Evropski gradovi -> Turska -> Istanbul

Istanbul – Sjajno svetlo Bosfora

Istanbul

Istanbul

Istanbul je grad pun suprotnosti, koji se prostire na dva kontinenta. Bosfor istovremeno povezuje i razdvaja Evropu i Aziju. Na evropskoj strani ljudi su prihvatili evropski stil odevanja i ponašanja, dok je u azijskom delu jak orijentalni uticaj. Živopisna i teška napetost između tradicije i kulture daje atmosferu ovom gradu, koji ima 13 miliona stanovnika, a neprestano se obnavlja već 2.000 godina. Istanbul je bio prestonica 3 velika carstva: Rimskog, Vizantijskog i Otomanskog. U trenutku nastanka 657 g. pne, grad se zvao Vizant. U IV veku, car Konstantin ga je izabrao za svoj „drugi Rim“ i ubrzo ga je nazvao po sebi – Konstantinopolj. Ubrzo je grad postao centar Istočnog Rimskog carstva. Vrhunac u razvoju, Konstantinopolj je doživeo u VI veku, tokom vladavine Justinijana I, a pod tursku vlast pada u XV veku. Pre nego što je nazvan Istanbul, grad su još nazivali i Carigrad. Sedište je Vaseljenske Patrijaršije.


Istanbul, Istanbul autobusom, Istanbul avionom Istanbul, Istanbul autobusom, Istanbul avionom Istanbul, Istanbul autobusom, Istanbul avionom Istanbul, Istanbul autobusom, Istanbul avionom Istanbul, Istanbul autobusom, Istanbul avionom Istanbul, Istanbul autobusom, Istanbul avionom Istanbul, Istanbul autobusom, Istanbul avionom Istanbul, Istanbul autobusom, Istanbul avionom Istanbul, Istanbul autobusom, Istanbul avionom Istanbul, Istanbul autobusom, Istanbul avionom

Evropski Gradovi – Istanbul

Istanbul Uskrs 2018
First minute ponuda!!
Polasci: 05.04/06.04/07.04.2018


Program putovanja:
1. dan : Beograd – Istanbul .
Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla”, dva sata pre poletanja.Direktan let do Istanbula (Vreme polaska se razlikuje od dana do dana, za tačno vreme pozovite agenciju) Organizovan transfer do hotela. Slobodno vreme za uživanje i odmor kao i za individualna razgledanja. Noćenje.


2. dan - 3 / 4. dan : Istanbul
Doručak. Slobodno vreme za uživanje i odmor kao i za individualna razgledanja. Noćenje.


4 / 5. dan: Istanbul - Beograd
Doručak. Napuštanje hotela jutarnjim časovima. Organizovan transfer do aerodroma u Istanbulu. Direktan let do Beograda (Vreme polaska se razlikuje od dana do dana, za tačno vreme pozovite agenciju). Kraj programa


Specijalna ponuda! Broj mesta ograničen
Cena aranžmana po osobi:
5 dana / 4 noćenja – 299€
4 dana / 3 noćenja – 285€
Aerodromske takse uključene u cenu aranžmana


Cena aranžmana obuhvata:
- Avio prevoz i sve aerodromske takse na relaciji Beograd - Istanbul – Beograd (više avio komapnija)
- Smeštaj u hotelu sa 4* ili boutique hotelu, na na bazi 3, 4 noćenja sa doručkom u standardnim 1 / 2 i 1/3
sobama ((na upit moguće i veći broj noćenja) u evropskom delu Instanbula u blizini istorijske četvrti.
- Troškove organizacije putovanja.
- Transfer aerodrom- hotel- aerodrom;


Cena aranžmana ne obuhvata:
- Individualne troškove putnika.
- Putno osiguranje;
- Ostali troškovi.


Antik Hotel Istanbul 4* www.antikhotel.com/default-en.html
Hotel Antik se nalazi u centru Istanbula, na 500 metara od Kapali čaršije i na samo 3 minuta hoda od tramvajske stanice Bejazit. Gosti se mogu opustiti uz piće na krovnoj terasi, sa koje se pruža panoramski pogled na Mramorno more. Ovaj jedinstveni hotel inspirisan je istorijom Istanbula. Izgrađeni na rimskoj cisterni, svi spratovi hotela uređeni su u skladu sa po jednim periodom iz prošlosti grada. Sve sobe nude flat-screen TV sa satelitskim kanalima, besplatan bežični internet i klima-uređaj. Svaka smeštajna jedinica ima sopstveno kupatilo sa fenom za kosu i telefon. Pojedine sobe sadrže prostor za sedenje. Svakog dana, gosti mogu uživati u doručku na bazi švedskog stola uz panoramski pogled. U restoranu Marmarion služe se odabrana jela turske i internacionalne kuhinje. Gosti mogu koristiti saunu ili zakazati masažu uz doplatu. Na raspolaganju su recepcija otvorena 24 sata dnevno, konsijerž i usluga iznajmljivanja automobila. Objekat raspolaže ostavom za prtljag. Usluge pranja veša, hemijskog čišćenja i peglanja dostupne su na zahtev. Ljubazno osoblje hotela rado će pružiti preporuke i informacije o okolini.


Istanbul Royal Hotel 4* www.istanbulroyalhotel.com
Ovaj hotel se nalazi odmah pored bulevara Ataturk u Istanbulu, na 200 metara od Džamije Pertevnijal Sultanija i nudi restoran u kome se služe turski specijaliteti i besplatan bežični internet u celom objektu. Gostima su na raspoalaganju sobe sa flat-screen televizorom i satelitskim kanalima. Sve sobe hotela Istanbul Royal sadrže tepihe i velike prozore sa pogledom na ulice Istanbula. Svaka soba takođe obuhvata mini-bar i sopstveno kupatilo sa fenom za kosu. U okviru hotela na raspolaganju vam je piano bar otvoren non-stop u kome se služe pića i grickalice. U hotelskom restoranu se svakog jutra služi doručak na bazi švedskog stola. Dostupna je i posluga u sobi. Osoblje turističkog deska će vam rado pomoći pri organizovanju usluge iznajmljivanja automobila ili pružiti informacije o lokalnim atrakcijama. Usluge pranja i peglanja veža su dostupne u okviru hotela. Tramvajska stanica Aksaray se nalazi na 100 metara od hotela Istanbul Royal. Do Karpali čaršije se od hotela pešice stiže za 10 minuta. Ponuda hotela Istanbul Royal takođe obuhvata recepciju koja radi non-stop i ostavu za prtljag.

** ili sličan hotel iste kategorizacije.


Mogući načini plaćanja:
1) 40% prilikom rezervacije, a ostatak najkasnije 15 dana pre putovanja,
2) 40% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake rate čekovima građana do 20.04.2019. uz uvećanje od 1,5% na mesečnom nivou,
3) 40% prilikom rezervacije, a ostatak na 3 mesečne rate karticama Banca Intesa,
4) Platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa).


Napomene o avio prevozu:
– Dva dana pre putovanja proveriti tačno vreme poletanja aviona.
– Besplatan prtljag – kod low-cost avio kompanija, kao što su easyJet, Wizz Air, Rayanair i druge, podrazumeva ručni prtljag određenih dimenzija i težine (raspitati se u agenicji o pravilima za prtljag ili posetiti sajtove navedenih komapnija).
– Besplatni prtljag – kod komercijalnih avio kompanija, kao što su Air Serbia, Alitalia, Turkish Airlines i druge, podrazumeva jedan komad prtljaga koji se predaje (maksimum do 20kg) i jedan komad ručnog prtljaga koji se unosi u avion. Svaki kilogram preko dozvoljenog se dodatno naplaćuje.
– Naknada za prtljag – Čekirani (veliki) prtljag podleže dodatnoj naknadi koja zavisi od dužine leta, kilograma, dimenzija i pravila odabrane avio kompanije.
– Nije dozvoljeno imati oštre predmete (makaze, nož i sl.) ili tečnost preko 100 ml u ručnom prtljagu.


Opšte napomene:
– Rezervacije se rade na upit. Cene su podložne promeni u zavisnosti od popunjenosti kapaciteta na letovima i traženim hotelima.
– Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka i sl.)
– Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem, agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
– Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak i sl.)
– U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili zbog nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
– Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
– Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4–8 nedelja unapred.
– Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
– Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi.
– Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su da se sami informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave zemlje u koju putuju. Ukoliko avio prevoz podrazumeva presedanje na drugi let na tranzitnom aerodromu, to se vrši individualno.
– Putnicima koji poseduju biometrijski pasoš Republike Srbije nije potrebna ulazna viza za zemlje Evropske unije, ali je preporučljivo da se o uslovima za ulazak u ove zemlje informišu putem sajta www.europa.rs. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti spreče izlazak putnika iz zemlje ili im onemoguće ulazak na teritoriju zemalja Evropske unije, zemalja u tranzitu ili u zemalja van EU, zbog neispravnih dokumenata, učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih ili carinskih propisa.
– Putnici se mole da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima i prtljagu. Agencija ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak iz bilo kog razloga, tokom čitavog trajanja putovanja.
– Agencija smatra da se putnik u celosti upoznao sa Opštim uslovima putovanja i programom putovanja potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.
– Cena je rađena na bazi osnovne tarife avio prevoznika. Ukoliko nema mesta na pomenutoj tarifi, moguće je putovati uz doplatu po ceni sledeće raspoložive tarife. Za program putovanja pod posebnim uslovima, a vezano za prodaju promotivnih tarifa avio karata kod avio kompanije , primenjuju se posebni uslovi otkazivanja, odnosno karta kupljena po promotivnoj tarifi ne može se zameniti niti refundirati.


Cena je rađena na dan 08.01.2018. I važi do popune mesta po ponuđenoj tarifi.
Za realizaciju programa potrebno je minimum 2 putnika po polasku.
Krajnji rok za prijavu: do popune mesta
Krajnji rok za obaveštavanje putnika, u slučaju otkazivanja putovanja od strane Club Paradiso je 5 dana pre početka putovanja
Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja agencije club paradiso.
Cenovnik br. 1 važi od 08.01.2018

Organizator putovanja Club Paradiso licenca broj OTP 149/2010

Aja Sofija, Plava džamija, palata Topkapi, cisterna Jerebatan, Golden most, trg Taksim, Zlatni rog, palata Dolmabahče, brdo Čamlidža, Sulejmanova džamija, ulica Istiklal, Bugarska crkva Sv.Stefana, Galata kula, Prinčevska ostrva,Fatihova džamija, Muzej mozaika, Carigradski bedemi, Olimpijski stadion Ataturk. Grad je poznat i po šopingu – Bejolu, Veliki Bazar, Pijaca začina.

/

/


Prijave i informacije

Club Paradiso d.o.o. Bulevar despota Stefana 15, Beograd

011/72 47 012; 72 40 928