Evropski gradovi -> Francuska -> Dvorci Loare

Dvorci Loare - Zamkovi iz mašte

Dvorci Loare

Dvorci Loare - Bajkoviti dvorci koji su građeni ili adaptirani u vreme renesanse dočekuju milione posetilaca svakog leta. Sa svojim lampionima, tornjevima, kosim krovovima, krovnim prozorima i ukrašenim dimnjacima, oni predstavljaju glavne turističke lokalitete u Francuskoj. Većina dvoraca se nalazi duž obale reke Loare ili neke od njenih pritoka (kao što su Cher, Indre, Loir, Maine i Vienne). Neki od njih udaljeni su tek dva sata vožnje od Pariza.


Dvorci Loare Dvorci Loare Dvorci Loare Dvorci Loare Dvorci Loare Dvorci Loare Dvorci Loare Dvorci Loare Dvorci Loare Dvorci Loare Dvorci Loare Dvorci Loare


Evropski gradovi - Dvorci Loare

Dvorci Loare 9 noćenja sa doručkom
21.09. - 01.10.2017.

1. dan (21.09.2017.) Beograd - Minhen
Sastanak putnika na parkingu preko puta Otvorenog tržnog centra na Novom Beogradu (buvljak), na uglu ulica Antifaštičke borbe i Juriija Gagarina u 06.00h. Polazak autobusa u 06.30h. Vožnja teritorijom Hrvatske, Slovenije, Austrije i Nemačke sa kraćim usputnim zadržavanjima radi graničnih formalnosti i odmora. Dolazak u Minhen u večernjim satima. Smeštaj u hotelu. Noćenje.


2. dan (22.09.2017.) Minhen - Rems - Pariz
Doručak. Nastavak putovanja prema Parizu. Usputni obilazak Remsa. Panorama čuvene katedrale iz XII veka, u kojoj je krunisano 25 francuskih kraljeva. Nastavak putovanja do Pariza. Dolazak u Pariz. Smeštaj u hotelu. Noćenje.


3. dan (23.09.2017.) Pariz
Doručak. Nakon doručka slobodno vreme ili odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom: Madlena, Katedrala Notr Dam remek delo gotske umetnosti, čije zapadno pročelje predstavlja primer neponovljive elegancije gotike, Latinska četvrt, živopisni kvart Pariza sa mnoštvom tipičnih francuskih bistro i restorana, Bulevari San Mišel i San Žermen De Pre, najpoznatije ulice u Latinskoj četvrti u kojima su smešteni francuski koledž i Sorbona, najpoznatiji Univerzitet u Francuskoj, Opera, Trg Vandom, Luvr, Trg Konkord, Jelisejska polja, Trijumfalna kapija, Trokadero, Ajfelova kula, Invalidi, ostrvo Site, katedrala Notr Dam, Monmartr. Slobodno vreme. Noćenje.


4. dan (24.09.2017.) Pariz
Doručak. Nakon doručka slobodno vreme ili poludnevna fakultativna poseta najpoznatijem muzeju na svetu, Luvru. (odlazak i povratak metroom). Slobodno vreme za individualno razgledanje ili mogućnost organizovanja fakultativne vožnje brodom po Seni. Individualni povratak u hotel. Noćenje.


5. dan (25.09.2017.) Pariz - Versaj - Tur
Doručak. Nakon doručka napuštanje hotela i polazak prema Versaju (Versailles). Fakultativna poseta velelepnom dvorcu izgrađenom u XVII veku, sedištu francuske monarhije od 1682. godine, kada je čuveni kralj Luj XIV preselio dvorsku svitu i vladu iz Pariza, pa sve do revolucije 1789. godine. Pre svrgavanja Luja XVI sa vlasti, dvorac je bio najluksuznija kraljevska palata u Evropi. Obilaze se: veliki kraljevski apartmani, Kraljičini apartmani i “Dvorana ogledala”. Šetnja prelepim vrtovima, delo arhitekte Le Notra, sa mnogobrojnim fontama, skulpturama, alejama… Nastavak putovanja prema Turu. Po dolasku panoramsko razgledanje grada, istorijskog i umetničkog centra: od Katedrale i dvorca do pešačke zone oko Bazilike Svetog Martina. Smeštaj u hotelu. Noćenje.


6. dan (26.09.2017.) Tur - Lanže - Ise - Vilandri - Tur
Doručak. Nakon doručka vožnja duž reke Loare do dvorca Lanže (Langeais) sagrađenog za samo pet godina po naredbi Luja XI. Bez većih promena ili dogradnje tokom vekova, zadržao je prvobitan izgled iz XV veka, feudalnog utvrđenja spolja i udobnog vlastelinskog doma iznutra sa velikim kaminima, tapiserijama, nameštajem… Obilazak dvorca. Nastavak vožnje do Isea (Ussé). Obilazak dvorca čija se bela kamena silueta veličanstveno uzdiže iznad reke Endr. Šarl Pero je upravo u ovaj dvorac smestio svoju “Uspavanu lepoticu” da sanja stogodišnji san. Nastavak vožnje do obližnjeg dvorca Vilandrija (Villandry), jedinstvenog po lepo uređenim vrtovima koji ga okružuju. Dvorac, završen 1536. godine, poslednji je u nizu velikih dvoraca sagrađenih u dolini Loare u period renesanse. Obilazak vrtova i panorama dvorca spolja. Povratak u Tur. Noćenje.


7. dan (27.09.2017.) Tur - Šenonso - Loš - Ševerni - Bloa
Doručak. Nakon doručka napuštanje hotela i polazak do Šenonsoa (Chenonceau), jednog od najlepših dvoraca u Dolini. Renesansni biser sagrađen početkom XVI veka poznat je još i kao “Dvorac šest dama”, od kojih je najpoznatija bila Katarina Mediči. Okružen predivnim vrtovima i šumom, dvorac je ukotvljen u mirnim vodama reke Šer; sa drugom obalom povezan je mostom na kojim je uzdignuta elegantna dvospratna galerija. Obilazak dvorca. Nastavak puta do jednog od najlepših utvrđenih gradova Francuske – Loša (Loches). Centralni deo mirnog gradića na obalama reke Endr opasan je masivnim zidinama u okviru kojih se nalaze: dvorac, crkva St Ours i 36 metara visoka kula iz XI veka. Slobodno vreme za šetnju. Vožnja do bogato nameštenog dvorca Ševernija (Cheverny). Sagrađen je u prvoj polovini XVII veka, ovaj savršeno očuvan primerak francuskog klasicizma danas je dom plemićke porodice Iro (Hurault), koja u njemu redovno organizuje raskošne prijeme i partije lova na lisice u šumi oko dvorca… Obilazak dvorca. Vožnja do grada Bloa (Blois) na desnoj obali reke Loare, na pola puta između Orleana i Tura, čiji počeci datiraju još iz galskog perioda. Značajan istorijski centar u XV i XVI veku bio je sedište francuskog dvora. Smeštaj u hotelu. Noćenje.


8. dan (28.09.2017.) Bloa - Amboaz - Klo Lise - Šambor - Bloa
Doručak. Obilazak velelepnog dvorca Bloa koji dominira gradom, ili tačnije rečeno četiri dela dvorca, jer su tokom vekova (od XIII do XVII) razni vlasnici dodavali po neko krilo shodno arhitektonskom ukusu svog vremena. Tako se u okviru istog zdanja, rame uz rame, nalaze gotski, renesansni i klasicistički elementi. Vožnja do grada Amboaza (Amboise), jednog od najstarijih i najživopisnijih u Dolini, osnovanog na mestu gde se reka deli u dva rukavca sa ostrvom na sredini, što je umnogome olakšavalo prelaz. U gradu se nalazi i kapela „St. Hubert“ – mesto gde počiva genijalni Leonardo da Vinči. Šetnja do Klo Lisea (Clos Lucé) mesta gde se nalazi kuća u kojoj je Leonardo da Vinči proveo poslednje tri godine života i umro 1519. godine. Povratak u Bloa. Noćenje.


9. dan (29.09.2017.) Bloa - Šambor - Milano
Doručak. Nakon doručka napuštanje hotela i vožnja do Šambora (Chambord), najvećeg, a verovatno i najpoznatijeg dvorca u Dolini Loare. Fransoa I najzaslužniji je za izgradnju ovog veličanstvenog renesansnog zdanja iz XVI veka, u kome je Molijer vek i po kasnije napisao i pred Lujem XIV prvi put izveo svog “Građanina plemića”. Okružen sa preko 5000 hektara šume, Šambor je bio pozornica mnogih kraljevskih partija lova. Nastavak putovanja do Milana. Dolazak u Milano u večernjim satima. Smeštaj u hotelu. Noćenje.


10. dan (30.09.2017.) Milano - Beograd
Doručak. Nakon doručka napuštanje hotela, slobodno vreme u centru Milana za šetnju i uživanje. Polazak za Beograd u 17.00h. Noćna vožnja teritorijom Italije, Slovenije i Hrvatske sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.


11. dan (01.10.2017.) Beograd
Dolazak u Beograd u jutarnjim satima. Kraj putovanja.


Cena aranžmana po osobi 559€


Cena aranžman sadrži:
- prevoz turističkim autobusom (klima,TV,DVD) na navedenoj relaciji
- smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama u hotelima 3* na bazi 9 noćenja sa doručkom (smeštaj u nekom od navedenih ili sličnim): 1 noćenje sa - doručkom u Minhenu (širi centar), 3 noćenja sa doručkom u Parizu, 2 noćenja sa doručkom u Turu, 2 noćenja sa doručkom u Bloa, 1 noćenje sa - doručkom u Milanu
- razgledanje gradova prema programu
- usluge vodiča tokom putovanja, troškovi organizacije putovanja.


Cena aranžman ne sadrži:
- dinarski deo aranžmana – 1790rsd po rezervaciji
- gradska komunalna taksa u Milanu – 4€ po osobi po noći (plaća se na recepciji hotela)
- međunarodno putno osiguranje
- individualni troškovi putnika
- fakultativni izleti, ulaznice za dvorce, muzeje i galerije, lokalitete navedene u programu.


Fakultativni izleti:
dvorac Versaj – 35€
Luvr – 30€
paket ulaznica za dvorce (dvorac Lanže, Ise, bašte dvorca Vilandri, Šenonsoa, Ševerni, Bloa, Šambor i Klo Lise) – 100€.


Smeštaj naših gostiju je u nekom od navedenih hotela ili sličnim:
Minhen – Hotel Comfort 3* www.comfort-hotel-muenchen.de
Pariz – Hotel Reseda 3* www.hotel-reseda-paris.com ili Hotel Ibis La Defense 3* www.accorhotels.com
Tur – Park & Suite Tours 3* www.appartcity.com
Bloa – Villa Bellagio 3* www.villabellagio.fr
Milano – Ibis Ca Granda 3* www.ibis.com
Smeštaj je u standardnim dvokrevetnim sobama. Jednokrevetna soba na upit. Svaki hotel poseduje recepciju, bar i restoran. Svaka soba poseduje kupatilo, SAT TV, telefon. Tačna imena hotela biće poznata 5 dana pred putovanje.


Mogući načini plaćanja:
1) 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja;
2) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake rate čekovima građana do 20.02.2017 uz uvećanje od 1,5% na mesečnom nivou;
3) 30% prilikom rezeracije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka;
4) platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa);


Važne i opšte napomene:
- Smeštajni objekti u ovom programu su kategorisani od strane Turističke Asocijacije Austrije.
- Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
- Svi putnici po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i opštim uslovima putovanja.
- U slučaju promene u cenama prevoznika, konzularnog predstavništva i osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana.
- Putnik za putovanje u inostranstvo je dužan da se pre zaključivanja ugovora o putovanju informiše kod nadležnog konzulata o viznim, carinskim, zdravstvenim i drugim uslovima  koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju, kao i da sam putnik blagovremeno i uredno obezbedi potrebne uslove i isprave.
- Putnik za putovanje u inostranstvo mora imati važeću putnu ispravu sa rokom važenja još najmanje 3 meseca od dana završetka putovanja ili više, a u skladu sa informacijom koju je dobio od nadležnog konzulata.
- Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.
- Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja (satnica je uskladjena kako sa programom putovanja tako i sa zakonom o saobraćaju), ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi obavljanja procedure povraćaja poreza -  “tax free”, pa Vas molimo da to imate u vidu.
- Raspored sedenja u autobusu pravi organizator prema redosledu prijavljivanja. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu, koje mu dodeli agencija i naknadne izmene nisu moguće. Ulaz je moguć samo na obeleženim parkinzima ili benzinskim pumpama duž autoputa.
- Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 40 putnika).
- Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.


Club Paradiso licenca broj OTP 149/2010, nastupa u svojstvu posrednika u prodaji - subagenta. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja Belvi travel Licenca: OTP - 25/2017

/

/


Prijave i informacije

Club Paradiso d.o.o. Bulevar despota Stefana 15, Beograd

011/72 47 012; 72 40 928