Evropski gradovi -> Portugal -> Lisabon avionom

Lisabon - Grad sa dušom i muzikom fada

Lisabon avionom

Lisabon, glavni grad Portugala, nalazi se na ušću reke Težo u Atlantik. Grad su osnovali Feničani, nakon kojih dolaze Rimljani, u čije vreme vladavine se Lisabon razvija u važnu luku i centar trgovine, nakon Rimljana dolaze Mavari pod čijom se vlašću još više razvija. U XVII veku grad pogađa veliki zemljotres kada je poginulo između 60 000 i 90 000 ljudi. Ipak, nakon višegodišnje obnove grad je uspeo da povrati stari sjaj i svoje mesto centra Portugala. Grad obiluje prelepim građevinama nastalim uglavnom u periodu nakon zemljotresa 1755. godine. Izdvajaju se Lisabonska katedrala koja je pod zaštitom UNESCO-a i predstavlja srce Lisabona i kula Belem odakle je Vasco de Gama započeo svoja istraživanja. Svojom raskoši, šepurenjem bogatstvima kolonijalnog doba, moćnih kraljeva, brojnim muzejima, ovaj grad će zasigurno izmamiti vaše uzdahe divljenja.


Lisabon, Putovanja Lisabon Lisabon, Putovanja Lisabon Lisabon, Putovanja Lisabon Lisabon, Putovanja Lisabon Lisabon, Putovanja Lisabon Lisabon, Putovanja Lisabon Lisabon, Putovanja Lisabon Lisabon, Putovanja Lisabon Lisabon, Putovanja Lisabon Lisabon, Putovanja Lisabon

Lisabon avionom

Lisabon - Avionom
Polasci: Ponedeljak, Sreda, Petak, Nedelja


Program putovanja:
1. dan: Beograd – Budimpešta – Lisabon
Transfer iz Beograda i Novog Sada do aerodorma u Budimpešti. Direktan let do Lisabona low cost kompanijom Wizz air koji poleće u 16:05h a sletanje u Lisaobon u 18:35h.Organizovani transfer do hotela. Posle carinske kontole na terminalu će vas čekati vozač sa tablom sa vašim imenom koji će vas odvesti direktno do hotela. Noćenje.


2. dan – 4. dan: Lisabon.
Posle doručka individulano razgledanje Lisabona. Preporučujemo Vam da prvog dana boravka u Lisabonu krenete na besplatnu pešačku turu sa loklanim vodičima koji će vas upoznati sa gradom I dati Vam neprocenjive savete šta da vidite u ovom prelepom gradu. Preporučujemo Vam nekoliko sajtova:
- http://freewalkingtoursbylocals.com/lisbon/lisbon-free-walking-tour
- https://www.discoverwalks.com/tour/city/lisbon-walking-tours
- http://www.neweuropetours.eu/lisbon/en/home?&Tour=67374&date=09/03/2017
Potrebno je samo izvršiti rezervaciju ture pre puta ili mi to možemo učiniti umesto vas. Posle prvog utiska o gradu navodimo nekoliko najlepših mesta u Lisabonu, koja biste trebali da obiđete a to su Kula Belem, Fado barovi u Alfama četvrti, noćni život u Bairro Alto (Bairo Alto), Oceanario de Lisboa (Akvarijum), Museu Nacional dos Coches (Muzej kočija), Castelo de Sao Jorge (zamak Sao Žorže), Elevador de Santa Justa (lift Santa Žusta), Bajša (Baixa) donji grad, Muzej Gulbenkian. Za kretanje po gradu i obilazak muzeja najpraktičnije je koristiti City Card, koja postoji u većini evropskih gradova, sa kojom možete koristiti javni prevoz, ulaz za muzeje, kulturne ustanove i ostvariti popuste za ulaznice za neke lokalitete, znamenitost, restorane i drugo, u zavisnosti koji paket izaberete. Više Informacija o Lisbon City Pass kartici i paketima možete videti na sledećem linku: https://www.lisboacard.org/excursions/. Za dodatne informacije budite slobodni da nas kontaktirate.


5.(6.8) dan: Lisabon – Budimpešta.
Doručak. Napuštanje hotela do 11h. Slobodno vreme. Organizovani transfer do aerodroma. Direktan let u 19:40h do Budimpešte kompanijom WIZZ air.


6.(7.9) dan: Budimpešta – Beograd.
Sletanje u Budimpeštu u 00:15h. Transfer od aerodroma. Dolazak u Novi Sad i Beograd u ranim jutarnjim časovima. Kraj programa.


Oktobar, Novembar, Decembar
Cena aranžmana po osobi:

9 dana/7 noćenja:
Hotel 3*: od 535€

7 dana/5 noćenja:
Hotel 3*: od 495€

6 dana/4 noćenja:
Hotel 3*: od 455€


Aerodromske takse i transferi uključeni u cenu aranžmana
Polasci: Ponedeljak, Sreda, Petak, Nedelja


Cena aranžmana obuhvata:
- Avionski prevoz na relaciji Budimpešta – Lisabon – Budimpeštadirektnim letom low cost kompanijom Wizz Air sa uključenim svim aerodromskim taksama;
- Smeštaj na bazi 4,5ili 7 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* koji se nalazi, na odličnoj lokaciji i koji je odlično povezan sa svim delovima grada u standardnim dvokrevetnim i trokrevetnim sobama;
- Troškove organizacije putovanja;
- Ručni prtljag do 8 kg dimenzija 42x32x25cm;
- Povratni tansfer od aerodroma do hotela;
- Povratni transfer iz Beograda i Novog Sada  do aerodroma u Budimpešti;


Cena aranžmana ne obuhvata:
- Putno osiguranje;
- Individualne troškove putnika;
- Lokalne boravišne takse koje se plaćaju u hotelu;
- Veliki prtljag ( kofer) do 23kg je oko 90€ u zavisnosti od perioda putovanja;

Hoteli u ponudi:
Residencial Horizonte Hotel 3* www.hotelhorizonte.com
Lociran u centru Lisabona preko puta “ Parque Metro “ stanice. Sve sobe u hotelu su klimatizovane sa Tv-satelit programima. Zamak Sv. Đorđa je udaljen 3,4 km. Sobe u hotelu su u toplim bojama sa drvenim nameštajem , sa sefom, fenom, I modernim kupatilom. Svakog jutra, gosti mogu da uživaju u doručku koji sadži domaća I internacionalna jela. Bar nudi osvežavajuća pića I sendviče. Hotel Horizonte je kratkom šetnjom udaljen od bšte Eduarda VII I blizu je šopng zone Lisabona. Metroom sa stanice Park možete direktno doći do: Benfikinog stadiona, Zoološkog vrta I Santa Apolonie.


Residencial Moçambique 3* www.residencialmocambique.com/en
Hotel Residencial Moçambique sa 3 zvezdice se nalazi u četvrti Korakao De Hesus u centru Lisabona i nudi sobe sa balkonom po pristupačnoj ceni. Svakog jutra nakon buđenja vas očekuje doručak.Sve sobe su klimatizovane i imaju TV posavljen na zid i sopstveno kupatilo. Možete koristiti rum servis, što vam omogućava da uživate u doručku bez potrebe da napuštate sobu.U ostale usluge u hotelu Moçambique spadaju iznajmljivanje automobila, usluge pranja veša i peglanja. Osoblje hotela takođe vam može preporučiti koje lokalne atrakcije da posetite i koji javni prevoz da koristite.U okolini hotela Moçambique Residencial postoji nekoliko restorana u kojima se služe tipična portugalska jela. Hotel je udaljen svega 600 metara od stanice metroa Pikoas, a centralni trg Praka Dom Pedro IV udaljen je manje od 10 minuta vožnje.Destinacija Santo Antonio je odličan izbor za putnike koje zanimaju spomenici,istorijski lokaliteti i arhitektura.


Mogući načini plaćanja:
1) 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja;
2) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake rate čekovima građana do 20.11.2017 uz uvećanje od 1,5% na mesečnom nivou;
3) 30% prilikom rezeracije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka;
4) platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa);


Napomene:
Rezervacije se rade na upit, cene su podložne promeni u zavisnosti od popunjenosti kapaciteta na letovima i traženim hotelima. Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme poletanja aviona
Besplatan prtljag – kod low-cost komapnija kao što su ESYJET, WIZZZ AIR, RAYAN AIR i drugih komapnija, podrazumeva ručni prtljag određenih dimenzija i težine (raspitati se u agenicji o pravilima za prtljag ili posetiti sajt navednih komapnija). Naknada za prtljag - Čekirani (veliki) prtljag podleze dodatnoj naknadi koja zavisi od dužine leta, kilograma, dimenzija i pravila odabrane avio kompanije. Besplatni prtljag – 1 prtljag koji se predaje (maksimum do 20kg kod komercijalnih avio kompanija, Air Serbia, Aitalia, Turkish airlanes...) i 1 ručni prtljag koji se unosi u avion (svaki kilogram preko dozvoljenog se dodatno naplaćuje). Nije dozvoljeno imati u ručnom prtljagu oštre predmete (makaze, nož...) i tečnost preko 100 ml. Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…) Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije. Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...). Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred. Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja. Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi. Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave unije. Ukoliko avio prevoz podrazumeva presedanje na drugi let na tranzitnom aerodromu, to se vrši individualno.
Putnicima koji poseduju biometrijski pasoš Republike Srbije nije potrebna ulazna viza za zemlje Evropske unije, ali je preporučljivo da se o uslovima za ulazak u ove zemlje informišu putem sajta www.europa.rs. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili zbog nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti spreče izlazak putnika iz zemlje ili im onemoguće ulazak na teritoriju zemalja Evropske unije, zemalja u tranzitu ili u zemalje van EU, zbog neispravnih dokumenata, učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih ili carinskih propisa. Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima i prtljagu. Agencija ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak iz bilo kog razloga, tokom čitavog trajanja putovanja. Agencija smatra da se putnik u celosti upoznao sa Opštim uslovima putovanja i programom putovanja potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu Organizator ima garancije putovanja u visini 300.000.- Eura kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene opštim uslovima i programom putovanja. Polisa broj 30000001233 od 25.01.2017.godine Akcionarskog društva za osiguranje “Milenijum Osiguranje a.d.o”, Beograd, ul. Bulevar Mihajla Pupina 10. Putnik svoja prava za naknadu štete ostvaruje na osnovu pravnosnanžne i izvršne sudske presude, odnosno odluke arbitražnog suda ili drugog vansudskog rešenja potrošačkog spora.

Opšti uslovi putovanja agencije Club Paradiso  su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije. Mole se svi putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje.
Cena je rađena na bazi osnovne tarife avio prevoznika, ukoliko nema mesta na pomenutoj tarifi, moguće je putovati uz doplatu po ceni sledeće raspoložive tarife. Za program putovanja pod posebnim uslovima, a vezano za prodaju promotivnih tarifa avio karata kod avio kompanije , primenjuju se posebni uslovi otkazivanja, odnosno karta kupljena po promotivnoj tarifi ne može se zameniti niti refundirati


Cena je rađena na dan 04.03.2017. i važi do popune mesta po ponuđenoj tarifi.


Za realizaciju programa potrebno je minimum 2 putnika po polasku.
Krajnji rok za prijavu: do popune mesta
Krajnji rok za obaveštavanje putnika, u slučaju otkazivanja putovanja od strane Club Paradiso je 5 dana pre početka putovanja
Cenovnik br. 1 važi od 04.03.2017.


Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja Club Paradiso licenca broj OTP 149/2010

Narodni muzej, Gradski muzej, Akademija umetnosti, Muzej arhitekture, Geološki muzej, Prirodnjački muzej, Filharmonija, Pozorište Laboratorijum, Lisabonska Opera, Pozorište pantomime, Lutkarsko, Savremeno pozorište, Gotička gradska većnica na lisabonskom trgu, Katedrala Sv.Jovana Krstitelja, crkva Sv. Krsta, crkva presvete Bogorodice, barokna skupina građevina Lisabonskog univerziteta, Plac Solni, Novi Trg, ulica Svidnjicka, Botanička bašta, ZOO vrt, staro jevrejsko groblje, Veliko ostrvo.

/

/


Prijave i informacije

Club Paradiso d.o.o. Bulevar despota Stefana 15, Beograd

011/72 47 012; 72 40 928