Evropski gradovi -> Istanbul

Istanbul - Sjajno svetlo Bosfora

Istanbul

Istanbul

Istanbul je grad pun suprotnosti, koji se prostire na dva kontinenta. Bosfor istovremeno povezuje i razdvaja Evropu i Aziju. Na evropskoj strani ljudi su prihvatili evropski stil odevanja i ponašanja, dok je u azijskom delu jak orijentalni uticaj. Živopisna i teška napetost između tradicije i kulture daje atmosferu ovom gradu, koji ima 13 miliona stanovnika, a neprestano se obnavlja već 2.000 godina. Istanbul je bio prestonica 3 velika carstva: Rimskog, Vizantijskog i Otomanskog. U trenutku nastanka 657 g. pne, grad se zvao Vizant. U IV veku, car Konstantin ga je izabrao za svoj „drugi Rim“ i ubrzo ga je nazvao po sebi – Konstantinopolj. Ubrzo je grad postao centar Istočnog Rimskog carstva. Vrhunac u razvoju, Konstantinopolj je doživeo u VI veku, tokom vladavine Justinijana I, a pod tursku vlast pada u XV veku. Pre nego što je nazvan Istanbul, grad su još nazivali i Carigrad. Sedište je Vaseljenske Patrijaršije.


Istanbul, Istanbul autobusom, Istanbul avionom Istanbul, Istanbul autobusom, Istanbul avionom Istanbul, Istanbul autobusom, Istanbul avionom Istanbul, Istanbul autobusom, Istanbul avionom Istanbul, Istanbul autobusom, Istanbul avionom Istanbul, Istanbul autobusom, Istanbul avionom Istanbul, Istanbul autobusom, Istanbul avionom Istanbul, Istanbul autobusom, Istanbul avionom Istanbul, Istanbul autobusom, Istanbul avionom Istanbul, Istanbul autobusom, Istanbul avionom

Evropski Gradovi - Istanbul

Istanbul autobusom


Putovanje u Istanbul (6 dana/ 3 noćenja)
Termini: 13.10. - 18.10; 06.11. - 11.11.;


Program putovanja:


1.Dan. Novi Sad / Beograd
Polazak iz Novog Sada u popodnevnim oko 17:00h sa parkinga kod Lokomotive (doplata za polazak iz Novog Sada 15 eur po osobi) i iz Beograda sa parkinga preko puta Buvlje pijace oko 18:30h (Novi Beograd – ugao ulica Jurija Gagarina i Antifašističke borbe).Vožnja kroz Srbiju i Bugarsku sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora. (tačno vreme polaska znaće se dva dana pred put).


2.Dan. Istanbul
Dolazak u Istanbul u podnevnim časovima. Odlazak na panoramsko razgledanje grada: Staro gradsko jezgro, Ataturk bulevar, Valensov akvadukt, DžamijeMehmed Paše Sokolovića, Sultanahmet, Trg Taksim, prolaz kroz Bešiktaš, Dolmabahče palata, prelazak preko mosta Bosfor i odlazak na vidikovac Čamlidža sa koga se pruža najlepši pogled na grad. Povratak uz obalu Bosfora preko Galata mosta, panorama Aja Sofije i Topkapi palate, prolaz pored Egipatske pijace začina. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.


3.Dan. Istanbul
Doručak. akon doručka mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska Sultanahmeta i obilazak Hipodroma, nekadašnje sedište vizantijske moći u gradu, Teodosijevog Obeliska i egipatskog obeliska. Obilazak Plave Džamije, muzeja Aja Sofije, nekada najveće crkve na svetu i Topkapi palate, nekadašnje rezidencije otomanskih sultana. Nakon obilaska, slobodno vreme za individualne aktivnosti. Preporučujemo odlazak do pijace Kupali čaršija, jedne od najvećih trgovačkih centara. Slobodno vreme. U večernjim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska na Tursko veče – večera u nacionalnom restoranu sa trbušnim plesom. Noćenje.


4.Dan. Istanbul
Doručak. Nakon doručka mogućnost organizovanja fakultativnog krstarenja Bosforom u trajanju od dva sata: Zlatni rog-najlepši deo Istanbula, Galata most i Galata kula, Bešiktaš, Ortakoj džamija, Bosfor most, Rumeni hisar, Jedi kule. Nakon krstarenja poseta Veseljenskoj partrijaršiji. Mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska Dolmabahče palate. Noćenje.


5.Dan. Subota
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za šetnju i šoping. Polazak za Beograd i Novi Sad u poslepodnevnim satima.


6.Dan. Beograd / Novi Sad
Dolazak na mesto polaska u popodnevnim časovima.


Cena po osobi:
13.10/18.10. - 135 eur
07.11/10.11. - 129 eur


U cenu aranžmana su uračunati:
- prevoz autobusom turističke klase;
- smeštaj u Istanbulu u hotelu Darkmen Boutique u 1/1 ,1/2 i 1/3 sobama na bazi tri noćenja sa doručkom;
- troškovi organizacije;
- usluge vodiča tokom puta.


U cenu aranžmana nisu uračunati:
- putno zdravstveno osiguranje (grupno: deca do 18 god -5€ . odrasli 7€ i osobe od 70-80 god. 14€);
- fakultativni obilasci;
- individualni troškovi putnika.


Fakultativa:
- Tursko veče (sa večerom i trbušnim plesom)- 30e odrasli;
- Paket fakultativa: Hipodrom, Plava džamija, Aja Sofija, Topkapi, dvorac - 40e odrasli;
- Dolmabahče palata (sa ulaznicom za Selmuk)- 25e odrasli;
- Krsarenje Bosforom I poseta Veseljenskoj patrijaršiji- 20e odrasli./10e deca.


Doplate I popusti:
- doplata za polazak iz Novog Sada 15 eur po osobi;
- doplata za 1/1 sobu 70% od ukupne cene aranžmana;
- deca do 2 godina besplatno uz dve punoplative osobe(nemaju mesto u autobusu i dele ležaj u hotelu);
- deca 2 do 12 godina uz dve punoplative osobe popust od 50 %.


Način i uslovi plaćanja:
U dinarskoj protivrednosti po prodajnom kursu za efektivu Banke Intese na dan plaćanja
- prilikom rezervacije akontacija u iznosu od 30%, ostatak najkasnije 10 dana pre puta (gotovinski ili platnim karticama)


Smeštaj u Darkmen Boutique 2 Hotelu (http://www.darkmenhotel.com/)
Hotel se nalazi u starom delu grada Laleli. Poseduje zatvoreni bazen i Spa centar sa saunom i turskim kupatilom. Sve sobe su moderno opremljene i imaju besplatan internet. U sobama je parket,moderan nameštaj,TV sa ravnim ekranom, elekrtično kuvalo za vodu, mini bar i sef. Sve sobe imaju kupatilo. Doručak je na bazi švedskog stola,a gostima su u toku celog dana na raspolaganju i voda,čaj,kafa i sok besplatno-u periodu 07.00-21.00. Plava Džamija i Aja Sofija su udaljeni 2 km. Tramvaj je 400 m od hotela, a aerodrom Ataturk 15 km.

Napomene: Kalkulacija je rađena na bazi 55 putnika. Minimum za realizaciju fakultativnih programa je 30 putnika. Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju i kroz koje putuju.U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.Organizator zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.Rok za prijavu: do popune slobodnih mesta, broj mesta ograničen.Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 3-4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta. Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti ( npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...) Preporuka je da se putnici sa novim crvenim pasošima sami informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije( potrebna novčana sredstva za boravak, putno zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) na internet stranici Delegacije Evropske Unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili u konzulatu zemlje u koju putuju. Ukoliko putnik ne poseduje dokumenta i finansijska sredstva, agencija Astra Tours 021 doo neće snositi odgovornost zbog eventualnih dodatnih troškova putnika ili u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije.VAŽNO:Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi regulisanja povraćaja sredstava po osnovu TAX FREE,pa Vas molimo da to imate u vidu Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.


Cenovnik br. 1 od 02.09. 2015.
Club Paradiso licenca broj OTP 149/2010, nastupa u svojstvu posrednika u prodaji - subagenta. Uz ovaj proogram važe Opšti uslovi putovanja OTP Astra Tours 021, licenca OTP 51/2010 od 04.03.2010.

Aja Sofija, Plava džamija, palata Topkapi, cisterna Jerebatan, Golden most, trg Taksim, Zlatni rog, palata Dolmabahče, brdo Čamlidža, Sulejmanova džamija, ulica Istiklal, Bugarska crkva Sv.Stefana, Galata kula, Prinčevska ostrva,Fatihova džamija, Muzej mozaika, Carigradski bedemi, Olimpijski stadion Ataturk. Grad je poznat i po šopingu – Bejolu, Veliki Bazar, Pijaca začina.

/

/


Prijave i informacije

Club Paradiso d.o.o. Bulevar despota Stefana 15, Beograd

011/72 47 012; 72 40 928