Evropski gradovi -> Madrid avio

Madrid

Madrid

madrid-avio

Madrid je glavni grad Španije i najveći grad Iberijskog poluostrva. Sa svojih blizu četiri miliona stanovnika, burnom istorijom i bogatom tradicijom, ovaj grad se ubraja u najlepše evropske metropole. Savremenom putniku, Madrid može mnogo toga da ponudi: počev od velelepnih trgova (Puerta del Sol, Plaza Mayor, Cibeles), širokih bulevara (Grand Via, Opera, Plaza Mayo), brojnih muzeja (Prado, Reina Sofia, Thyssen-Bornemisza, Pomorski muzej), prelepih parkova (Retiro sa svojim veštačkim jezercetom), pa sve do velikog broja restorana, barova i diskoteka sa bogatim noćnim životom.


Madrid, Madrid putovanja Madrid, Madrid putovanja Madrid, Madrid putovanja Madrid, Madrid putovanja Madrid, Madrid putovanja Madrid, Madrid putovanja Madrid, Madrid putovanja Madrid, Madrid putovanja Madrid, Madrid putovanja Madrid, Madrid putovanja Madrid, Madrid putovanja Madrid, Madrid putovanja


Evropski gradovi - Madrid

Madrid avionom 9-13. novembar 2016.


1.dan (09.11.2016.) Beograd - Madrid:
Sastanak putnika na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” ispred šaltera za čekiranje dva sata pre poletanja. Direktan čarter let za Madrid kompanijom Air Serbia (za tačno vreme polaska pozovite agenciju dva dana pre putovanja). Sletanje na aerodrom u Madridu nakon leta od oko tri sata. Po dolasku odlazak na panoramsko razgledanje glavnog grada Španije autobusom: Španski trg na kome se nalazi visoki beli spomenik posvećen Migelu de Servantesu i junacima iz njegovog romana ”Don Kihot’’; Gran Via (Velika ulica) karakteristična po visokim oblim i stepenastim soliterima poređanim sa obe strane ulice koje podsećaju na njujorške solitere iz 20-tih godina XX veka; Kalje Major nekada glavna gradska ulica; Trg Puerta del Sol ili Kapija Sunca, zvanični centar grada i mesto na kome je bila jedna od nekadašnjih pet kapija grada iz XV veka;Trg Cibelije; Kružni skver sa fontanom iz XVIII veka; Kapija Alkala (Trijumfalna kapija) nastala za vreme vladavine Burbona u XVIII veku i posvećena kralju Karlu III. Transfer do hotela. Smeštaj u hotelu. Slobodno popodne za individualni oblilazak ili šetnju. Noćenje.


2.dan (10.11.2016.) Madrid:
Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet za Toledo.Vožnja do Toleda, srcem Kastilje, regije poznate po žutim poljima pšenice, usamljenim zamkovima, vinogradima, plantažama šafrana, vetrenjačama i rodnom kraju Don Kihota. Dolazak u Toledo, staru prestonicu Španije i jedan od najlepših gradova ove zemlje. Sagrađen je na brdu u čijem podnožju teče rečica Taho. Panorama sa vidikovca na obali reke Taho, panorama palate - vrđave Alcazar; šetnja starim jezgrom grada karakterističnom po brojnim zgradama koje spadaju u najlepši primer mavarske i srednjovekovne arhitekture Španije, ali i gradu poznatom po proizvodnji marcipana. Razgledanje Gotske katedrale (Catedral de Toledo), građene tokom tri veka, od XIII do XV, sa elementima baroka, neoklasicizma i mudehar stila. Razgledanje oltara i riznice u kojoj se nalaze El Grekova platna ; El Grekovi apostolati i "Skidanje tunike sa Hrista"... Poseta Crkvi Sv. Tome sa El Grekovim remek delom "Sahrana Grofa od Orgaza". Povratak u Madrid. Uveče fakultativna poseta čuvenom spektaklu španskog flamenka. Noćenje.


3.dan (11.11.2016.) Madrid:
Doručak. Slobodan dan ili fakultativna poludnevna poseta Segoviji. Vožnja prema podnožju planine Sijera de Guadarama i gradu Segoviji. Grad se nalazi na listi svetske kulturne baštine i jedan je od najživopisnijih gradova Španije. Simboli grada su: najbolje očuvan rimski akvadukt, velelepni dvorac Alkazar de Segovia, nastao u XII veku (poslužio kao inspiracija Voltu Dizniju). Dvorac Alkazar je poznat i po tome što je upravo tu španska kraljica Izabela obećala finansijsku pomoć Kolumbu u osvajanju novog kontinenta. Obilazak starog dela grada: Plasa Major, panorama Katedrale, Trg Sv. Martina, plemićka četvrt sa palatama i crkvama . Obilazak dvorca Alkazar i pauza za individualni obilazak i šetnju. Povratak u Madrid. Uveče predlažemo mogućnost obilaska barova u kojima se služe tapasi (tradicionalno špansko meze: raznovrsni zalogajčići, topli i hladni, sa maslinama, sirom, pršutom, šunkom...) i uživanje u tipičnoj opuštenoj atmosferi tapas barova. Noćenje.


4.dan (12.11.2016.) Madrid:
Doručak. Slobodan dan za individualni obilazak grada ili fakultativno poseta muzeju Prado i obilazak sala sa remek-delima španskih slikara: El Greko, Surbaran, Velaskez, Goja... Slobodno posle podne. Noćenje.


5.dan (13.11.2016.) Madrid - Beograd:
Doručak. Slobodno vreme do odlaska na aerodrom (u zavisnosti od vremena čarter leta). Transfer do aerodroma za direktan čarter let. Sletanje na beogradski aerodrom nakon tri sata vožnje. Kraj putovanja.


Cena aranžmana po osobi, na bazi noćenja sa doručkom, izražena u eur:

Rafael Ventas 4 * 479€ (doplata za 1/1 sobu - 120 €)
City House Florida Norte 4 * 505€ (doplata za 1/1 sobu - 125 €)
Rafael Atocha 4 * 519€ (doplata za 1/1 sobu - 135 €)
Sterling 3 * 559€ (doplata za 1/1 sobu - 155€)


U cenu putovanja je uračunato:
- avio prevoz direktnim čarter letom kompanije Air Serbia na relaciji Beograd - Madrid - Beograd
- transfer autobusom u Madridu aerodrom - hotel - aerodrom
- smeštaj u standardnoj dvokrevetnoj sobi u izabranom hotelu sa 3* ili 4* na bazi 4 noćenja sa doručkom, doručak - kontinentalni (samoposluživanje)
- panoramsko razgledanje grada prema programu, usluge vodiča, troškovi organizacije i realizacije putovanja.


U cenu putovanja nije uračunato:
- dinarski deo aranžmana - 1790rsd po osobi
- avio taksa - 38,49€ (taksa Beograd 16,72€, Rf taksa 0,98€, taksa Madird 20,79€)
- međunarodno putno zdravstveno osiguranje
- individualni troškovi i fakultativni izleti, posete/ulaznice za dvorce, muzeje i galerije, lokalitete navedene u programu, prevoz metroom ili nekim drugim vidom gradskog prevoza.


Fakultativni izleti:
- Toledo - 65€
- Flamenko - 50€
- Segovija - 50€
- Muzej Prado - 40€.


OPIS HOTELA:
Smeštaj naših gostiju je u navedenom hotelu ili sličnom:

Hotel Hotel Rafael Ventas 4 * www.rafaelhoteles.com
Lokacija: Hotel iz lanca Rafael nalazi se na 7 km od centra grada u jednoj od važnijih ulica Madrida, ulici Alkala, a u blizini čuvene koride. U blizini hotela nalazi se aerodrom i Kongresni centar Ifema i šoping centar. Na 5 minuta hoda od hotela nalazi se stanica metroa El Carmen, linija 5 koja direktno vodi do centra Madrida. Sadržaj hotela: restoran za doručak, kongresne sale. Hotel ima prostrane sobe koje imaju pisaći sto, klima uređaj, WIFI, TV, sef, minibar, telefon, kompletno sa fenom za kosu. Usluga: Doručak - kontinentalni (samoposluživanje).

Hotel Rafael Atocha 4 * www.rafaelhoteles.com
Lokacija: Ovaj hotel je odlično lociran, u širem centru grada nedaleko od parka Retiro, Muzeja moderne umetnosti Reina Sofia i Prado muzeja i železničke stanice Atoča (oko 700 metara od hotela). Sadržaj hotela: recepcija, glavni restoran, a la carte restoran, buffet restoran, teretana, lobby bar, servis za pranje i peglanje veša. Hotel ima ukupno 245 soba. Sve sobe su sa kupatilom u kojem je kada ili tuš kabina, klima uređaj, sefom, minibar, TV, priključak za internet i telefon. Sve sobe imaju jedan francuski ležaj ili dva odvojena kreveta. Usluga: Doručak - kontinentalni (samoposluživanje).

Hotel City House Florida Norte 4 * ( naše mišljenje 3 sup *) http://en.hotelfloridanorte.com
Lokacija: Hotel Florida Norte se nalazi u blizini Kraljevske palate u centru Madrida, preko puta stanice metroa Principe Pío. U blizini hotela nalazi se tržni centar, prodavnice i restorani. Stanica metroa nalazi se prekoputa hotela. Od hotela Florida Norte do Ulice Gran Via i Španskog trga može se stići pešice za samo 10 minuta. Park Kampo del Moro je udaljen 200 metara. Sadržaj hotela: restoran, bar, kongresne sale, recepcija, soba za prtljag, prodavnica suvenira. Sobe su klimatizovane, jednostavno i praktično uređene. Svaka soba sadrži sef, TV, radio, pisaći sto i kupatilo sa fenom za kosu. Usluga: Doručak - kontinentalni (samoposluživanje).

Hotel Sterling 3 * www.hotelsterlingmadrid.com/en
Lokacija: Hotel se nalazi u centru Madrida, pored glavne ulice Gran Via i na 4 minuta hoda od Kapije Sunca i Španskog trga. Sadržaj hotela: restoran za doručak, bar. Sobe imaju kupatilo sa fenom za kosu, telefon, klima uređaj, minibar, sef, WIFI. Usluga: Doručak - kontinentalni (samoposluživanje).
Smeštaj je u standardnim dvokrevetnim sobama. Svaka soba ima kupatilo (tuš, WC). Usluga: Doručak - kontinentalni (samoposluživanje).


Mogući načini plaćanja:
1) 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja;
2) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake rate čekovima građana do 20.02.2017 uz uvećanje od 1,5% na mesečnom nivou;
3) 30% prilikom rezeracije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka;
4) platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa);


Važne i opšte napomene:
- Smeštajni objekti u ovom programu su kategorisani od strane Turističke Asocijacije Austrije.
- Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
- Svi putnici po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i opštim uslovima putovanja.
- U slučaju promene u cenama prevoznika, konzularnog predstavništva i osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana.
- Putnik za putovanje u inostranstvo je dužan da se pre zaključivanja ugovora o putovanju informiše kod nadležnog konzulata o viznim, carinskim, zdravstvenim i drugim uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju, kao i da sam putnik blagovremeno i uredno obezbedi potrebne uslove i isprave.
- Putnik za putovanje u inostranstvo mora imati važeću putnu ispravu sa rokom važenja još najmanje 3 meseca od dana završetka putovanja ili više, a u skladu sa informacijom koju je dobio od nadležnog konzulata.
- Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.
- Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja (satnica je uskladjena kako sa programom putovanja tako i sa zakonom o saobraćaju), ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi obavljanja procedure povraćaja poreza - “tax free”, pa Vas molimo da to imate u vidu.
- Raspored sedenja u autobusu pravi organizator prema redosledu prijavljivanja. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu, koje mu dodeli agencija i naknadne izmene nisu moguće. Ulaz je moguć samo na obeleženim parkinzima ili benzinskim pumpama duž autoputa.
- Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 40 putnika).
- Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.


Club Paradiso licenca broj OTP 149/2010, nastupa u svojstvu posrednika u prodaji - subagenta. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja Belvi travel Licenca: OTP - 25/2016

Nezaobilazne znamenitosti Madrida su Kraljevska palata, Plaza Mayor – trg na kome su se nekada održavala suđenja i pogubljenja koja je sprovodila inkvizicija, muzej Prado koji sadrži jednu od najelitinijih postavki umetničkih dela na svetu čiji su autori Goja, Velaskez, El Greko ....

/

/


Prijave i informacije

Club Paradiso d.o.o. Bulevar despota Stefana 15, Beograd

011/72 47 012; 72 40 928