Evropski gradovi -> Austrija -> Beč

Christkindlmarkt: Od igle do lokomotive

Christkindlmarkt

Christkindlmarkt

Christkindlmarkt je čuveni Božićni vašar se održava već tri stotine godina ispred gradske kuće Rathaus ali i na različitim lokacijama u gradu okićenom najlepšim ukrasima i bajkovito osvetljenom. Na trgovima se postavljaju brojne tezge sa tradicionalnim suvenirima i poklonima. Vašar je i prilika da probate čuvene bečke specijalitete i lokalna vina ali i da doživite prazničnu atmosferu carskog grada.

Tradicija bečkih bazara seže nazad do 13. veka. Ona sada broji oko 10 bazara sa više od 150 štandova koji ispune gradski trg ispred neo-gotičke gradske kuće. Tu možete kupiti sve, od minijaturnih drvenih kuća, lutaka, licidarskih srca, keramike, posude od duvanog stakla, do kožnih i vunenih kapa i rukavica. Ne propustite laganu šetnju paviljonima Rathauspark – a, pored okićenog drveća.Christkindlmarkt

Christkindlmarkt: Od igle do lokomotive
(4 dana/ 2 noćenja) autobusom


2-4. decembar i 9-11.decembar 2016.

1.dan Beograd - Novi Sad - Outlet parndorf - Beč
Sastanak putnika na parkingu preko puta Otvorenog tržnog centra na Novom Beogradu (buvljak), na uglu ulica Antifaštičke borbe i Juriija Gagarina u 06.30h. Polazak autobusa u 07.00h, iz Novog Sada sa parkinga kod Lokomotive oko 08.00h (za tačno vreme polaska pozovite agenciju dva dana pre putovanja). Vožnja kroz Srbiju, Mađarsku i Austriju sa kraćim usputnim zadržavanjima radi graničnih formalnosti i odmora. Dolazak u outlet centar Parndorf. Slobodno vreme do polaska za Beč. Dolazak u Beč. Smeštaj u hotelu. Noćenje.


2.dan Beč
Doručak. Nakon doručka odlazak na panoramsko razgledanje grada: Opera, Folksgarten, Muzej primenjene umetnosti, Prirodnjački muzej, Carska palata, Parlament, Rathaus, Gradska skupština, Burgteatar, Univerzitet, Zavetna crkva, Berza, Muzejska četvrt, zgrada Secesije, Karlova crkva, Muzikferajn... Šetnja starim gradskim jezgrom uz razgledanje znamenitosti: Katedrala Sv. Stefana, Mocartova rodna kuća, trgovačke ulice Kertner i Graben... Slobodno popodne za uživanje na Božićnom vašaru (više informacija o vašaru na: www.christkindlmarkt.at ). Noćenje.


3.dan Beč - Novi Sad - Beograd
Doručak. Napuštanje hotela, slobodno vreme ili fakultativna poseta dvorcu Šembrun, nekadašnja letnja rezidencija carske porodice, smatra se jednom od najlepših baroknih palata u Evropi, u kojoj su boravili moćni vladari Austrougarskog carstva. Stanovnici ovog zamka bili su Marija Terezija, Mocart (kao gost), Franc Jozef… Danas je, zbog svog istorijskog značaja, jedinstvene gradnje i veličanstvenog nameštaja, Šembrun deo UNESCO kulturne baštine. Slobodno vreme do 14h i polazak za Beograd. Vožnja teritorijom Austrije, Mađarske i Srbije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora. Dolazak u Beograd u večernjim satima. Kraj putovanja.


Cena aranžmana po osobi: 145€

U cenu putovanja je uračunato:
- prevoz turističkim autobusom ili mini-busom (klima,TV,DVD) na navedenoj relaciji
- smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama i dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem u hotelima 4* na bazi 2 noćenja sa doručkom u Beču, doručak - buffet servis (samoposluživanje)
- razgledanje grada prema programu
- vodič tokom putovanja, troškovi organizacije i realizacije putovanja.


U cenu putovanja nije uračunato:
- dinarski deo aranžmana - 1790rsd po rezervaciji
- međunarodno putno zdravstveno osiguranje
- individualni troškovi
- fakultativni izleti
- ulaznice za dvorce, muzeje i galerije, lokalitete navedene u programu.


Fakultativni izleti:
- ulaznica za Šembrun (ulaznica, vodič i slušalice) - 25€.


Opis hotela:
Smeštaj u nekom od navedenih ili sličnim hotelima:
Austria Trend hotel Ananas 4*, Beč, www.austria-trend.at; Hotel se nalazi u centru grada, 15ak minuta hoda od Mariahilferstrasse, poznatog trgovačkog dela grada. Sve sobe poseduju SAT TV, klima uređaj, mini-bar, telefon, sef, kupatilo. Hotel poseduje restoran, a la carte restoran, bar, parking (uz doplatu). Doručak - buffet servis (samoposluživanje).


Mogući načini plaćanja:
1) 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja;
2) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake rate čekovima građana do 20.02.2017 uz uvećanje od 1,5% na mesečnom nivou;
3) 30% prilikom rezeracije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka;
4) platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa);


Važne i opšte napomene:
- Smeštajni objekti u ovom programu su kategorisani od strane Turističke Asocijacije Austrije.
- Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
- Svi putnici po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i opštim uslovima putovanja.
- U slučaju promene u cenama prevoznika, konzularnog predstavništva i osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana.
- Putnik za putovanje u inostranstvo je dužan da se pre zaključivanja ugovora o putovanju informiše kod nadležnog konzulata o viznim, carinskim, zdravstvenim i drugim uslovima  koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju, kao i da sam putnik blagovremeno i uredno obezbedi potrebne uslove i isprave.
- Putnik za putovanje u inostranstvo mora imati važeću putnu ispravu sa rokom važenja još najmanje 3 meseca od dana završetka putovanja ili više, a u skladu sa informacijom koju je dobio od nadležnog konzulata.
- Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.
- Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja (satnica je uskladjena kako sa programom putovanja tako i sa zakonom o saobraćaju), ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi obavljanja procedure povraćaja poreza -  “tax free”, pa Vas molimo da to imate u vidu.
- Raspored sedenja u autobusu pravi organizator prema redosledu prijavljivanja. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu, koje mu dodeli agencija i naknadne izmene nisu moguće. Ulaz je moguć samo na obeleženim parkinzima ili benzinskim pumpama duž autoputa.
- Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 40 putnika).
- Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.


Club Paradiso licenca broj OTP 149/2010, nastupa u svojstvu posrednika u prodaji - subagenta. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja Belvi travel Licenca: OTP - 25/2016

Opera, zgrada Parlamenta, Trg Marije Terezije, Prirodnjački muzej (sadrži najveću kolekciju minerala na svetu), zgrada Burgeteatra, dvorac Hofburg, Belvedere, ulica Kertnerštrase, katedrala Stephansdom, Šenbrun (letnja rezidencija marije Terezije), Marijahilferštrase (glavna šoping ulica), boemska četvrt Grincig, Dunavski toranj (odakle se pruža prelep pogled na Beč), Berza, Prater, Španska jahačka škola.

/

/


Prijave i informacije

Club Paradiso d.o.o. Bulevar despota Stefana 15, Beograd

011/72 47 012; 72 40 928