Evropski gradovi -> Kipar avionom

Kipar - Larnaka
Najpopularniji City break aranžman u našoj ponudi

Kipar Larnaka 8 dana/ 7 noćenja avionom

Kipar avionom

Larnaka je autetntičan kompaktan grad i definitivno srce celog Kipra. Ovo je najduže naseljen deo ostrva sa istorijom starom preko 10 000 godina, a opet dobro povezan sa svim delovima Kipra. Pored fenomenalnih istorijskih vrednosti, Kipar je istovremeno moderan mediteranski grad, koji je pravo mesto za odmor i savršeno letovanje. U luku ovog luksuznog letovališta pristaju luksuzne jahte turista koji uživaju u svemu onome što Larnaka nudi – čistim plažama, kristalno plavom moru, bogatom noćnom životu, mnogobrojim festivalima. Kada biste da malo "odmorite" od ležanja na plaži, tu su i druge aktivnosti da vaš dan učine ispunjenim: bioskopi, muzeji i istorijske atrakcije. Obiluje raznovrsnom obalom, mešavina je tradicionalnog i modernog, sa mnoštvom spomenika i ustanova. U blizini Larnake je i Veliko slano jezero, svratište flaminga; zatim, grob svetog Lazara, srednjovekovni muzej iz 17. veka, Hala Sultan Teke, antički grad Kition.


Kipar, Kipar putovanje, Kipar avionom Kipar, Kipar putovanje, Kipar avionom Kipar, Kipar putovanje, Kipar avionom Kipar, Kipar putovanje, Kipar avionom Kipar, Kipar putovanje, Kipar avionom Kipar, Kipar putovanje, Kipar avionom Kipar, Kipar putovanje, Kipar avionom Kipar, Kipar putovanje, Kipar avionom Kipar, Kipar putovanje, Kipar avionom Kipar, Kipar putovanje, Kipar avionom Kipar, Kipar putovanje, Kipar avionom Kipar, Kipar putovanje, Kipar avionom

Evropski gradovi - Kipar

USKRS Kipar avionom 2018
Polazak: 03.04.2018 - 8 dana / 7 noćenja avionom
Polazak: 07.04.2018 – 4 dana / 3 noćenja avionom


1. dan. Beograd – Larnaka
Sastanak grupe na aerodromu „Nikola Tesla“ dva sata pre poletanja. Direktan let kompanijom Wizz Air. Poletanje u 12:20h. Sletanje na aerodrom u Larnaci u 15:50h. Individualni transfer do hotela. Slobodne aktivnosti. Noćenje.


2. dan – 3/7. dan Larnaca
Doručak. Slobodno vreme za uživanje i odmor, kao i za individualna razgledanja. Noćenje.


4/8. dan – Larnaca – Beograd
Doručak. Napuštanje hotela u jutarnjim časovima. Individualni transfer do aerodroma u Larnaci. Direktan let kompanijom Wizz Air. Poletanje u 16:25h. Sletanje na aerodrom „Nikola Tesla“ u 18:10h. Kraj programa.


Specijalna ponuda! Broj mesta ograničen
Cena aranžmana po osobi:
Hotel 3*
8 dana / 7 noćenja – 380€
4 dana / 3 noćenja – 325€
Hotel 2*
8 dana / 7 noćenja – 370€
4 dana / 3 noćenja – 315€


Cena aranžmana obuhvata:
– avionski prevoz na relaciji Beograd – Larnaka – Beograd, direktnim letom low-cost kompanije Wizz Air, sa uključenim svim aerodromskim taksama,
– smeštaj na bazi 3 ili 7 noćenja sa doručkom u izabranom hotelu, u standardnim dvokrevetnim i trokrevetnim sobama ili u sličnom hotelu iste kategorizacije i lokacije,
– troškove organizacije putovanja,
– ručni prtljag do 10 kg dimenzija 55 × 40 × 23 cm;


Cena aranžmana ne obuhvata:
- povratni transfer od aerodroma do hotela (preporuka agencije je korišćenje javnog prevoza po ceni od 1,5€ po osobi po pravcu),
– veliki prtljag (jedan kofer) do 20 kg,
– međunarodno putno zdravstveno osiguranje,
– individualne troškove putnika,


Hoteli u ponudi:
Hotel Flamingo Beach 3*    www.flamingohotelcyprus.com
Hotel Flamingo Beach je smešten preko puta čuvene plaže Makenzi, označene Plavom zastavicom i na svega 10 minuta vožnje od Međunarodnog aerodroma Larnaka. U ponudi ima krovni bazen s kog se pruža panoramski pogled na Sredozemno more.Prostrane i klimatizovane sobe uključuju 13-časovnu poslugu u sobi i sopstveno kupatilo. Sve sobe hotela Flamingo imaju TV sa satelitskim kanalima i bočni pogled na more. U hotelu se služi engleski doručak na bazi švedskog stola. U restoranu i baru hotela Flamingo Beach služe se pića, lagani obroci i grickalice. U hotelu se jednom nedeljno organizuju događaji koji uključuju lokalne etno večeri sa večerama na bazi švedskog stola. Koktel salon Vanilla Sky, smešten na krovnoj terasi hotela, radi svakog dana.U hotelu Flamingo Beach na raspolaganju su vam TV salon i igraonica. Pored toga možete vežbati u fitnes centru u sklopu objekta.Restorani su udaljeni 5 minuta hoda od hotela. Osoblje 24-časovne recepcije rado će vam pomoći oko iznajmljivanja automobila. U okviru objekta obezbeđen je i besplatan parking.


San Remo Hotel 2*    www.san-remo-hotel.com
Hotel San Remo je na manje od 500 metara od zaliva Larnake. Raspolaže otvorenim bazenom sa terasom za sunčanje i nudi klimatizovane sobe sa nameštenim balkonima.Sobe hotela San Remo imaju sopstvena kupatila i jednostavan nameštaj. Opremljene su satelitskom televizijom. Fenovi za kosu se mogu dobiti na zahtev.Ujutru se u hotelu služi kontinentalni doručak. Hotel San Remo ima restoran pod vedrim nebom koji služi regionalnu kuhinju i bar koji nudi osvežavajuća pića.Možete gledati filmove u zajedničkom salonu ili posetiti igraonicu. San Remo poseduje i fitnes centar sa spravama za dizanje tegova.Hotel San Remo se nalazi na 2,5 km od plaže Finikudes. Međunarodni aerodrom Larnaka je na manje od 10 minuta vožnje.


Larco hotel 2*  www.larcohotel-larnaca.com
Smešten na 200 metara od najbliže plaže i na samo 10 minuta vožnje od Aerodroma Larnaka, hotel Larco nudi otvoreni bazen sa ležaljkama i recepciju koja radi non-stop. Besplatan bežični internet dostupan je u celom objektu.
Sobe su jednostavno uređene i poseduju balkon, TV sa satelitskim kanalima i radni sto. Na raspolaganju je i posluga u sobi. U hotelskom restoranu služi se kontinentalni doručak, koji obuhvata hleb, džem, žitarice, sir i suhomesnate proizvode. Ponuda bara uključuje raznovrsna pića i osveženja.
Gosti mogu da igraju stoni tenis u hotelskoj igraonici, vežbaju u sali za fitnes i opuste se u sauni. Na zahtev i uz doplatu, osoblje može da pomogne gostima pri iznajmljivanju automobila i organizovanju prevoza od/do aerodroma.
Hotel se nalazi na 15 minuta hoda od centra Larnake i čuvenog gradskog šetališta.
... Ili sličan  hotel , iste kategorije i lokacije u zavisnosti od raspoloživiosti.


Mogući načini plaćanja:
1) 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja;
2) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake rate čekovima građana do 20.06.2017 uz uvećanje od 1,5% na mesečnom nivou;
3) 30% prilikom rezeracije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka;
4) platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa);


Napomene:
Rezervacije se rade na upit, cene su podložne promeni u zavisnosti od popunjenosti kapaciteta na letovima i traženim hotelima. Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme poletanja aviona
Besplatan prtljag – kod low-cost komapnija kao što su ESYJET, WIZZZ AIR, RAYAN AIR i drugih komapnija, podrazumeva ručni prtljag određenih dimenzija i težine (raspitati se u agenicji o pravilima za prtljag ili posetiti sajt navednih komapnija). Naknada za prtljag - Čekirani (veliki) prtljag podleze dodatnoj naknadi koja zavisi od dužine leta, kilograma, dimenzija i pravila odabrane avio kompanije. Besplatni prtljag – 1 prtljag koji se predaje (maksimum do 20kg kod komercijalnih avio kompanija, Air Serbia, Aitalia, Turkish airlanes...) i 1 ručni prtljag koji se unosi u avion (svaki kilogram preko dozvoljenog se dodatno naplaćuje). Nije dozvoljeno imati u ručnom prtljagu oštre predmete (makaze, nož...) i tečnost preko 100 ml. Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…) Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije. Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...). Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred. Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja. Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi. Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave unije. Ukoliko avio prevoz podrazumeva presedanje na drugi let na tranzitnom aerodromu, to se vrši individualno.
Putnicima koji poseduju biometrijski pasoš Republike Srbije nije potrebna ulazna viza za zemlje Evropske unije, ali je preporučljivo da se o uslovima za ulazak u ove zemlje informišu putem sajta www.europa.rs. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili zbog nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti spreče izlazak putnika iz zemlje ili im onemoguće ulazak na teritoriju zemalja Evropske unije, zemalja u tranzitu ili u zemalje van EU, zbog neispravnih dokumenata, učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih ili carinskih propisa. Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima i prtljagu. Agencija ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak iz bilo kog razloga, tokom čitavog trajanja putovanja. Agencija smatra da se putnik u celosti upoznao sa Opštim uslovima putovanja i programom putovanja potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu Organizator ima garancije putovanja u visini 300.000.- Eura kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene opštim uslovima i programom putovanja. Polisa broj 30000001233 od 25.01.2017.godine Akcionarskog društva za osiguranje “Milenijum Osiguranje a.d.o”, Beograd, ul. Bulevar Mihajla Pupina 10. Putnik svoja prava za naknadu štete ostvaruje na osnovu pravnosnanžne i izvršne sudske presude, odnosno odluke arbitražnog suda ili drugog vansudskog rešenja potrošačkog spora.

Opšti uslovi putovanja agencije Club Paradiso  su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije. Mole se svi putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje.
Cena je rađena na bazi osnovne tarife avio prevoznika, ukoliko nema mesta na pomenutoj tarifi, moguće je putovati uz doplatu po ceni sledeće raspoložive tarife. Za program putovanja pod posebnim uslovima, a vezano za prodaju promotivnih tarifa avio karata kod avio kompanije , primenjuju se posebni uslovi otkazivanja, odnosno karta kupljena po promotivnoj tarifi ne može se zameniti niti refundirati


Cena je rađena na dan 08.01.2018. I važi do popune mesta po ponuđenoj tarifi.
Za realizaciju programa potrebno je minimum 2 putnika po polasku.
Krajnji rok za prijavu: do popune mesta
Krajnji rok za obaveštavanje putnika, u slučaju otkazivanja putovanja od strane Club Paradiso je 5 dana pre početka putovanja
Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja agencije club paradiso.
Cenovnik br. 1 važi od 08.01.2018

Organizator putovanja Club Paradiso licenca broj OTP 149/2010

1. Larnaca okružni arheološki muzej - Zanimljiva zbirka nalaza iz L.arnaca područja, datira iz neolita do rimskog razdoblja.


2. Pierides muzej - Izvanredna privatna zbirka kiparskih starina, koju je sakupio Demetrios Pierides (1811.-I895), a zbirku su proširili članovi njegove porodice.


3. Tvrđava - Tvrđava u Larnaci nalazi se na samoj obali. Izgrađena je 1625, I korišćena je kao zatvor u prvim godinama britanske vladavine. U njoj se danas nalazi mali arheološki muzej, s iskopinama iz Kitiona i Hala Sultan tekije. Tvrđava se takođe koristi kao kulturni centar opštine Larnaka.

Larnaka zamak


4. Agios Lazaros Crkva - Veličanstvena crkva sagrađena od strane cara Leona VI, u 9. veku. Obnova je sprovedena u 17. Veku po originalnim nacrtima, a crkva je pravi primer vizantske arhitekture. Grob Lazara, koji se nakon što ga je Isus podigao iz mrtvih u Betaniji, došao na Kipar, živeo ovdje još trideset godina i bio je posvećen kao arhiepiskop Kitiona sv Barnaba i Svetog Marka, može se videti ispod crkve. Ikonostas koji odvaja oltar od glavne crkve, je izvrstan primer barokne umetnosti rezbarenja. U neposrednoj blizini crkve su nadgrobni spomenici Evropljana koji su živeli u Larnaci, u 17. do 18. Veka . Osam dana prije Uskrsa, ikona sv Lazaros iznosi se iz crkve I iprolazi glavnim gradskim ulicama.

Agios Lazaros Crkva


5. Kition - Oko 500 m. severo-istočno od Arheološkog muzeja, nalazi se jedan od najvažnijih antičkih kraljevstava, i arhitektonski ostaci koji datiraju iz 13. Veka prie Hrista. Oko 1200 godina pre Hrista, područje je obnovljeno od strane Mikena (Ahajskih Grka), a mogu se videti ostaci kiklopskih zidova od divovskih kamenih blokova, I kompleks od pet hramova.

Kition Larnaka


6. Palme (Phinikoudes) - Šetalište je uz more se nalazi izmedju velikih palmi a grad vrvi s kafićima, konobama, trgovinama i barovima.

Larnaka setaliste


7. Larnaca Marina - Larnaka marina može da usidri 450 jahti, privlači mnoge brodove kao sigurno mesto zimovanja.


8. Kamares - Akvadukt iz 18 veka.

1. Hala sultan tekke
3 km zapadno od Larnake na putu prema Kiti, kada se prođje aerodrom nalazi se džamija Hala sultan Izgrađena 1816 nad grobom I’mm Haram, koji je umro na tom mestu 649 tokom prvih arapskih racija. Prema legendi l’mm Haram je rođak proroka Muhameda a Tekija je važno mesto muslimanskog hodočašća po rangu odmah nakon u Meke, Medine i Al Akshe u Jerusalimu.


2. Angeloktisti crkva (Kiti selo, 11 km zapadno od Larnake)
Angeloktisti znači "izgrađena od strane Anđela". Ova vizantijska crkva iz 11. Veka izgrađena je na jednoj uništenoj ranohršćanskoj bazilici, apsida koja je preživela burna vremena zajedno sa crkvom ima jedan od najlepših mozaika vizantijske umetnosti iz 6. Veku. Na mozaiku su oslikani Devica Marija i dete između dva arhanđela, koji je sličan mozaicima u Raveni.


3. Chapelle ROYAL (Pyrga selo, 35 km južno od Nikozije, 32 km od Larnake)
Izgrađen od strane Lusinjanskog kralja Jenusa 1421. sadrži zidnu sliku kralja sa svojom suprugom, Charlotte de Bourbon, na jednom od svojih zidina. Smatra se jednim od najzanimljivijih struktura preživelih iz franačkog razdoblja, obnovljena je 1977.


4. Stavrovounl samostan (9 km na putu - Limassol Nicosia, 40 km od Larnake)
Smešten na stjenovitom vrhu, 750 metara iznad mora. Stavrovouni znači planina od krsta, a prema tradiciji osnovala ju je Sveta Jelena, majka Konstantina Velikog, koji je ostavio fragment Svetog Krsta u manastiru. Bratstvo je vrlo pobožno, imajući zavete koji su strogi kao i oni na Svetoj gori Atosu. Ženama nije dozvoljen ulazak u manastir. Muškarci mogu posetiti samostan dnevno, od zalaska sunca, osim od 12:00 do 13:00 (15,00 sati u letnim mesecima). Tu je impresivna svečanost i proslava 14. Septembar, na dan veličanja Svetog Krsta. Manastir Agia Varvari (Sveta Barbara) nalazi se u podnožju brda Stavrovouni, i lako je dostupna. Monasi, kao i u Stavrovouni imaju visoku reputaciju u ikono-slikarsvu.


5. Khirokitia (48 km južno od Nikozije, na putu Limassol Nicosija i 32 km od Larnake)
Neolitsko naselje datira iz 6800 godina prije Hrista. Iskopavanja su doneli na videlo jedan od najranijih neolitičkih kultura u svetu. Nalazi iz Khirokitia se nalaze muzeju u Nikoziji.


6. Lefkara (8 km od Skarinou, na putu Limassol Nicosia puta, 40 km od Larnake)
Slikovito naselje, delom obnovljeno i zaštićeno, poznato po svojoj lokalnoj čipki znanoj kao 'Lefkaritika' I izradi srebrnih escjaga . Prema tradiciji, Leonardo Da Vinci je posetio selo i kupio oltarnik, koji je donirao katedrali u Milanu. 'Lefkaritika' je dostupna u trgovinama u svim gradovima. Kuća Patsalos koja je obnavljena je muzej čipke i srebra u Lefakari. Crkva Arhangela Mihaila u Kato Lefkari je od jednobrodna crkva sa kupolom. Fresko slikarstvo datira iz 12. Veka. U Pano Lefkari je crkva Svetog Krsta s prekrasnim ikonostasom iz 18. Veka i jedinstvenim srebrnim krstom iz 13. Veka. Slava koja se održava na 13-14 Septembar, posvećena je veličanju Svetog Krsta.


7. Agios Minas (manastir Blizu Lefkare)
Ženski Manastir iz 15. Veka s crkvom u središtu koji je poznat po ikonoslikarstvu I proizvodnji meda.

Larnaka može da se pohvalim sa bogatim noćniim životom. U ponudi ovog grada su barovi, kafići, diskoteke i klubovi. Verovatno najpoznatiji klub je "Club Deep", koji je smešten u ulici Finikoudes Promenade. Pored njega tu su i ostali kubovi poput "Geometry club", The Meeting Pub & Cafeteria, Vogue Exclusive Club.

Beach bar "Ammos" na Macenzie plaže je pravo mesto za Vas ukoliko volite da pijuckate koktele uz uzbudljive house electro zvukove. Poznato kao mesto koje predstavlja avangardnu muziku, ovaj lokal je i ujedno atraktivni noćni klub, koje redovno posećuju međunarodni bendovi i pevači, koji stvore sjajnu atmosferu. Odlično je mesto za privatne žurke. Pošto je bar uvek vrvi od ljudi, preporučujemo Vam da unapred izvršite rezervaciju.Prijave i informacije

Club Paradiso d.o.o. Bulevar despota Stefana 15, Beograd

011/72 47 012; 72 40 928