Evropski gradovi -> Velika Britanija -> London avionom

London

London avionom

london

London je glavni grad Velike Britanije, ali i svetska prestonica berze, mode, umetnosti i zabave. Ranije je bio srce ogromnog carstva kao i idustrijske revolucije, ali i izvor poznate svetske literature i književnosti. U dvadesetom veku grad je obnavljan nakon bombaškog napada iz II Sv. rata, kada postaje prava moderna multinacionalna metropola. Danas je on jedna od najtraženijih turističkih destinacija, u koju turisti idu iz najrazličitijih razloga, zbog toga što ima najšareniju turističku ponudu, zabavu, kulturu, umetnosti, moderne umetnosti, poslovni turisti koji dolaze zbog seminara i sajmova, zabavnih parkova i još mnogo toga.


London, London putovanje, London avio London, London putovanje, London avio London, London putovanje, London avio London, London putovanje, London avio London, London putovanje, London avio London, London putovanje, London avio London, London putovanje, London avio London, London putovanje, London avio London, London putovanje, London avio

Evropski gradovi - London avionom

London 2017 avionom


Program putovanja:
1. dan: Beograd – London:
Direktan let do Londona low cost kompanijom Wizz Air/Air Serbia. Avioni poleću u 17:50h/10:25h a sletanjena aerodom “Luton” ili “Heathrow” je u 19:50h/12:30h. Povratni transfer od aerodroma do hotela moguće je rezervisati preko agencije(za cene transfera pozovite agenciju). Najeftinija opcija transfera je korišćenje javnih autobusa koji saobraćaju od aerodroma do centra grada. Od aerodroma Luton postoji nekoliko bus komapnija koje saobraćaju na toj relaciji i njih možete pogledati na sledećim linkovima a cena povratne karte je od 17 funti:
www.easybus.com
www.nationalexpress.com
www.greenline.co.uk

Takođe, ukoliko ste ljubitelji vozova od Lutona postoji i železnička linija do centra londona, za više informacija o transferima od aerodorma Luton pogledajte sledeće linkove:
https://www.thetrainline.com.
http://www.london-luton.co.uk.
Aerdrom Hitrou nalazi se tridesetak kilometara zapadno od Londona i najeftinija opcija transfera do centra grada su linije metroa koje možete pogledati na sledećem linku: https://www.londontoolkit.com/travel/lhr_underground.htm, koje linije uzimate zavisi od hotela koji ste izabrali za boravak u Londonu. Za više detalja pozovite našu agenciju. Dolazak u hotel i noćenje.


2.dan - 3.(5).dan: London
Posle doručka, za prvi dan u Londonu Vam preporučujemo besplatnu pešačku turu po gradu, gde će vas lokalni vodiči na engleskom jeziku upoznati sa bogatom istorijom ovog kraljevskog grada, interesantnim mestima koje turisti retko obilaze I ukazati na to šta treba sve obići dok boravite u Londonu. Više informacija o besplatnoj turi možete pogledati na sledećim linkovima:
http://www.freetoursbyfoot.com
http://www.freetoursbyfoot.com
https://strawberrytours.com
http://www.neweuropetours.eu
Potrebno je samo izvršiti rezervaciju ture pre puta ili mi to možemo učiniti umesto vas. Posle prvog utiska o gradu navodimo nekoliko najlepših mesta u Londonu koja bi trebali da obiđete: Borough Market,British Film Institute’s Mediatheque,Britanski Muzej (British Museum), Parlament (House of Parliament),Londonski muzej (Museum of London),Nacionalna galerija (The National Gallery, London),Madame Tussauds (muzej voštanih figura) i mnoge druge znamenitosti koje ističu London kao jedan od najposećenijh gradova u svetu. Na sledećim linkovima možete naći više informacija o Londonu:
http://content.tfl.gov.uk
http://media.limkokwing.net
Za kretanje po gradu i obilazak muzeja najpraktičnije je koristiti London Pass karticu koja je skrojena za turiste koji borave u Londonu. Sa ovom karticom ste u mogućnosti ste da na najbolji mogući način putujete javnim prevozom po Londonu, posećujete najznačajnije znamenitosti , muzeje, kulturne ustanove i ostvariti popuste za ulaznice za neke lokalitete, restorane i drugo, u zavisnosti koji paket izaberete. Više Informacija o London Pass kartici i paketima možete videti na sledećem linku: https://www.londonpass.com. Za dodatne informacije pozovite agenciju.


4.(6).dan:London – Beograd Doručak.Napuštanje hotela u ranim jutarnjim časovima. Individualni transfer do aerodroma “Luton”ili “Heathrow”. Direktan let do Beograda low cost kompanijom Wizz Air ili Air Serbia. Poletanje u 20:20h/13:30h. Sletanje u Beograd na aerodrom „Nikola Tesla” u 23.55h/17:10h. Kraj programa.


*Vremena poletanja I sletanja su informativnog karaktera, za tačne satnice pozovite agencju.


Cena aranžmana po osobi
4 dana / 3 noći:
Hotel 2*: od 435€ po osobi
Hotel 3*: od 465€ po osobi

6 dana / 5 noći:
Hotel 2*: od 499€ po osobi
Hotel 3*: od 555€ po osobi
Aerodromske takse uključene u cenu aranžmana


Cena aranžmana obuhvata:
- Avionski prevoz na relaciji Beograd – London – Beograd direktnim letom low coast kompanijom Wizz Air/Air Serbia, sa uključenim svim aerodromskim taksama;
- Smeštaj na bazi 3 ili 5 noćenja sa doručkom u hotelu 2* ili 3* koji se nalazi u užem centru Londona u standardnim dvokrevetnim ili trokrevetnim sobama;
- Troškove organizacije putovanja;
- Prtljag do 8 Kg dimenzija 42x 32 x 25 cm;
-Veliki kofer do 23kg (samo kod avio kompanije Air Serbia)


Cena aranžmana ne obuhvata:
- Putno osiguranje;
- Izdavanje vize 105 € po osobi (+ 40€ usluga asistenicje za viziranje ukoliko putnici ne žele sami da apliciraju za vizu )
- Agencija će obezbediti sve neophodne informacije kao i potvrdu o rezervaciji hotela i avio karte;
- Individualne troškove putnika;
- Transfer aerodrom – hotel - aerodrom ;
- Veliki prtljag do 23kg=70€ (kod low coast kompanije Wizz air);


Hoteli u ponudi:

New Dawn Hotel 2 * www.new-dawnhotel.com
Ovaj mali, porodični hotel u Queenswaya je pokraj trgovačkog centra Whiteleys i samo 5 minuta hoda od parka Hyde. Postoje 2 stanice podzemne železnice u krugu od 500 metara.Hotel takođe nudi i do 50% popusta na ulaznice za pozorište. Kensington Palace je samo 10 minuta hoda od New Dawn hotela i udaljen je oko 1,5 km od prodavnica i kafića u Notting Hillu. Sve sobe u hotelu The New Dawnsu svelte udobne, imaju TV, telefon i kupatilo.

Norfolk Plaza Hotel 3* www.norfolkplazahotel.co.uk
Norfolk Plaza Hotel je elegantna zgrada smeštena u mir nom trgu s vrtom . Nudi besplatni bežični pristup internetu u javnim prostorima . Hotel je udaljen samo 2 minuta hoda od Železničke stanic Paddington
Do prodavnica u ulici Oxford može doći za oko 25 minuta hoda . Hotel je također u neposrednoj blizini Hyde Parka i Marble Arch do koje se dolazi za manje od 15 minuta.Svaka soba ima vlastito kupatilo i TV sa satelitskim programima. Gosti mogu koristiti sadržaje za pripremu čaja i kafe u svojim sobama . Praonica rublja i hemijsko čišćenje je dostupno uz nadoknadu.Norfolk Plaza Hotel ima klimatizovan bar i 2 moderna salona. Puni engleski i kontinentalni doručak , a doručak može biti isporučena u sobu.
... Ili sličan hotel , iste kategorije i lokacije u zavisnosti od raspoloživiosti.


Mogući načini plaćanja:
1) 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja;
2) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake rate čekovima građana do 20.11.2017 uz uvećanje od 1,5% na mesečnom nivou;
3) 30% prilikom rezeracije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka;
4) platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa);


Napomene:
Rezervacije se rade na upit, cene su podložne promeni u zavisnosti od popunjenosti kapaciteta na letovima i traženim hotelima. Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme poletanja aviona
Besplatan prtljag – kod low-cost komapnija kao što su ESYJET, WIZZZ AIR, RAYAN AIR i drugih komapnija, podrazumeva ručni prtljag određenih dimenzija i težine (raspitati se u agenicji o pravilima za prtljag ili posetiti sajt navednih komapnija). Naknada za prtljag - Čekirani (veliki) prtljag podleze dodatnoj naknadi koja zavisi od dužine leta, kilograma, dimenzija i pravila odabrane avio kompanije. Besplatni prtljag – 1 prtljag koji se predaje (maksimum do 20kg kod komercijalnih avio kompanija, Air Serbia, Aitalia, Turkish airlanes...) i 1 ručni prtljag koji se unosi u avion (svaki kilogram preko dozvoljenog se dodatno naplaćuje). Nije dozvoljeno imati u ručnom prtljagu oštre predmete (makaze, nož...) i tečnost preko 100 ml. Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…) Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije. Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...). Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred. Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja. Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi. Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave unije. Ukoliko avio prevoz podrazumeva presedanje na drugi let na tranzitnom aerodromu, to se vrši individualno.
Putnicima koji poseduju biometrijski pasoš Republike Srbije nije potrebna ulazna viza za zemlje Evropske unije, ali je preporučljivo da se o uslovima za ulazak u ove zemlje informišu putem sajta www.europa.rs. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili zbog nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti spreče izlazak putnika iz zemlje ili im onemoguće ulazak na teritoriju zemalja Evropske unije, zemalja u tranzitu ili u zemalje van EU, zbog neispravnih dokumenata, učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih ili carinskih propisa. Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima i prtljagu. Agencija ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak iz bilo kog razloga, tokom čitavog trajanja putovanja. Agencija smatra da se putnik u celosti upoznao sa Opštim uslovima putovanja i programom putovanja potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu Organizator ima garancije putovanja u visini 300.000.- Eura kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene opštim uslovima i programom putovanja. Polisa broj 30000001233 od 25.01.2017.godine Akcionarskog društva za osiguranje “Milenijum Osiguranje a.d.o”, Beograd, ul. Bulevar Mihajla Pupina 10. Putnik svoja prava za naknadu štete ostvaruje na osnovu pravnosnanžne i izvršne sudske presude, odnosno odluke arbitražnog suda ili drugog vansudskog rešenja potrošačkog spora.

Opšti uslovi putovanja agencije Club Paradiso  su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije. Mole se svi putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje.
Cena je rađena na bazi osnovne tarife avio prevoznika, ukoliko nema mesta na pomenutoj tarifi, moguće je putovati uz doplatu po ceni sledeće raspoložive tarife. Za program putovanja pod posebnim uslovima, a vezano za prodaju promotivnih tarifa avio karata kod avio kompanije , primenjuju se posebni uslovi otkazivanja, odnosno karta kupljena po promotivnoj tarifi ne može se zameniti niti refundirati


Cena je rađena na dan 04.03.2017. i važi do popune mesta po ponuđenoj tarifi.


Za realizaciju programa potrebno je minimum 2 putnika po polasku.
Krajnji rok za prijavu: do popune mesta
Krajnji rok za obaveštavanje putnika, u slučaju otkazivanja putovanja od strane Club Paradiso je 5 dana pre početka putovanja
Cenovnik br. 1 važi od 04.03.2017.


Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja Club Paradiso licenca broj OTP 149/2010

Mnogim delovima prestonice udahnut je novi život. Napuštena elektrana postala je galerija Tejt modern, a katedrala Svetog Pavla je izglancana da bi pokazala svoju prelepu fasadu od sivog kamena. Metro linija Jubilej (Jubilee) i novi Milenijumski most na Temzi umnogome olakšavaju posetu. Oni su i ubrzali oživljavanje Londona od Doklandsa sve do Vestminstera, a naročito na Saut Benku, koji je ponovo postao deo centralnog Londona. U međuvremenu, u toku je veliko preuređenje u područjima Pedington i Kings Kros.
Za Olimpijske igre 2012, najistočniji deo Londona preuređen je i potpuno osvežen. Sve ove promene nisu ugušile veličanstvenu istoriju Londona, dugu dve hiljade godina. Posetioci i dalje mogu da lutaju jednom od najuglednijih britanskih srednjovekovnih tvrđava – Londonskim tauerom – ili mogu da posete pravu kraljevsku kuću – Bakingemsku palatu. Isto tako, mogu da prave piknik u nekom od parkova ili da krstare Temzom, da se podsete vremena kad je reka predstavljala kičmu Londona i stignu do njegove velike luke.
Iako cene svoje kvalitetno pozorište, besplatne posete muzejima, velike građevine i udobnu tradiciju, sami Londonci znaju da se žale na sve ostalo, od užasno visokih troškova stanovanja i života do lokalnih poreza i povlačenja iz upotrebe čuvenih crvenih dabl – deker autobusa (Routemaster). Istina, svesni su da žive u najpoznatijem i najživljem gradu na svetu. Teško je nadmašiti London, političku, finansijsku i umetničku prestonicu Britanije. Sve što biste ikad mogli da poželite je ovde.. Na vama je samo da to prihvatite i uživate.

London je skup grad. Stoga, počnite tako što ćete pronaći šta je besplatno. Na vrhu liste su mnogi veliki muzeji i galerije, parkovi, spomenici, katedrale, i veliki izbor zabavnih (npr. muzičkih) sadržaja. Da bi ste smanjili neizbežne troškove, kupite Travel Pass (putničku propusnicu), i možda London Sightseeing Pass (propusnicu za razgledanje Londona). www.londonpass.com

/


Prijave i informacije

Club Paradiso d.o.o. Bulevar despota Stefana 15, Beograd

011/72 47 012; 72 40 928