Evropski gradovi -> Francuska -> Pariz

Pariz – Grad svetlosti, štafelaja i harmonike

Pariz autobusom – 269€ – 11.11 – 18.11.2017. – 8 dana / 4 noćenja

Pariz autobusom

Ni u jedan drugi evropski grad nije zaljubljeno toliko ljudi kao u Pariz i nijedan drugi grad ne nudi takav beg od stvarnosti. Pariz je grad svetlosti, mode, ljubavi, francuske revolucije, istorije i kulture. Francuska prestonica je današnji izgled dobila u XIX veku. Dolina Sene je privukla Kelte u III veku p.n.e, koji su se naselili u samom srcu današnjeg Pariza. Nakon njih dolaze Rimljani, zatim franački osvajači, a u X veku postao je prestonica i preuzeo vodeću ulogu u državi, iako je Luj XIV preselio svoj dvor u Versaj. Grad na Seni jedno je od najpopularnijih turističkih odredišta na svetu, zahvaljujući svojoj umetnosti i kulturi, ali i vrhunskom kulinarstvu i visokoj modi.


Pariz, Pariz septembar, Pariz autobusom Pariz, Pariz septembar, Pariz autobusom Pariz, Pariz septembar, Pariz autobusom Pariz, Pariz septembar, Pariz autobusom Pariz, Pariz septembar, Pariz autobusom Pariz, Pariz septembar, Pariz autobusom Pariz, Pariz septembar, Pariz autobusom Pariz, Pariz septembar, Pariz autobusom Pariz, Pariz septembar, Pariz autobusom Pariz, Pariz septembar, Pariz autobusom Pariz, Pariz septembar, Pariz autobusom Pariz, Pariz septembar, Pariz autobusom

Evropski Gradovi: Pariz

Pariz autobusom
11.11 – 18.11.2017. – 8 dana / 4 noćenja

1. dan: Beograd
Polazak iz Beograda u 21.00 sa parkinga preko puta Buvlje pijace na Novom Beogradu, ugao ulica Jurija Gagarina i Antifašističke borbe. Vožnja preko Hrvatske i Slovenije sa kraćim zadržavanjima radi odmora. Noćna vožnja.


2. dan: Verona (okolina)
Dolazak u grad ljubavi – Veronu – oko podneva. Panoramski obilazak istorijskog centra grada: Trg Bra, Rimska Arena, El Liston, palata Barbieri, Via Mazzoni, Trg Bilja (Erbe), palata Mafei, Domus Mercatorum, toranj Lamberti, „Berlina“, Stub srama, Trg Sinjorija sa spomenikom Dante Aligijeriju, Julijina kuća sa čuvenim balkonom i statuom. Slobodno vreme. Smeštaj u hotel. Noćenje.


3. dan: Verona (okolina) – Milano
Doručak. Putovanje do Milana. Pešačko razgledanje: Duomo, Zamak Sforca, Milanska Skala... Duže slobodno vreme do kasnih večernjih časova. Nastavak putovanja prema Parizu sa usputnim zadržavanjima radi odmora. Noćna vožnja.


4. dan: Pariz
Dolazak u Pariz oko podneva. Smeštaj u hotel. U popodnevnim časovima obilazak grada: Monmartr – boemska četvrt i poseta prelepe crkve Sakr Ker (Sveto srce). Slobodno vreme. Individualni povratak u hotel. Noćenje.


5. dan: Pariz – Muzej Luvr
Doručak. Panoramsko razgledanje grada: Opera, trg Vandom, Konkord, Jelisejska polja, Trijumfalna kapija, Trokadero, Sajo, Ajfelova kula, Latinski kvart, Panteon, Notr Dam. Odlazak do jednog od najčuvenijih muzeja na svetu – Luvra. Slobodno poslepodne. Individualni povratak u hotel. Noćenje.


6. dan: Pariz – Dvorac Versaj – Pariz
Doručak. Nakon doručka, mogućnost organizovanja fakultativnog izleta do velelepnog dvorca Versaj iz XVI veka, u kome je bila rezidencija kralja Luja XIV, koga su nazivali Kralj Sunca. Obilazak dvorca i šetnja predivnim parkom. Nakon obilaska povratak u Pariz. Fakultativna vožnja brodom po Seni. Nakon vožnje, slobodno vreme. Individualni povratak u hotel. Noćenje.


7. dan: Pariz – Diznilend
Doručak. Napuštanje hotela. Fakultativni odlazak u Diznilend ili slobodan dan za individualna razgledanja. U večernjim časovima polazak ka Srbiji. Noćna vožnja.


8. dan: Beograd
Dolazak u Beograd u večernjim časovima.


Cena aranžmana: 269€ po osobi


Aranžman obuhvata:
– Prevoz turističkim autobusom (TV, video i audio oprema, klima),
– Jedno noćenje sa doručkom (kontinentalni švedski sto) u okolini Verone u hotelu sa 3*,
– Tri noćenja sa doručkom (kontinentalni švedski sto) u Parizu u hotelu sa 2+*,
– Smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobama,
– Razgledanja i obilaske prema programu,
– Usluge pratioca grupe tokom putovanja,
– Usluge lokalnog vodiča,
– Troškove organizacije putovanja.


Aranžman ne obuhvata:
– Fakultativne programe,
– Individualne troškove,
– Međunarodno putno zdravstveno osiguranje.


Doplate i popusti:
– Deca do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe imaju popust 40% od cene aranžmana (imaju sedište u autobusu, nemaju krevet u hotelu),
– Treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi ima popust 5%,
– Putnici koji koriste sopstveni prevoz imaju popust 90€,
– Doplata za 1/1 sobu 50% od cene aranžmana.


Cene fakultativnih programa: (deca 2–12 godina ostvaruju popust)
– Vožnja brodom po Seni – 15€ odrasli / 10€ deca,
– Dvorac Versaj – 30€ odrasli / 20€ deca,
– Diznilend – 70€ odrasli / 60€ deca.

Minimum za realizaciju fakultativnih programa je 25 putnika.


Cene nekih ulaznica za individualne obilaske: (podložne su promenama; popust za decu zavisi od institucije koja se obilazi)
– Ajfelov toranj (treći nivo) – 14€,
– Muzej Luvr – 12€.


Smeštaj u nekom od navedenih hotela ili sličnom:


Okolina Verone: Hotel Nuovo Sole 3* (website 🔗)
Hotel se nalazi u blizini Verone i jezera Garda. Sobe imaju kupatilo, telefon, TV.


Pariz: neki od hotela Ibis 2+* (website 🔗)
Lanac evropskih hotela. Ima ih oko 420 u Evropi. Čisti, funkcionalni, na dobrim lokacijama. Hoteli iz ponude su moderni hoteli. Povezani su sa centrom grada metroom. Imaju restoran, a svaka soba ima tuš/WC i TV.


Mogući načini plaćanja:
1) 40% prilikom rezervacije, a ostatak najkasnije 15 dana pre putovanja,
2) 40% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake rate čekovima građana do 20.04.2018. uz uvećanje od 1,5% na mesečnom nivou,
3) 40% prilikom rezervacije, a ostatak na 3 mesečne rate karticama Banca Intesa,
4) Platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa).


Polasci iz drugih gradova:
Sigurni polasci iz Niša (stadion Čair) i Čačka (železnička stanica) – doplata 20€;
Kragujevca (tržni centar Roda) – doplata 15€ i Novog Sada (Lokomotiva) – doplata 10€.
U slučaju manjeg broja putnika iz navedenih gradova, isti se transferišu do Beograda i nazad.


Napomena:
U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.


Kalkulacija je rađena za najmanje 45 putnika.


Opera, Ajfelova kula, Trijumfalna kapija, muzej Luvr, bulevar Sen Žermen-de-Pre, univerzitet Sorbona, Monparnas, Vrtovi Tiljerija, trg Konkord, Jelisejska polja, Trg Vandom, kvart Mare, Montmartr (brdo mučenika) – boemska četvrt, crkva Sakr Ker (sveto srce), Place di Tertr (ulica slikara), Mulen Ruž, crkva Notr Dam, gradska palata pravde, Plas Dofen, Trokadero, Panteon, muzej Orsej, palata Invalida, La Defons (savremeni deo grada).

Krstarenje Senom:

Reka Sena Pariz

Reka Sena povezuje Pariz sa unutrašnjošću zemlje (Burgundija) i sa kanalom Lamanš. Blizina velike reke je bila razlog za osnivanje grada na ovom mestu i najvažniji faktor njegovog razvoja. Veći deo grada, koji se nalazi na desnoj obali, posvećen je institucijama trgovine i finansija, dok je leva obala sa Latinskom četvrti univerzitetski i stambeni centar. Ostrvo De la Site se nalazi u srcu grada. Tu je nastalo prvo naselje u doba antike. Godine 1584. kralj Anri III je povezao manja ostrva i dobio veću površinu za izgradnju. Vremenom je ostrvo od 8 hektara poraslo na 17. Most koji povezuje obale Sene preko ovog ostrva, „Novi most“ (Pont Neuf), je najstariji sačuvani most u Parizu


Dvorac Versaj:

Dvorac Versaj Pariz

Versajski dvorac (fr. Château de Versailles, Palais et parc de Versailles) je bila rezidencija francuskih kraljeva Luja XIV, Luja XV i Luja XVI. Smeštena je na 11 hektara kod grada Versaja jugozapadno od Pariza, i okružena sa 815 hektara parkova. Ovaj dvorac-spomenik je čuven u svetu po svojoj lepoti, kao i po značajnim događajima koji su se tu odigrali. Kraljevi su sa svojim dvorjanima bili stanovnici dvorca od 1682. do 1789, sa izuzetkom nekoliko godina u periodu regentstva Filipa, vojvode Orlenskog (1715—1723). Versaj je postao simbol vrhunca francuske monarhije.
Dvorac Versaj je nastao kao lovački dvorac Luja XIII, koji su od 1661. značajno dogradile arhitekte Luja XIV: Luj le Vo, Fransoa Dorbej, Žil Arden-Mansar i Rober de Kot. Unutrašnju dekoraciju je dizajnirao Šarl Lebren, a parkove Andre le Notr. Tako je nastao po mnogima najlepši od svih dvoraca Evrope. Unutar zidina Versaja živelo je oko 6.000 ljudi, a dvorac ukrašavaju mnogobrojne fontane i predivno zelenilo. U dvorcu se nalazi i znameniti stoni astronomski sat.[1] Važna dvorana je Galerija ogledala u kojoj je 1919. godine potpisan Versajski ugovor i tako okončan Prvi svetski rat. Versaj prestaje biti kraljevska rezidencija 1789. godine nakon Francuske revolucije.


Diznilend:

Diznilend Pariz

Pariski Diznilend (fr. Disneyland Resort Paris) se nalazi u predgrađu Pariza, na 35 minuta vožnje od centra grada, i do njega se može stići posebnom linijom metroa. Sastoji se od dva zasebna dela Diznilend parka (engl. Disneyland park) i Diznijevog studija (engl. Walt Disney studios). Na samom ulazu u Diznilend park nalazi se Diznilend hotel. U istoj ulici (Main Street U.S.A.) su smeštene prodavnice, poslastičarnice, restorani i kafei. Ostatak parka je podeljeno na četiri zone- Adventureland, Frontierland, Fantasyland i Discoveryland. U okviru parka nalaze se vozići, začarana Snežanina šuma, zamak iz bajke, kuća straha, brod za krstarenje, letelice i svemirski brodovi, gusarske pećine, itd. Diznijev studio je manji i u njemu su sve vožnje vezane za igrane filmove. Takođe, u njemu se nalazi i bioskop, kao i brojni restorani i prodavnice. U oba parka se igraju ulične predstave, a uveče glavnom ulicom prolazi i povorka sa Diznijevim junacima. Postoji i Dizni selo (Disney vilage) u koji je ulaz besplatan.

Diznilend

Diznilend je udaljen od Pariza 32 km i prostire se na 200 hektara, što bi, otprilike, bila petina Pariza. Park ostvaruje snove Volta Diznija, evocira uspomene na vreme Divljeg Zapada, ali i romantične likove poput Uspavane lepotice, Pepeljuge i Petra Pana. Moćete probati sladoled iz sredine XX veka, obrijati se kod starinskog berberina. Možete se vratiti u prošlost, ali i odlutati u budućnost. Susrešćete i pirate sa Kariba, voziti se svemirskim brodom, gledati 3D film ili se upustiti u neku od avantura Žila Verna. Možete se slikati sa Diznijevim junacima, a tako načinjena fotografija biće pravi suvenir...Prijave i informacije

Club Paradiso d.o.o. Bulevar despota Stefana 15, Beograd

011/72 47 012; 72 40 928