Evropski gradovi -> Biseri Baltika

Biseri Baltika

Novo! Biseri Baltika

Biseri Baltika

Talin se često kaže da je "osvežavajuća mešavina srednjevekovnog i modernog", grad koji je u svom razvoju prihvatio najbolje od onih koji su dugo vladali ovim područjem i čiji su uticaji i danas dominantni – Danci, Šveđani, Nemci i Rusi. Glavni je grad Estonije, sa nešto više od 400.000 stanovnika, smešten na severnoj obali Baltičkog mora, u Finskom zalivu.


Biseri Baltika, Biseri Baltika slike Biseri Baltika, Biseri Baltika slike Biseri Baltika, Biseri Baltika slike Biseri Baltika, Biseri Baltika slike Biseri Baltika, Biseri Baltika slike Biseri Baltika, Biseri Baltika slike

Riga je glavni i najveći grad Republike Letonije, koja je nezavisnost od nekadašnjeg SSSR-a stekla 1990-te godine. Kulturni je i ekonomski centar južnog Baltika, smešten nedaleko od ušća reke Daugave u Baltičko more. Sam grad broji oko 700.000 stanovnika, dok čitavo područje Rige ima nešto više od milion stanovnika.
Stari grad se nalazi na listi UNESCO-ve svetske kulturne baštine, obzirom na najveći broj građevina u stilu secesije (jugendstila) u Evropi. Istorija grada započinje antičkom naseobinom Liva, koju je osnovalo staro finsko pleme, na mestu nekadašnje istoimene reke. Moderni istorijski temelji razvoja postavljeni su u 12.-tom veku, dolaskom nemačkih trgovaca i krstaša, nakon čega slede vekovi uspona i padova, pre svega zahvaljujući položaju između istoka i zapada. Periodom najvećeg uspona i preporoda, se smatra početak 20.-tog veka, nakon Prvog Svetskog rata.


Biseri Baltika, Biseri Baltika slike Biseri Baltika, Biseri Baltika slike Biseri Baltika, Biseri Baltika slike Biseri Baltika, Biseri Baltika slike Biseri Baltika, Biseri Baltika slike Biseri Baltika, Biseri Baltika slike
Viljnus, glavni i najveći grad Litvanije, drugi je po veličini grad Baltičkih zemalja, sa oko 533.000 stanovnika. Osnovan je u XIII veku, a pod današnjim nazivom se prvi put spominje 1323. godine. Početkom XVI veka, Velika kneževina Litvanija doživljava svoj zenit razvoja, a srednjovekovni Viljnus svoj procvat. Krajem XVIII veka grad potpada pod vlast Carske Rusije, ali je zadržao status važnog privrednog središta, koji se održava do danas.
Prepoznatljiv je po starom gradskom jezgru, jednom od najvećih u Evropi (3,5 km2), sa spletom živopisnih ulica i trgova, kao i velikim brojem pravoslavnih, katoličkih, protestantskih crkava i sinagoga. Upravo ovde su neki od najboljih primera gotike, renesanse i baroka. Gornji zamak, kula Gedaminosa, zvonik iz XIII veka, crkva Svete Ane, katedrala Patra i Pavla, Univerzitet, samo su neke od znamenitosti koje treba videti. Stanovnici Viljnusa sa ponosom ističu da žive u najzelenijem gradu Evrope, na čijoj teritoriji je svega 20% izgrađeno područje, a ostatak je pod parkovima i šumama. Reka Neris deli grad na stari i novi deo, koji je danas moderna četvrt i centar bankarstva i trgovine čitavog Baltika.


Biseri Baltika, Biseri Baltika slike Biseri Baltika, Biseri Baltika slike Biseri Baltika, Biseri Baltika slike Biseri Baltika, Biseri Baltika slike Biseri Baltika, Biseri Baltika slike Biseri Baltika, Biseri Baltika slike


Evropski gradovi - Biseri Baltika

Program putovanja Biseri Baltika


Baltičke zemlje
Poljska - Litvanija - Letonija - Estonija - Finska - Vilnjus - Trakai - Riga - Talin - Helsinki - Varšava


Polazak: 30.04.2016. - 07.05.2016. 8 dana avio / autobus

1. dan: Beograd – Vilnius
Skup putnika na aerodromu Nikola Tesla 2 sata pre poletanja. Let za Vilnius preko Varšave u 16:50 časova (LOT). Sletanje u Varšavu u 18:30časova. Let za Vilnius u 22:35 časova. Dolazak u Vilnius u 00:40 časova. Transfer do hotela i smeštaj. Noćenje.


2. dan: Vilnius – Trakai (30 km)
Doručak. Pre podne razgledanje grada. Vilnius je prestonica i najveći grad Litvanije. Stari deo Vilniusa, jedno od najvećih očuvanih gradskih jezgara u istočnoj Evropi, je danas na spisku svetske baštine UNESCO. Obilazak: Spomenik tri krsta, Crkva Svete Ane, Katedrala, Stari grad, Predsednička palata... U popodnevnim satima obilazak atraktivnog ostrva Trakai, na kome se nalazi dvorac iz 14.veka, koji je bio jedan od glavnih sedišta Velikog vojvodstva Litve. Dvorac na ostrvu Trakai je najznačajnija i najpoznatija znamenitost u Litvaniji. Povratak u hotel. Noćenje.


3. dan: Vilnius – Riga (295km)
Doručak. Polazak za Rigu, Letonija. Dolazak u Rigu u Smeštaj u hotel. Kraći odmor. Razgledanje grada: Riški zamak, Crkva Sv.Petra, Katedrala Svete Marije, Akademija nauka... Riga je glavni grad Letonije i jedan od najlepših baltičkih gradova. Kuće u centru grada, stare više od osam vekova daju Rigi šarmantan izgled. Naročito su zanimljive zgrade izgrađene u „art nuvo“ stilu , koji je bio popularan u 19.veku. To su Albertijela, Vilandijela i Elizabetijela, koje izgledaju baš kao zgrade u Beču ili Sankt Peterburgu. Sa vrha zvonika crkve Svetog Petra pruža se najlepši pogled na ceo grad. Slobodno veče. Noćenje.


4. dan: Riga – Talin (310 km)
Rani doručak. Polazak za Talin, Estonija. Dolazak u Talin u kasnim prepodnevnim satima. Smeštaj u hotel. Kraći odmor. Razgledanje grada: gradske zidine, tvrđava Toompea, Katedrala iz 13.veka, Gradska većnica najstarija u Evropi… Najveći broj znamenitosti je u centru grada I nalazi se pod zaštitom UNESCO-a. Slobodno vreme za šetnju I odmor. Noćenje.


5. dan: Talin - Helsinki - Talin - Varšava(965km
Doručak (lunch paket). Odlazak brodom u Helsinki u ranim jutarnjim satima. Vožnja brodom traje oko 1.5h. Dolazak u Helsinki, grad u kome ćete se uprkos hladnoj klimi uvek osećati prijatno, uz domaćine koji su neverovatno pristojni I uslužni. Obilazak grada: Trg Senatora sa Katedralom, Palatom vlade, zgradom Univerziteta I Nacionalne biblioteke, Pijačni Trg I zatvorena pijaca u južnoj luci… Slobodno vreme za šetnju I individualni obilazak grada. Povratak za Talin brodom u kasnim večernjim satima. Nastavak putovanja za Varšavu. Noćna vožnja sa usputnim pauzama prema potrebi.


6. dan: Varšava
Dolazak u Varšavu u ranim prepodnevnim satima. Smeštaj u hotel (ukoliko su slobodne sobe). Slobodno vreme za odmor. U večernjim časovima informativna šetnja i upoznavanje sa centrom grada. Noćenje.


7. dan: Varšava – Želazova Vola (70 km)
Doručak. Razgledanje grada: Kazimježovska palata u kojoj je smešten Rektorat Varšavskog Univerziteta, Predsednička palata, spomenik Adamu Mickijeviču, Crkva Sv.Ane, jedna od najstarijih građevina Varšave. Obilazak starog jezgra grada, koji se nalazi na listi UNESCO svetske baštine: dvorski Trg sa Kraljevskom palatom I Stub kralja Sigismunda III Vase, Rinek-neobično slikovit trg sa spomenikom sireni koji je simbol Varšave… Na trgu se nalazi niz tradicionalnih poljskih restorana, kafića I prodavnica. U popodnevnim satima, fakultativni odlazak u Želazovu Volu, rodno mesto Frederika Šopena. Malo selo nalazi se nadomak Varšave. U centru mesta nalazi se prelepi park sa kućom Šopena u sredini. Šetnja ovim divnim parkom I baštama učiniće da se osećate kao da ste u nekom izdvojenom,tihom svetu. Povratak u hotel. Slobodno veče za individualne aktivnosti. Noćenje.


8. dan: Varšava - Beograd
Doručak. Transfer do aerodroma dva sata pre poletanja. Let za Beograd u 14:30 časova (LOT). Dolazak u Beograd u 16:10 časova.


First minute cena po osobi: 575€ za uplate u celosti do 15.11
Redovna cena aranžmana po osobi: 635€

Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banke Intese


Popusti:
- - 40€ Za prijave i uplate rezervacije 30% do 31.10.2015. (odnosi se samo na redovnu cenu aranžman)


Aranžman obuhvata:
- avio prevoz na relaciji Beograd-Vilnjus / Varšava-Beograd
- prevoz autobusom turističke klase (klima,TV)
- 7 noćenja sa doručkom (kontinentalni) u hotelima sa 3* prema programu
- razgledanje gradova prema programu sa lokalnim vodičima
- troškove organizacije I vođstvo puta


Aranžman ne obuhvata:
- aerodromske takse cca 90€ (podložne promeni)
- doplata za 1/1 sobu 160€ (na upit)
- međunarodno putno zdravstveno osiguranje
- ulaznice za kulturno istorijske spomenike
- fakultativni izlet - Želazova Vola - 15€ (minimum 20 putnika)
- individualne troškove


Mogući načini plaćanja:
1) 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja
2) 30% prilikom rezervacije, a ostatak u 6 rata (oktobar - mart) čekovima građana bez uvećanja
3) Platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa, American Expres)


Napomena:
- Agencija ne snosi odgovornost za nedobijanje vize (ukoliko posedujete plavi pasoš) i u tom slučaju smatra se da je putnik odustao od putovanja i podleže troškovima otkaza putovanja prema Opštim uslovima. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
- Prilikom uplate rezervacije putnici su u obavezi da dostave kopiju prve strane važećeg pasoša. u suprotnom, agencija ne snosi odgovornost ako se avio-karte odštampaju sa pogrešnim imenima, dok putnici snose troškove štampanja novih karata.
- Organizator zadržava pravo da u slučaju izmene cene prevoza, deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenjih putnika i slično izmeni cenu aranžmana za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje, a najkasnije 5 dana pre polaska na putovanje. Svi ostali uslovi korišćenja aranžmana navedeni su u Opštim uslovima putovanja agencije organizatora, koji su u skladu sa Zakonom o turizmu.


Rok za prijavu: 31.03.2016. ili do popune mesta.
Program je rađen na bazi od minimum 35 putnika


Biseri Baltika avionom


Club Paradiso licenca broj OTP 149/2010, nastupa u svojstvu posrednika u prodaji - subagenta. Uz ovaj cenovnik važe program i opšti uslovi putovanja OTP 12/2010 Falcon tours

Riga
Najveći broj znamenitosti je smešten u starom gradu: Riški zamak, crkva Svetog Petra, Veliki i Mali esnafski dom, Barutna kula, zgrada opere, Etnografski muzej, katedrala Svete Marije, crkva Aleksandra Nevskog... Reputaciju nekadašnjeg "severnog Pariza", Riga brižljivo čuva kroz brojne arhitektonske ali i zabavne sadržaje, poput restorana, barova, noćnih klubova, šoping centara ... Riga je u istoriji poznata i kao prvi grad na svetu koji je okitio jelku u vreme Božića, 1510.-te godine.


Viljnus
Jedna od znamenitosti je i Evropski park, nesvakidašnja umetnička atrakcija koju godišnje poseti više stotina hiljada ljudi iz čitavog sveta. Nalazi se 20 km od grada i predstavlja jedan od najzanimljivijih muzeja moderne umetnosti u svetu, sa stotinama skulptura, delima nekih od najznačajnijih umetnika današnjice. Ovaj neobičan muzej je poznat i po najvećoj skulpturi na svetu ali i kao mesto koje predstavlja geografski centar Evrope...

/

/


Prijave i informacije

Club Paradiso d.o.o. Bulevar despota Stefana 15, Beograd

011/72 47 012; 72 40 928