Evropski gradovi avionom -> Grčka -> Atina avionom

Atina - Podno veličanstvenog Akropolja

Atina avionom

Putovanje Atina

Atina je dobila ime po boginji zaštitnici Atini. Postala je glavni grad Grčke daleke 1834. godine i u njoj živi oko 4 miliona stanovnika. Atina predstavlja kolevku starogrčke kulture. Grad je nastao još 6.000. godine, a Jonci su podigli Akropolj 450 gpne na brdu iznad Atine, na 156 mnv kada je, tokom vladavine Perikla, Atina doživela procvat.

Atina se često naziva kolevkom zapadne civilizacije zbog svojih kulturnih doprinosa tokom 5. i 4. veka pre nove ere. Iz tog razdoblja u Atini je ostalo mnogo antičkih zgrada, umetničkih dela itd. Najpoznatiji je Akropolj, koji je priznat kao jedan od najboljih primera klasične grčke umetnosti i arhitekture. Smatra se začetnicom demokratije.

Atina je centar ekonomskog, finansijskog, industrijskog, političkog i kulturnog života u Grčkoj. Antička Grčka je bila centar umetnosti, učenja i filozofije, domovina Platonove Akademije i Aristotelovog Liceja. Atina je, takođe, rodno mesto Sokrata, Perikla, Sofokla i drugih značajnih filozofa, pisaca i političara koji datiraju iz Antičke Grčke.


Atina, Atina Avionom Atina, Atina Avionom Atina, Atina Avionom Atina, Atina Avionom Atina, Atina Avionom Atina, Atina Avionom


Evropski gradovi - Atina avionom

Atina avionom
Polasci svakog dana


Program putovanja:
1. dan: Beograd – Atina:
Direktan let do Atine kompanijom Air Serbia/Aegean Air. Avion poleće u14:20h a sletanje na aerodrom u Atini je u 17:15h. Povratni transfer od aerodroma do hotela moguće je rezervisati preko agencije i on košta 65€ po osobi. Mi Vam preporučujemo jeftiniju varijantu za transfer a to je metro linija br 3 koja ide od Aerodroma do Aghia Marine a u centru staje na dve metro stanice: "ΜONASTIRAKI" i "SYNTAGMA" koji se nalaze u bliziini hotela. Više informacija i cene karata za metro liniju br: 3 možete pogledati na sledećem linku: http://www.athensairporttaxi.com. Ukoliko su Vam potrebne dodatne informacije pozovite agenciju. Smeštaj u hotel i noćenje.


2. dan - 3.(4). dan: Atina
Doručak. Prvog dana u Atini Vam preporučujemo besplatnu pešačku turu po Atini, gde će vas lokalni vodiči na engleskom jeziku upoznati sa bogatom istorijom ovog slavnog grada, interesantnim mestima koje turisti retko obilaze I ukazati na to šta treba sve obići dok boravite u Atini. Kod njih se možete raspitati, ukoliko ste zainteresovani za neke od izleta van Atine. Više informacija o besplatnoj turi možete pogledati na sledećim linkovima: http://www.athens-freetour.com; https://www.freetour.com. Potrebno je samo izvršiti rezervaciju ture pre puta ili mi to možemo učiniti umesto vas. Za kretanje po gradu i obilazak muzeja najpraktičnije je koristiti City Card, koja postoji u većini evropskih gradova, sa kojom možete koristiti javni prevoz, ulaznice za muzeje, kulturne ustanove i ostvariti popuste za ulaznice za neke lokalitete,znamenitost, restorane i drugo, u zavisnosti koji paket izaberete. Više Informacija o Atina City Pass kartici i paketima možete videti na sledećem linku: https://www.turbopass.com. Za dodatne informacije pozovite agenciju. Noćenje.


4.(5). dan: Atina - Beograd:
Doručak. Napuštanje hotela u jutarnjim časovima. Transfer do aerodroma. Direktan let kompanije Air Serbia/Aegean Air. Poletanje u 16:10h. Sletanje na aerodrom "Nikola Tesla" u 16:55h. Kraj programa.


Polasci svakog dana, cena aranžmana po osobi

4 dana / 3 noćenja:
Hotel 2*: od 275€
Hotel 3* od 295€

5 dana / 4 noći:
Hotel 2*: od 295€
Hotel 3*: od 315€

Aerodromske takse uključene u cenu aranžmana


Cena aranžmana obuhvata:
- Avionski prevoz na relaciji Beograd – Atina – Beograd direktnim letom kompanije Air Serbia/ Aegean sa uključenim svim aerodromskim taksama;
- Smeštaj na bazi 3 ili 4 noćenja (Na upit može i duži ili kraći borak u hotelu niže ili više kategorizacije) sa doručkom u hotelu 3* ili 2* koji se nalazi u širem centru grada u standardnim dvokrevetnim ili trokrevetnim sobama. Jednokrevetne sobe (1/1) na upit;
- Troškove organizacije putovanja;
- Veliki kofer do 23kg kod avio kompanije Air Serbia;


Cena aranžmana ne obuhvata:
- Putno osiguranje
- Individualne troškove putnika;
- Transfer povratni od aerodroma do hotela;
- Lokalne boravišne takse koje se plaćaju u hotelu ( oko 2€ po danu );
- Veliki prtljag do 23 kod avio kompanije Air Aegean-55€;


Hoteli u ponudi:
Elite Hotel 2* www.eliteathens.gr
Ovaj hotel zauzima centralnu lokaciju sa koje se lako stiže do znamenitosti, četvrti za kupovinu, kao i do stanica javnog prevoza. Smeštaj je idealan za osobe koje imaju ograničen budžet. Elite Hotel se nalazi na odličnom mestu u ulici Pireos, na svega 3 minuta hoda od Trga Omonia. Udaljen je 10 minuta od stare gradske četvrti Monastiraki i njenih istorijskih znamenitosti, uključujući Akropolj. Četvrt Plaka nalazi se nešto dalje od Monastirakija. Moderna četvrt Psiri takođe je veoma blizu.Uz besplatan bežični internet u hotelu uvek možete lako komunicirati sa dragim osobama. Recepcija hotela na raspolaganju je non-stop.

Alassia hotel 3* www.alassiaathenshotel.com
Luksuzni butik hotel Alassia smešten je na odličnoj lokaciji u Atini, na samo 200 metara od stanice metroa Omonija i na nekoliko minuta hoda od Trga Sintagma i oblasti Monastiraki. Besplatan bežični internet dostupan je u celom objektu.Uređene u svetlim bež nijansama i boji čokolade, sobe imaju moderan enterijer sa srebrnim detaljima i savremenim nameštajem. Svaka soba sadrži TV sa satelitskim kanalima i mini-bar. Kupatila su opremljena besplatnim toaletnim priborom i kadom ili tušem.Savremeni bar u lobiju nudi izbor sokova, koktela i kafe u opuštenom i neformalnom ambijentu. Užine se mogu naručiti putem posluge u sobi.Hotel je smešten na centralnoj lokaciji u blizini Trga Omonija, istorijskog i trgovačkog centra Atine. Do živopisne Plake i Akropolja može se stići za 15 minuta hoda. Narodno pozorište i većina drugih gradskih znamenitosti i kulturnih atrakcija nalaze se nedaleko od hotela.

Candia hotel 3* www.candia-hotel.gr
Hotel Best Western Candia u ponudi ima udobne smeštajne jedinice po pristupačnim cenama koje se nalaze u okviru pešačke udaljenosti od nekih od najvažnijih znamenitosti Atine.Sve klimatizovane sobe hotela Best Western Candia poseduju besplatan bežični internet, mini-frižider i flat-screen TV. Veće sobe imaju balkone s kojih se pruža pogled na grad. Iz pojedinih soba pruža se pogled na Akropolj.Tokom leta gosti se mogu opustiti pored malog bazena odakle se pruža pogled na brojne istorijske znamenitosti Atine.Hotel Best Western Candia se nalazi na pešačkoj udaljenosti od Nacionalnog arheološkog muzeja.Hotel je smešten između 2 stanice metroa Larisis i Metaksurgio (Larissis and Metaxourgeio) i preko puta Glavne železničke stanice u Atini.
... Ili sličan hotel , iste kategorije i lokacije u zavisnosti od raspoloživiosti!


Mogući načini plaćanja:
1) 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja;
2) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake rate čekovima građana do 20.11.2017 uz uvećanje od 1,5% na mesečnom nivou;
3) 30% prilikom rezeracije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka;
4) platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa);


Napomene:
Rezervacije se rade na upit, cene su podložne promeni u zavisnosti od popunjenosti kapaciteta na letovima i traženim hotelima. Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme poletanja aviona
Besplatan prtljag – kod low-cost komapnija kao što su ESYJET, WIZZZ AIR, RAYAN AIR i drugih komapnija, podrazumeva ručni prtljag određenih dimenzija i težine (raspitati se u agenicji o pravilima za prtljag ili posetiti sajt navednih komapnija). Naknada za prtljag - Čekirani (veliki) prtljag podleze dodatnoj naknadi koja zavisi od dužine leta, kilograma, dimenzija i pravila odabrane avio kompanije. Besplatni prtljag – 1 prtljag koji se predaje (maksimum do 20kg kod komercijalnih avio kompanija, Air Serbia, Aitalia, Turkish airlanes...) i 1 ručni prtljag koji se unosi u avion (svaki kilogram preko dozvoljenog se dodatno naplaćuje). Nije dozvoljeno imati u ručnom prtljagu oštre predmete (makaze, nož...) i tečnost preko 100 ml. Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…) Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije. Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...). Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred. Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja. Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi. Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave unije. Ukoliko avio prevoz podrazumeva presedanje na drugi let na tranzitnom aerodromu, to se vrši individualno.
Putnicima koji poseduju biometrijski pasoš Republike Srbije nije potrebna ulazna viza za zemlje Evropske unije, ali je preporučljivo da se o uslovima za ulazak u ove zemlje informišu putem sajta www.europa.rs. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili zbog nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti spreče izlazak putnika iz zemlje ili im onemoguće ulazak na teritoriju zemalja Evropske unije, zemalja u tranzitu ili u zemalje van EU, zbog neispravnih dokumenata, učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih ili carinskih propisa. Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima i prtljagu. Agencija ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak iz bilo kog razloga, tokom čitavog trajanja putovanja. Agencija smatra da se putnik u celosti upoznao sa Opštim uslovima putovanja i programom putovanja potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu Organizator ima garancije putovanja u visini 300.000.- Eura kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene opštim uslovima i programom putovanja. Polisa broj 30000001233 od 25.01.2017.godine Akcionarskog društva za osiguranje “Milenijum Osiguranje a.d.o”, Beograd, ul. Bulevar Mihajla Pupina 10. Putnik svoja prava za naknadu štete ostvaruje na osnovu pravnosnanžne i izvršne sudske presude, odnosno odluke arbitražnog suda ili drugog vansudskog rešenja potrošačkog spora.

Opšti uslovi putovanja agencije Club Paradiso  su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije. Mole se svi putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje.
Cena je rađena na bazi osnovne tarife avio prevoznika, ukoliko nema mesta na pomenutoj tarifi, moguće je putovati uz doplatu po ceni sledeće raspoložive tarife. Za program putovanja pod posebnim uslovima, a vezano za prodaju promotivnih tarifa avio karata kod avio kompanije , primenjuju se posebni uslovi otkazivanja, odnosno karta kupljena po promotivnoj tarifi ne može se zameniti niti refundirati


Cena je rađena na dan 04.03.2017. i važi do popune mesta po ponuđenoj tarifi.


Za realizaciju programa potrebno je minimum 2 putnika po polasku.
Krajnji rok za prijavu: do popune mesta
Krajnji rok za obaveštavanje putnika, u slučaju otkazivanja putovanja od strane Club Paradiso je 5 dana pre početka putovanja
Cenovnik br. 1 važi od 04.03.2017.


Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja Club Paradiso licenca broj OTP 149/2010

Trg Omonija, Trg Sintagma, Akademija nauka, Univerzitet i Nacionalna biblioteka, Predsednička palata (sa evzonima u tradicionalnoj uniformi), Zevsov hram, Olimpijski stadion, Hadrijanova kapija, Akropolj sa ostalim građevinama (Partenon, Erehtejon, Propileji, hram Nike Aptoros, Odeon).

/

/


Prijave i informacije

Club Paradiso d.o.o. Bulevar despota Stefana 15, Beograd

011/72 47 012; 72 40 928