Evropski gradovi -> Hrvatska -> Istra

Istra – Jadranska citadela

Istra

Istra

Istra je najveće jadransko poluostrvo površine 3.476 km² i koje se nalazi na severoistočnoj obali Jadrana. Najvećim delom se nalazi u Hrvatskoj (90%) i Sloveniji, dok se područje oko mesta Milje nalazi u Italiji. Položaj Istre između Tršćanskog i Kvarnerskog zaliva, odnosno Jadranskog mora i srednje Evrope omogućili su razvoj vekikih gradova Trsta, Kopra, Pule, Rijeke, brodogradilišta, intenzivnog saobraćaja, te evropski značajnog turističkog kompleksa.


Istra, Istra slike Istra, Istra slike istra Istra, Istra slike Istra, Istra slike Istra, Istra slike

Evropski gradovi – Istra

Istra sa posetom Plitvičkim jezerima
5 dana / 2 noćenja – autobusom – 99€


1. dan: Beograd
Polazak grupe iz Beograda u 23.00 sa parkinga preko put Buvlje pijace na Novom Beogradu, ugao ulica Jurija Gagarina i Antifašističke Borbe. Noćna vožnja kroz Hrvatsku sa kraćim pauzama za odmor.


2. dan: Pula – Brioni – Pula
Dolazak u Pulu u jutarnjim časovima. Panoramski obilazak Amfiteatra (ulaz se plaća), Avgustovog hrama (ulaz se plaća), Slavoluka Sergijevaca, Gradske većnice, građevine austrijske arhitekture, Kaštela (ulaz se plaća), Malog rimskog pozorišta, crkve i samostana Sv. Franje, kapele Sv. Marije Formoze, dvojnih vrata i gradskih bedema... Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor. U popodnevnim časovima fakultativna poseta Brionima. Kraće putovanje do Fažane. Vožnja brodom do ostrva Veliki Brioni. Obilazak sa lokalnim vodičem crkve Sv. Marije, Kastruma – staro naselje iz doba Rimljana, Gota, Venecije; Gradine; rimske vile u uvali Verige... U večernjim časovima povratak u hotel. Noćenje.


3. dan: Pula – Poreč – Rovinj – Pula
Doručak. Fakultativni izlet u Poreč i Rovinj. Putovanje do Poreča. Obilazak starog dela grada iz rimskog doba, kompleksa Eufrazijeve bazilike (ulaz se plaća), Trga Marafor, Porečke kule, palate iz gotičkog doba, Romaničke kuće, Istarske gotičke crkve i ostataka velikog Neptunovog hrama... Nastavak putovanja do Rovinja. Obilazak starog dela grada, gradskih bedema i vrata, crkve Sv. Eufemije... Slobodno vreme. Povratak u hotel u večernjim časovima. Noćenje.


4. dan: Pula – Opatija – Plitvička Jezera
Doručak. Napuštanje hotela. Putovanje do Opatije. Panoramski obilazak vile Angioline (ulaz se plaća), parkova Sv. Jakova i Sv. Angioline, fontane Helija i Selene, fontane Slatina, crkve Sv. Jakova i crkve Marijina Navještenja, hotela Kvarner. Nastavak putovanja do Plitvičkih jezera. Obilazak nacionalnog parka sa lokalnim vodičem. Slobodno vreme. U večernjim časovima polazak za Beograd. Noćna vožnja.


5. dan: Beograd
Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima. Kraj programa.


TERMINI PUTOVANJA HOTEL CENA PO OSOBI
DAN ŽENA: 08.03 – 12.03.2018. 3* 99 €
USKRS: 05.04 – 09.04.2018. 3* 109 €
MAJ: 28.04 – 02.05.2018. 3* 109 €
PROLEĆE: 17.05 – 21.05.2018. 3* 109 €

Aranžman obuhvata:
– Prevoz turističkim autobusom (TV, video i audio oprema, klima),
– Dva noćenja sa doručkom u hotelu sa 3*,
– Smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobama,
– Razgledanja i obilaske prema programu,
– Usluge pratioca grupe tokom putovanja,
– Usluge lokalnog vodiča,
– Troškove organizacije putovanja.


Aranžman ne obuhvata:
– Plitvička jezera – ulaz u nacionalni park, obilazak sa lokalnim vodičem u trajanju od tri sata; plaćanje na licu mesta – 18€ odrasli / 9€ deca 7–18 godina / deca do 7 godina besplatno,
– Turističku taksu za hotele sa 3* – 1€ dnevno po osobi,
– Fakultativne programe,
– Individualne troškove,
– Međunarodno putno zdravstveno osiguranje.


Doplate i popusti:
– Deca do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe imaju popust 20€,
– Putnici koji koriste sopstveni prevoz imaju popust 30€,
– Doplata za 1/1 sobu 20€.


Cene fakultativnih programa: (deca 2–12 godina ostvaruju popust)
– Brioni – 30€ odrasli / 25€ deca,
– Rovinj i Poreč – 25€ odrasli / 20€ deca.

Minimum za realizaciju fakultativnih programa je 25 putnika.


Cene nekih ulaznica za individualne obilaske:
– Eufrazijeva bazilika u Poreču – 6,5€,
– Amfiteatar u Puli – 6€,
– Kaštel u Puli – 2,7€,
– Avgustov hram u Puli – 2€,
– Vila Angiolina u Opatiji – 1,5€.


Smeštaj u nekom od navedenih hotela ili sličnom:


Hotel Pula 3* (website 🔗)
Hotel se nalazi u Puli, u neposrednoj blizini plaže i na samo 2 kilometra od istorijskog centra grada. Svaka soba poseduje: TV, klima uređaj, telefon, sef, potpuno novi nameštaj i dekor. Sadržaj hotela: velika sala za ručavanje, restoran a la carteKažun, lounge bar, internet café, bežični pristup internetu u celom hotelu, otvoreni bazen, disco klub, banket sala, fitness centar, sauna, masaža, firzer, menjačnica, gift shop, rent-a-bike.


Hotel Centinera 3* (website 🔗)
Hotel se nalazi u mestu Banjole, 10 km jugoistočno od Pule, blizu plaže. Mesto je idealno za odmor sa svojim brojnim uvalama, sportsko-rekreacijskim sadržajima, stazama za šetnju i vožnju biciklom. Sve sobe u hotelu Centinera imaju TV, telefon, klima uređaj i minibar, predivan pogled na more. Hotel poseduje a la carte restoran, dva kafića, mogućnost bavljenja raznim sportovima (stoni tenis, odbojka na pesku, tenis...)


Mogući načini plaćanja:
1) 40% prilikom rezervacije, a ostatak najkasnije 15 dana pre putovanja,
2) 40% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake rate čekovima građana do 20.04.2018. uz uvećanje od 1,5% na mesečnom nivou,
3) 40% prilikom rezervacije, a ostatak na 3 mesečne rate karticama Banca Intesa,
4) Platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa).


Polasci iz drugih gradova:
Sigurni polasci iz Niša (parking kod Tempa) i Čačka (železnička stanica) – doplata 20€; Kragujevca (tržni centar Roda) – doplata 15€ i Novog Sada (Lokomotiva) – doplata 10€.
U slučaju manjeg broja putnika iz navedenih gradova, isti se transferišu do Beograda i nazad.


Napomena:
U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.


Kalkulacija je rađena za najmanje 45 putnika.


Brioni

Brioni (hrv. Brijuni) su nacionalni park koji se sastoji od grupe ostrva u Jadranskom moru, na hrvatskom delu Jadrana. Ostrva se nalaze nekoliko kilometara zapadno od istarske obale, nasuprot mesta Fažana, i sastoje se od 2 ostrva i 11 ostrvaca ukupne površine 36,3 km². Dva najveća ostrva su Veliki Brijun i Mali Brijun. Veliki Brion je dug 4,5 km, širok do 3 km sa 690 ha površine. Najviši vrh mu je 42 m. Luka Brioni je uređena u zalivu nasuprot Fažani. Na severozapadu od Velikog nalazi se Mali Brion, odvojen od glavnog ostrva uskim i plitkim (2,5 m) prolazom Tisnacem. Najviše ostrvca nalazi se na zapadnoj i severozapadnoj strani i to sa severa prema jugu: Sveti Marko, Gaz, Obljak, Supin, Galija, Grunj, Vanga (Krasnica), Pusti i Vrsar. Dva naseljena ostrvca (Jerolim i Kotež) na jugoistoku od Velikog Briona zatvaraju Fažanski kanal i opkoljeni su dubokim morem.
Brioni su bili letnja rezidencija Josipa Broza Tita, koji je na njima primio više svetskih državnika, državnih delegacija i istknutih političara. Na Brionima je održano više važnih sednica državnih i partijskih foruma, mađu kojima i Četvrti (brionski) plenum CK SKJ (1966).

Brioni


Rovinj

/


Prijave i informacije

Club Paradiso d.o.o. Bulevar despota Stefana 15, Beograd

011/72 47 012; 72 40 928