Evropski gradovi -> Francuska -> Pariz avio

Pariz - Grad svetlosti, štafelaja i harmonike

Pariz

Pariz grad svetlosti

Ni u jedan drugi evropski grad nije zaljubljeno toliko ljudi kao u Pariz i ni jedan drugi grad ne nudi takav beg od stvarnosti. Pariz je grad svetlosti, mode, ljubavi, francuske revolucije, istorije i kulture. Francuska prestonica je današnji izgled dobila u XIX veku. Dolina Sene je privukla Kelte u III veku pne, koji su se naselili u samom srcu današnjeg Pariza.Nakon njih dolaze Rimljani, zatim franački osvajači,a u X veku, postao je prestonica i preuzeo vodeću ulogu u državi, iako je Luj XIV preselio svoj dvor u Versaj. Grad na Seni jedno je od najpopularnijih turističkih odredišta na svetu, zahvaljujući svojoj umetnosti i kulturi, ali i vrhunskom kulinarstvu i visokoj modi.


Pariz, Pariz septembar, Pariz avionom Pariz, Pariz septembar, Pariz avionom Pariz, Pariz septembar, Pariz avionom Pariz, Pariz septembar, Pariz avionom Pariz, Pariz septembar, Pariz avionom Pariz, Pariz septembar, Pariz avionom Pariz, Pariz septembar, Pariz avionom Pariz, Pariz septembar, Pariz avionom Pariz, Pariz septembar, Pariz avionom Pariz, Pariz septembar, Pariz avionom Pariz, Pariz septembar, Pariz avionom

Evropski Gradovi - Pariz


Pariz avionom


Program putovanja:
1. dan: Beograd – Pariz
Direktan let do Pariza kompanijom Wizz Air. Avion poleće u 11:45h a sletanje na aerodrom Paris Beuvais u 14:20h.Povratni transfer od aerodroma do hotela moguće je rezervisati preko agencije(za cene transfera pozovite agenciju). Najeftinija opcija transfera autobus koji saobraća od aerodroma do centra grada i cena karte u jednom pravcu je 17€. Za više infomracija pogledajte sledeći link: http://www.beauvais-airport.com/Access/Shuttle-Bus.php ili pozovite agenciju za više informacije. Smeštaj u hotel i noćenje.


2. dan – 3.(4, 5) dan: Pariz
Posle doručka, za prvi dan u Parizu Vam preporučujemo besplatnu pešačku turu po gradu, gde će vas lokalni vodiči na engleskom jeziku upoznati sa bogatom istorijom ovog kraljevskog grada, interesantnim mestima koje turisti retko obilaze i ukazati na to šta treba sve obići dok boravite u Parizu. Više informacija o besplatnoj turi možete pogledati na sledećim linkovima:
http://www.neweuropetours.eu/paris/en/home
https://www.discoverwalks.com/tour/city/paris-walking-tours/
https://www.freetour.com/paris
Potrebno je samo izvršiti rezervaciju ture pre puta ili mi to možemo učiniti umesto vas. Posle prvog utiska o gradu navodimo nekoliko najlepših mesta u Parizu koja bi trebali da obiđete: Ajfelova kula (Toure Eiffel), Trijumfalna kapija (Arc de Triomphe), Nova Kapija (Grande Arche de la Defense), Luvr (Louvre), Trg Konkord (La place de la Concorde), Bazilika Sveto srce (Sacre Care), Katedrala Notr Dam (Notre dame), Mulen Ruž (Moulen Rouge), Monparnas i mnoge druge znamenitosti Pariza. Na sledećim linkovima možete naći više informacija o Parizu: https://www.timeout.com/paris/en/things-to-do/city-guide, https://www.lonelyplanet.com/france/paris. Za kretanje po gradu i obilazak muzeja najpraktičnije je koristiti Paris Pass karticu koja je skrojena za turiste koji borave u Parizu. Sa ovom karticom ste u mogućnosti ste da na najbolji mogući način putujete po gradu, posećujete najznačajnije znamenitosti, muzeje, kulturne ustanove i ostvariti popuste za ulaznice za neke lokalitete, restorane i drugo, u zavisnosti koji paket izaberete. Više Informacija o Pariss Pass kartici i paketima možete videti na sledećem linku: https://www.parispass.com. Za dodatne informacije pozovite agenciju. Noćenje.


6 dan: Pariz – Beograd
Doručak. Napuštanje hotela u jutarnjim časovima. Individualni transfer do aerodroma Paris Beuvais. Let kompanijom Wizz Air. Poletanje u 14:50h. Sletanje na aerodrom „ Nikola Tesla” u 17:05h.
Kraj programa.


Cena aranžmana po osobi:
Polasci u maju: utorak, sreda, četvrtak

6 dana /5 noći:
Hotel 3*: od 520€

5 dana /4 noći:
Hotel 3*: od 480€

4 dana /3 noći:
Hotel 3*: od 440€

Aerodromske takse uključene u cenu aranžmana


Cena aranžmana obuhvata:
- Avionski prevoz na relaciji Beograd – Pariz – Beograd direktnim letom low cost kompanijom Wizz Air sa uključenim svim aerodromskim taksama;
- Smeštaj na bazi 5 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* koji se nalazi, na odličnoj lokaciji i koji je odlično povezan sa svim delovima grada u standardnim dvokrevetnim i trokrevetnim sobama;
- Troškove organizacije putovanja;
- Ručni prtljag do 8 kg dimenzija 42x32x25cm;


Cena aranžmana ne obuhvata:
- Putno osiguranje;
- Individualne troškove putnika;
- Transfer povratni od aerodroma do hotela i iznosi oko 32 € ;
- Lokalne boravišne takse koje se plaćaju u hotelu (oko 2€ po danu );
- Veliki prtljag ( kofer) do 23kg =80€;


Doplate:
- Doplata za hotel od 4 * - 120 €


Način i uslovi plaćanja:
- U dinarskoj protivvrednosti na dan uplate po prodajnom kursu Marfin banke
- 50% prilikom rezervacije ostatak 15 dana pred putovanje;
- Gotovinski, platnim karticama, uplatom na račun agencije;


Hoteli u ponudi:
Hotel 121 Paris 3* www.121parishotel.com‎
121 Pariz Hotel se nalazi u Parizu, 10-minuta hoda od živahne  Place de Clichi ulice . Sve sobe su  klimatizovane  sa  satelitskim TV i kupatilom. Doručak se služi  na bazi švedskog stola. Postoji 24 časa  besplatan WI-Fi u javnom prostoru. 121 Pariz Hotel je 100 metra ot stance metro “Brochant”, dajući direktan pristup Saint-Lazare i Champs Elisees. Monmartr sa Mulen Ružom i  Sakre Ker je udaljeno pešaka  samo 15 minuta.


Hotel Migny Opéra Montmartre www.hotelmigny.com/en/
Hotel Migny se nalazi u tihoj ulici u podnožju Monmartra, u Parizu. Od glavnih robnih kuća i ostalih zanimljivih mesta udaljen je samo nekoliko minuta.Hotel Migny nudi 50 udobnih soba sa sopstvenim kupatilom i satelitskom televizijom. Prijateljska dobrodošlica našeg osoblja učine vaš boravak još prijatnijim. Destinacija 09. Pariska Opera - Usman je odličan izbor za putnike koje zanimaju šoping, umetnost i arhitektura.


Mirific hotel paris 3* www.hotelmirificparis.com
Ovaj hotel se nalazi na samo minut pešice od stanice metroa Brošan (Brochant) i na 850 metara od živahnog trga Kliši. Nudi salu za doručak sa lučnim plafonom i recepciju koja radi non-stop.TV i sef su standardni sadržaji u sobama hotela Mirific. Sve sobe su uređene u žutim i narandžastim nijansama i nude sopstveno kupatilo sa fenom za kosu. Doručak na bazi švedskog stola se svakog jutra  služi u podzemnoj sali za doručak. Dodatne pogodnosti  obuhvataju bežični internet na recepciji, na kojoj takođe možete organizovati aerodromski prevoz.Privatni parking  vam je na raspolaganju u blizini, a hotel nudi i uslugu iznajmljivanja automobila. Gradskim prevozom možete  direktno stići do znamenitosti kao što  su Jelisejska polja i Palata invalida.


Novotel Paris La Defense 4 * www.novotel.com/gb/hotel-0747-novotel-paris-la-defense/index.shtml
Ovaj Novotel nalazi se u srcu La Defansa, najvećeg evropskog poslovnog distrikta. Hotel pruža pogled na reku Senu i Ajfelov toranj. Udobne i prostrane sobe imaju moderan dizajn i moderna sopstvena kupatila. Sobe su funkcionalni i opuštajući životni prostor. Stanica metroa udaljena je samo 50 metara od Novotel Paris La Defense. Odatle možete lako i direktno stići do centra Pariza. Konferencijski centar Port Mejo udaljen je samo 3 stanice. Započnite dan sa kontinentalnim doručkom poslužen u vašoj sobi. Za ručak ili večeru uživajte u kreativnim francuskim jelima u savremenoj atmosferi restorana Novotela. Posluga u sobi dostupna je svakodnevno do 00:00. Stručno osoblje hotela Novotel Paris La Defense stoji vam na raspolaganju 24 sata dnevno kako bi vam omogućili neometen boravak u Parizu.

... Ili sličan  hotel , iste kategorije i lokacije u zavisnosti od raspoloživiosti!


Mogući načini plaćanja:
1) 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja;
2) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake rate čekovima građana do 20.11.2017 uz uvećanje od 1,5% na mesečnom nivou;
3) 30% prilikom rezeracije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka;
4) platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa);


Napomene:
Rezervacije se rade na upit, cene su podložne promeni u zavisnosti od popunjenosti kapaciteta na letovima i traženim hotelima. Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme poletanja aviona
Besplatan prtljag – kod low-cost komapnija kao što su ESYJET, WIZZZ AIR, RAYAN AIR i drugih komapnija, podrazumeva ručni prtljag određenih dimenzija i težine (raspitati se u agenicji o pravilima za prtljag ili posetiti sajt navednih komapnija). Naknada za prtljag - Čekirani (veliki) prtljag podleze dodatnoj naknadi koja zavisi od dužine leta, kilograma, dimenzija i pravila odabrane avio kompanije. Besplatni prtljag – 1 prtljag koji se predaje (maksimum do 20kg kod komercijalnih avio kompanija, Air Serbia, Aitalia, Turkish airlanes...) i 1 ručni prtljag koji se unosi u avion (svaki kilogram preko dozvoljenog se dodatno naplaćuje). Nije dozvoljeno imati u ručnom prtljagu oštre predmete (makaze, nož...) i tečnost preko 100 ml. Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…) Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije. Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...). Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred. Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja. Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi. Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave unije. Ukoliko avio prevoz podrazumeva presedanje na drugi let na tranzitnom aerodromu, to se vrši individualno.
Putnicima koji poseduju biometrijski pasoš Republike Srbije nije potrebna ulazna viza za zemlje Evropske unije, ali je preporučljivo da se o uslovima za ulazak u ove zemlje informišu putem sajta www.europa.rs. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili zbog nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti spreče izlazak putnika iz zemlje ili im onemoguće ulazak na teritoriju zemalja Evropske unije, zemalja u tranzitu ili u zemalje van EU, zbog neispravnih dokumenata, učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih ili carinskih propisa. Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima i prtljagu. Agencija ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak iz bilo kog razloga, tokom čitavog trajanja putovanja. Agencija smatra da se putnik u celosti upoznao sa Opštim uslovima putovanja i programom putovanja potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu Organizator ima garancije putovanja u visini 300.000.- Eura kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene opštim uslovima i programom putovanja. Polisa broj 30000001233 od 25.01.2017.godine Akcionarskog društva za osiguranje “Milenijum Osiguranje a.d.o”, Beograd, ul. Bulevar Mihajla Pupina 10. Putnik svoja prava za naknadu štete ostvaruje na osnovu pravnosnanžne i izvršne sudske presude, odnosno odluke arbitražnog suda ili drugog vansudskog rešenja potrošačkog spora.

Opšti uslovi putovanja agencije Club Paradiso  su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije. Mole se svi putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje.
Cena je rađena na bazi osnovne tarife avio prevoznika, ukoliko nema mesta na pomenutoj tarifi, moguće je putovati uz doplatu po ceni sledeće raspoložive tarife. Za program putovanja pod posebnim uslovima, a vezano za prodaju promotivnih tarifa avio karata kod avio kompanije , primenjuju se posebni uslovi otkazivanja, odnosno karta kupljena po promotivnoj tarifi ne može se zameniti niti refundirati


Cena je rađena na dan 04.03.2017. i važi do popune mesta po ponuđenoj tarifi.


Za realizaciju programa potrebno je minimum 2 putnika po polasku.
Krajnji rok za prijavu: do popune mesta
Krajnji rok za obaveštavanje putnika, u slučaju otkazivanja putovanja od strane Club Paradiso je 5 dana pre početka putovanja
Cenovnik br. 1 važi od 04.03.2017.


Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja Club Paradiso licenca broj OTP 149/2010

Opera, Ajfelova kula, Trijumfalna kapija, muzej Luvr, bulevar Sen Žermen-de-Pre, univerzitet Sorbona, Monparnas, Vrtovi Tiljerija, trg Konkord, Jelisejska polja, Trg Vandom, kvart Mare, Montmartr (brdo mučenika) - boemska četvrt, crkva Sakr Ker (sveto srce), Place di Tertr (ulica slikara), Mulen Ruž, crkva Notr Dam, gradska palata pravde, Plas Dofen, Trokadero, Panteon, muzej Orsej, palata Invalida, La Defons (savremeni deo grada).


- Krstarenje Senom


Reka Sena Pariz

Reka Sena povezuje Pariz sa unutrašnjošću zemlje (Burgundija) i sa kanalom Lamanš. Blizina velike reke je bila razlog za osnivanje grada na ovom mestu i najvažniji faktor njegovog razvoja. Veći deo grada, koji se nalazi na desnoj obali, posvećen je institucijama trgovine i finansija, dok je leva obala sa Latinskom četvrti univerzitetski i stambeni centar. Ostrvo De la Site se nalazi u srcu grada. Tu je nastalo prvo naselje u doba antike. Godine 1584. kralj Anri III je povezao manja ostrva i dobio veću površinu za izgradnju. Vremenom je ostrvo od 8 hektara poraslo na 17. Most koji povezuje obale Sene preko ovog ostrva, „Novi most“ (Pont Neuf), je najstariji sačuvani most u Parizu


- Dvorac Versaj

Dvorac Versaj Pariz

Versajski dvorac (fr. Château de Versailles, Palais et parc de Versailles) je bila rezidencija francuskih kraljeva Luja XIV, Luja XV i Luja XVI. Smeštena je na 11 hektara kod grada Versaja jugozapadno od Pariza, i okružena sa 815 hektara parkova. Ovaj dvorac-spomenik je čuven u svetu po svojoj lepoti, kao i po značajnim događajima koji su se tu odigrali. Kraljevi su sa svojim dvorjanima bili stanovnici dvorca od 1682. do 1789, sa izuzetkom nekoliko godina u periodu regentstva Filipa, vojvode Orlenskog (1715—1723). Versaj je postao simbol vrhunca francuske monarhije.
Dvorac Versaj je nastao kao lovački dvorac Luja XIII, koji su od 1661. značajno dogradile arhitekte Luja XIV: Luj le Vo, Fransoa Dorbej, Žil Arden-Mansar i Rober de Kot. Unutrašnju dekoraciju je dizajnirao Šarl Lebren, a parkove Andre le Notr. Tako je nastao po mnogima najlepši od svih dvoraca Evrope. Unutar zidina Versaja živelo je oko 6.000 ljudi, a dvorac ukrašavaju mnogobrojne fontane i predivno zelenilo. U dvorcu se nalazi i znameniti stoni astronomski sat.[1] Važna dvorana je Galerija ogledala u kojoj je 1919. godine potpisan Versajski ugovor i tako okončan Prvi svetski rat. Versaj prestaje biti kraljevska rezidencija 1789. godine nakon Francuske revolucije.


- Diznilend

Diznilend Pariz

Pariski Diznilend (fr. Disneyland Resort Paris) se nalazi u predgrađu Pariza, na 35 minuta vožnje od centra grada, i do njega se može stići posebnom linijom metroa. Sastoji se od dva zasebna dela Diznilend parka (engl. Disneyland park) i Diznijevog studija (engl. Walt Disney studios). Na samom ulazu u Diznilend park nalazi se Diznilend hotel. U istoj ulici (Main Street U.S.A.) su smeštene prodavnice, poslastičarnice, restorani i kafei. Ostatak parka je podeljeno na četiri zone- Adventureland, Frontierland, Fantasyland i Discoveryland. U okviru parka nalaze se vozići, začarana Snežanina šuma, zamak iz bajke, kuća straha, brod za krstarenje, letelice i svemirski brodovi, gusarske pećine, itd. Diznijev studio je manji i u njemu su sve vožnje vezane za igrane filmove. Takođe, u njemu se nalazi i bioskop, kao i brojni restorani i prodavnice. U oba parka se igraju ulične predstave, a uveče glavnom ulicom prolazi i povorka sa Diznijevim junacima. Postoji i Dizni selo (Disney vilage) u koji je ulaz besplatan.

Diznilend

Diznilend je udaljen od Pariza 32 km i prostire se na 200 hektara, što bi, otprilike, bila petina Pariza. Park ostvaruje snove Volta Diznija, evocira uspomene na vreme Divljeg Zapada, ali i romantične likove poput Uspavane lepotice, Pepeljuge i Petra Pana. Moćete probati sladoled iz sredine XX veka, obrijati se kod starinskog berberina. Možete se vratiti u prošlost, ali i odlutati u budućnost. Susrešćete i pirate sa Kariba, voziti se svemirskim brodom, gledati 3D film ili se upustiti u neku od avantura Žila Verna. Možete se slikati sa Diznijevim junacima, a tako načinjena fotografija biće pravi suvenir...Prijave i informacije

Club Paradiso d.o.o. Bulevar despota Stefana 15, Beograd

011/72 47 012; 72 40 928