrva Gali i Sorenta mornari očarani njihovom pesmom gubili bi kurs.


Sorento Italija letovanje Sorento Italija letovanje Sorento Italija letovanje Sorento Italija letovanje Sorento Italija letovanje Sorento Italija letovanje Sorento Italija letovanje Sorento Italija letovanje Sorento Italija letovanje

Evropski Gradovi - Sorento

Sorento
Napulj – Amalfi – Kapri - Pompeja
4 dana (3 noćenja sa doručkom, smeštaj u hotelu kategorije 3* i 4*)
Polazak: 10. novembar (povratak 13. novembar 2016.)


Program putovanja :
1.dan (četvrtak 10.novembar) - Beograd – Napulj - Sorento
Sastanak grupe na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” kod šaltera Filip Travel-a, broj 702, dva sata pre poletanja. Direktan čarter let za Napulj kompanijom Air Serbia u prepodnevnim časovima. Po sletanju panoramsko razgledanje Napulja autobusom: luka, trg Garibaldi, ulica Umberta I, trg Municipio sa Anžujskim dvorcem... Nakon razgledanja transfer do Sorenta. Smeštaj u hotel. Nakon kraćeg odmora sastanak sa vodičem i organizovana kratka šetnja gradom: Katedrala Santi Filipo i Đakomo (bez ulaznica), Narodna vila sa božanskim vrtom, glavni gradski trg Torkvato Taso. Slobodno veče za individualno razgledanje. Noćenje.


2.dan (petak 11.novembar) Sorento
Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na celodnevni fakultativni izlet slikovitom obalom Amalfi, jednom od najpopularnijih turističkih rivijera Italije, dramatična i spektakularna, proteže se od mesta Pozitano do grada Salerno. Kratka foto-pauza iznad Pozitana, jedna od najlepših razglednica s obale Amalfi je panoramski pogled na Pozitano, nekada ribarsko mesto usečeno u obalu, slikovito i romantično, ovekovečeno u mnogim američkim filmovima. Nastavak putovanja do Amalfija, nekadašnje moćne pomorske sile po kome je cela obala dobila ime. Sam grad se nalazi pod UNESCO zaštitom, biser je srednjovekovne arhitekture sa uskim ulicama, obilazi se peške. Šetnja do katedrale Sv. Andrije s upečatljivim stubištem i dekorativnom fasadom.Nakon obilaska nastavak putovanja do mesta Ravelo, smeštenog u brdima iznad Amalafija, odakle se pružaju čuvene filmske panorama obale Amalfi. Povratak u Sorento. Noćenje.


3.dan (subota 12.novembar) Sorento
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili odlazak na celodnevni fakultativni izlet – obilazak ostrva Kapri. Polazak do luke u Sorentu u dogovoreno vreme i ukrcavanje na brod. Nakon polučasovne plovidbe Napuljskim zalivom pored obale Sorenta stiže se na jedno od najpoznatijih ostrva Mediterana. Dugačko je 7 km, a široko blizu 3 km. Kapri je bio letnja rezidencija dvojice imperatora: Oktavijana i Tiberija. U XVII i XVIII veku bilo je omiljeno boravište španskih Burbona (koji su vladali Napuljem), a od XIX do sredine XX veka utočište mnogih poznatih slikara, pisaca, političkih prognanika i ekscentrika. Gradić Kapri je danas mondensko letovalište na čijim se uskim krivudavim uličicama nižu glamurozni izlozi najpoznatijih svetskih modnih kreatora. Po dolasku odlazak minibusom do Anacapri-ja gde se setajući posmatra panorama crkve Sv. Mihajla i Sv. Sofije, staro groblje, panorama Vile švedskog lekara Axel Munthe-a i vidikovac na ostrvo i ka feničanskim stepenicama. Potom odlazak minibusom do centra Kaprija uz šetnju na glavnom gradskom Trgu Umberto I, i kroz trgovačke uličice do na kraju nezaobilazne posete Avgustovim Vrtovima. Slobodno vreme do popodnevnog broda za Sorento. Povratak u hotel. Noćenje.


4.dan (nedelja 13.novembar) Sorento – Pompeja - Beograd
Doručak. Napuštanje soba i odjava iz hotela. Transfer do Pompeja. U I veku naše ere, Pompeja je bila jedna od najlepših i najbogatijih varoši Rimskog cartstva, u avgustu 79.godine naše ere, lava je prekrila i skamenila grad i tako da “čuvala“ narednih 1500 godina. Na taj način sačuvana je do danas jedinstvena slika arhitekture, urbanizma, načina života jednog grada dnevne imperije. Dvočasovni obilazak grada: Bazilika, forum, trg, Macelluma, termalna kupatila, faunova kuća, pekara, javna kuća, teatar. Nakon obilaska transfer do aerodroma u Napulju. Direktan čarter let za Beograd u popodnevnim časovima. Po sletanju u Beograd kraj programa.

Hotel/kategorija Tip sobe Usluga 10.11.2016. – 13.11.2016.4 dana / 3 noćenja
HOTEL RIVAGE 3* 1/2 BB 379
dete 2-12 god. 349
treća osoba 369
doplata za 1/1 65
HOTEL ASCOT 4* 1/2 BB 399
dete 2-12 god. 359
treća osoba 389
doplata za 1/1 70

Plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Bance Intesa na dan plaćanja.


U cenu putovanja je uključeno:
- Povratni avionski prevoz na relaciji Beograd-Napulj-Beograd kompanijom Air Serbia (direktan čarter let)
- Smeštaj u hotelu po izboru na bazi 3 noćenja sa doručkom u standardnim dvokrevetnim sobama i dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem
- Poseta lokalitetu Pompeje (ulaznica uključena u cenu)
- Transfere prema programu
- Usluge vodiča na srpskom jeziku
- Troškove organizacije i vođenja putovanja


U cenu putovanja nije uključeno:
- Aerodromske takse 41,28 eur  (Beograd 15,3 eur, RF taksa 0,98 i Napulj 25 eur), plaćaju se u agenciji uz aranžman i podložne su promeni
-Fakultativni izleti (ulaznice nisu uključene u cenu)
-Putno zdravstveno osiguranje
-Individualni troškovi putnika


Smeštaj:
HOTEL ASCOT 4* www.hotelascotsorrento.com/en
Hotel Ascot se nalazi u centralnom delu Sorrenta u blizini trga Piazza Tasso. Komforne sobe poseduju balkon, telefon, tv, sef, klima uredjaj, kupatilo. U sklopu hotela nalazi se restoran, bar, garaža, bazen. Doručak se sluzi u hotelskom restoranu.


HOTEL RIVAGE 3*  www.hotelrivage.com/en
Hotel se nalazi preko puta hotela Ascot u centalnom delu Sorrenta. Sobe poseduju kupatilo, telefon, sef, mini bar, tv, nemaju sve sobe balkon. U sklopu hotela nalazi se bazen, restoran i bar. Doručak se sluzi u hotelskom restoranu.


Fakultativni izleti:
Opisi izleta su sadržani u programu putovanja. Prijavljivanje i uplata fakultativnih izleta se vrši u agenciji prilikom rezervacije aranžmana. Minimum za realizaciju je 40 prijavljenih putnika, po izletu. Putnici se mogu opredeliti na svaki pojedinačni izlet po izboru ili se mogu prijaviti za paket od 2 navedena izleta:
- Kapri    65€
- Obala Amalfi 35€
- Komplet dva izleta 90€

Obavezno plaćanje u agenciji


Mogući načini plaćanja:
1) 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja;
2) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake rate čekovima građana do 20.02.2017 uz uvećanje od 1,5% na mesečnom nivou;
3) 30% prilikom rezeracije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka;
4) platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa);


Kalkulacija je rađena za najmanje 100 putnika.


Napomena:
Agencija ne snosi odgovornost za nedobijanje vize i u tom slučaju smatra se da je putnik odustao od putovanja i podleže troškovima otkaza putovanja prema Opštim uslovima. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.


Club Paradiso licenca broj OTP 149/2010, nastupa u svojstvu posrednika u prodaji - subagenta. Uz ovaj proogram važe Opšti uslovi putovanja OTP Filip travel, licenca OTP 196/2010

/

/

/

/

Pogledajte još:Prijave i informacije

Club Paradiso d.o.o. Bulevar despota Stefana 15, Beograd

011/72 47 012; 72 40 928