Evropski gradovi -> Italija -> Italijanska jezera

Italijanska jezera i Boromejska ostrva

Jezero garda (Sirmione) - Bergamo - Jezero Como (Como, Bellagio) - Jezero Maggiore (Verbania, Stresa, Boromejska ostrva) - Jezero Orta

italijanska jezera

Glečerska jezera na južnoj padini italijanskih Alpa, u raskošnom predelu okolnih planina, oduvek su izazivala divljenje pesnika, pisaca ili umetnika koji su imali privilegiju da ih vide i na njima borave. Tako je čarobno utočište latinskog pesnika Katula bio rt Sirmione, gde je jezero Garda krunisano tvrđavom porodice Scaligera, koja je Evropi dala sjajne humaniste. Stendal je na obalama jezera Como proslavio divne pejzaže i vegetaciju Bellagia kojem su se jednako divili skulptori Canova i Thorvaldsen. Njihove su uspomene začarale vilu Carlotta, dok u blagoti izuzetne mikroklime uživaju elegantne cvetne kompozicije vrtova u vilama Serbelloni i Melzi. Najzad, iz Strese se može otići na razgledanje jezera Maggiore i Boromejskih ostrva, među kojima se izdvaja Isola Bella, ostrvo u srcu prekrasnog planinskog kadra i rajske prirode, s palatom iz 18. veka za grofa BoromejaItalijanska jezera

Italijanska jezera

Lago Di Maggiore – Lago Di Como – Lago di Garda
29.09. – 04.10.2018. autobusom


1. dan (20.06.2018.) Beograd
Sastanak putnika na parkingu Sava Centra (savska strana) na Novom Beogradu u 18h. Polazak autobusa u 18.30h (za tačno vreme i mesto polaska pozovite agenciju dva dana pre putovanja). Noćnja vožnja kroz Srbiju, Hrvatsku i Sloveniju sa kraćim usputnim zadržavanjima radi graničnih formalnosti i odmora.


2. dan(21.06.2018.) Milano
Dolazak u Milano u jutarnjim satima. Razgledanje grada mode: obilazak veličanstvene katedrale Duomo sagrađene u gotskom stilu a koja se nalazi na istoimenom trgu. Katedrala je bila najveće hrišćansko svetilište sve do izgradnje crkve Sv. Petra u Rimu, zauzima površinu od 12000 metara kvadratnih i krasi je čak 3400 statua. Trg Merkanti, panorama Kraljevske palate koja datira iz XII veka i napravljena je isprva kao Gradska većnica. Nakon kratke pauze u galeriji Vitorio Emanuele, zasvođenog prolaza sa elegantnim prodavnicama i lokalima, a koji spaja Trg Duomo sa Trgom Skala, nastavak obilaska ka čuvenom teatru Milanska Skala, zatim panorama bazilike Sant Ambrođo koja potiče iz IV veka. Obilazak se završava posetom utvrđenju porodice Sforca, rezidencije tadašnjeg vojvode Frančeska Sforca, a sad muzeja u kojoj se, pored ostalog nalazi i poslednje Mikelanđelovo delo – Pijeta Rondanini. Smeštaj u hotelu. Slobodno vreme. Noćenje.


3. dan(22.06.2018.) Milano - jezero Mađore - Stresa (Boromejska ostrva) - jezero Komo - Milano
Doručak. Slobodno vreme ili fakultativna poseta jezerima Mađore i Komo. Polazak prema jezeru Mađore. Dolazak u gradić Stresa, poznat po vilama izuzetne arhitekture i vegetacije. Obilazak istorijskog jezgra. Fakultativni izlet brodom po jezeru uz posetu jednom od poznatih Boromejskih ostrva Isoli Beli, gde se nalazi palata iz XVII veka sa baštama koje se spuštaju 37 metara preko 10 terasa. Sledi obilazak ostrva Isola Pescatori, koje je naseljeno tokom cele godine sa mnogobrojnim restoranima. Slobodno vreme. Povratak u gradić Stresa. Nastavak putovanja do jezera Komo, najdubljem u Evropi, oaze mira i tišine koji pruža očaravajući pogled na planine San Salvadore i Bre. Obilazak slikovitog grada Komo, poznatog po šetalištu, mnogobrojnim kafićima, kao i slikovitoj srednjovekovnoj četvrti, oko trga Kavur i impozantne katedrale od belog mermera iz XIV veka. Poseta mestu Belađo, koji nosi naziv i italijanski Beverli Hils a nalazi se na poluostrvu koje deli jezero na dva dela. Slobodno vreme. Povratak u Milano. Noćenje.


4. dan(23.06.2018.) Milano - Bergamo - jezero Garda / Desenzano del Garda
Doručak. Polazak prema Bergamu, autečnom biseru među lombardijskim gradovima. Šetnja gradom: glavna ulica, katedrala, Trg Duomo, Trg Vekia… Polazak prema jezeru Garda, najpoznatijeg italijanskog jezera i poseta malom mondenskom gradiću Sirmione: Scaliger tvrđava, Crkva Santa Maria Mađiore, vila Kalutusovih… Slobodno vreme za šetnju i uživanje. Polazak prema jezeru Garda. Smeštaj u hotelu. Slobodno vreme za šetnju. Noćenje.


5. dan(24.06.2018.) Jezero Garda / Desenzano del Garda - Sirmione - Beograd
Doručak. Odlazak do gradića Sirmione. Šetnja predivnim gradićem smeštenim na samom jezeru Garda i slobodno vreme za uživanje do polaska za Beograd. Polazak za Beograd oko 12h. Vožnja teritorijom Italije, Slovenije i Hrvatske sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora. Dolazak u Beograd u kasnim večernjim satima. Kraj putovanja.


Cena aranžmana po osobi: 159€


Cena aranžmana obuhvata:
- prevoz turističkim autobusom (klima,TV,DVD) na navedenoj relaciji)
- smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama i dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem u hotelima kategorije 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom, doručak – kontinentalni (samoposluživanje)
- razgledanje gradova prema programu
- usluge vodiča i troškovi organizacije putovanja


Cena aranžmana ne obuhvata:
- dinarski deo aranžmana – 1790rsd po rezervaciji
- turistička taksa u Milanu 4€ po osobi po noći, turistička taksa u Desenzano del Garda 1€ po osobi po noći (plaća se na recepciji hotela)
- međunarodno zdravstveno osiguranje
- individualni troškovi putnika, fakultativni izleti, ulaznice za muzeje i galerije, lokalitete navedene u programu.


Cene fakultativnih izleta po osobi
- jezero Mađore i Komo – 15€
- izlet brodom na Boromejska ostrva – 15€.


Doplata za 1/1 sobu:
- 60€


Mogući načini plaćanja:
1) 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja;
2) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake rate čekovima građana do 20.02.2018 uz uvećanje od 1,5% na mesečnom nivou;
3) 30% prilikom rezeracije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka;
4) platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa);


Opis i lokacija hotela:
Smeštaj je u nekom od navedenih hotela ili sličnom):
Milano – B&B Hotel Milano Sesto 3* http://www.hotel-bb.com/en/hotels/milano-sesto.htm#vue-densemble ili slični
Desenzano del Garda – Residence Health House 3* www.healthhouse.it ili slični

Smeštaj je u standardnim dvokrevetnim sobama. Svaka soba poseduje kupatilo, svaki hotel poseduje restoran, bar, recepciju. Organizator pitovanja zadrţava pravo zamene navedenih hotela sličnim iste kategorije


Napomene:
- Doručak u hotelima u Italiji je dosta skroman i u većini hotela obuhvata: salamu, sir, slatko pecivo, tople i hladne napitke.
- Smeštajni objekti u ovom programu su kategorisani od strane Turističke Asocijacije Italije.
- Fakultativni izleti plaćaju se na licu mesta u evrima. Za realizaciju fakultativnog izleta potrebno je najmanje 30 učesnika.
- Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
- Svi putnici po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i opštim uslovima putovanja turističke agencije Belvi travel.
- U slučaju promene u cenama prevoznika, konzularnog predstavništva i osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana.
- Putnik za putovanje u inostranstvo je dužan da se pre zaključivanja ugovora o putovanju informiše kod nadležnog konzulata o viznim, carinskim, zdravstvenim i drugim uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju, kao i da sam putnik blagovremeno i uredno obezbedi potrebne uslove i isprave.
- Putnik za putovanje u inostranstvo mora imati važeću putnu ispravu sa rokom važenja još najmanje 3 meseca od dana završetka putovanja ili više, a u skladu sa informacijom koju je dobio od nadležnog konzulata.
- Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.
- Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja (satnica je uskladjena kako sa programom putovanja tako i sa zakonom o saobraćaju), ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi obavljanja procedure povraćaja poreza – “tax free”, pa Vas molimo da to imate u vidu.
- Raspored sedenja u autobusu pravi organizator prema redosledu prijavljivanja. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu, koje mu dodeli agencija i naknadne izmene nisu moguće.
- Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 40 putnika).
- Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.


/

/

/


Prijave i informacije

Club Paradiso d.o.o. Bulevar despota Stefana 15, Beograd

011/72 47 012; 72 40 928