Evropski gradovi -> Atina

Atina - Podno veličanstvenog Akropolja

Atina

Putovanje Atina

Atina je dobila ime po boginji zaštitnici Atini. Postala je glavni grad Grčke daleke 1834. godine i u njoj živi oko 4 miliona stanovnika. Atina predstavlja kolevku starogrčke kulture. Grad je nastao još 6.000. godine, a Jonci su podigli Akropolj 450 gpne na brdu iznad Atine, na 156 mnv kada je, tokom vladavine Perikla, Atina doživela procvat.

Atina se često naziva kolevkom zapadne civilizacije zbog svojih kulturnih doprinosa tokom 5. i 4. veka pre nove ere. Iz tog razdoblja u Atini je ostalo mnogo antičkih zgrada, umetničkih dela itd. Najpoznatiji je Akropolj, koji je priznat kao jedan od najboljih primera klasične grčke umetnosti i arhitekture. Smatra se začetnicom demokratije.

Atina je centar ekonomskog, finansijskog, industrijskog, političkog i kulturnog života u Grčkoj. Antička Grčka je bila centar umetnosti, učenja i filozofije, domovina Platonove Akademije i Aristotelovog Liceja. Atina je, takođe, rodno mesto Sokrata, Perikla, Sofokla i drugih značajnih filozofa, pisaca i političara koji datiraju iz Antičke Grčke.


Atina, Atina Avionom Atina, Atina Avionom Atina, Atina Avionom Atina, Atina Avionom Atina, Atina Avionom Atina, Atina Avionom


Evropski gradovi - Atina

Program putovanja Atina


Atina - Korint - Epidaurus
29.04.2016. - 02.05.2016. 4 dana/3 noćenja avionom


1.DAN Beograd – Atina
Sastanak grupe na aerodromu „Nikola Tesla“ - Beograd dva sata pre poletanja aviona. Let za Atinu u 13.25 časova. Sletanje na aerodrom u Atini u 15.55 časova. Transfer do hotela, smeštaj, slobodno vreme, noćenje.


2.DAN Atina – Korint – Epidaurus – Mikena
Doručak. Fakultativni izlet Korint-Epidaurus-Mikena. Prelazak peške preko Korintskog zaliva. Nastavak putovanja za Epidaurus. Obilazak antičkog pozorišta iz IV veka p.n.e. i muzeja. Nastavak putovanja do Mikene. Obilazak arheološkog prostora: Atrejeva riznica, Lavlja vrata, kraljevska grobnica. Povratak u Atinu u večernjim satima. Za mlađe predlažemo odlazak u jedan od najpopularnijih klubova u Kolonaki – Unique. Noćenje.


3.DAN Atina
Doručak. Panoramsko razgledanje grada: Hram Zevsa Olimpskog, Panatenajski stadion – mesto održavanja prvih savremenih Olimpijskih igara 1896. godine, Kraljevska bašta, crkva Svetog Pavla, Parlament, Numizmatički muzej Šlimana, trgovi Omonija i Sintagma, Akropolj... Slobodno popodne. Uveče fakultativno odlazak na grčko veče (večera sa muzičkim programom). Povratak u hotel. Noćenje.


4.DAN Atina – Beograd
Doručak. Slobodno prepodne. Transfer na aerodrom. Let za Beograd u 16.40 časova. Sletanje na aerodrom „Nikola Tesla“ u Beogradu u 17.20 časova.


First minute cena po osobi: 265€ (za uplate do 15.11)
Redovna cena aranžmana po osobi 295€

Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banke Intese


Aranžman obuhvata:
- avio prevoz na relaciji Beograd – Atina – Beograd
- transfer aerodrom – hotel – aerodrom
- 3 noćenja sa doručkom u hotelu 3* u Atini (širi centar)
- razgledanje prema programu sa vodičem
- troškove organizacije putovanja


Aranžmanne obuhvata:
- aerodromske takse – 107€ (podložno promenama, plaća se u agenciji)
- doplatu za 1/1 sobu 45€ (na upit)
- međunarodno zdravstveno osiguranje
- Fakultativne izlete


Fakultativni izleti:
- Argolida (Korint-Epidaurus-Mikena) – 35€ (sa ulaznicama)
- Grčko veče (večera sa muzičkim programom) - 30€
- Ulaznice za kulturno-istorijske znamenitosti Meteori 3€, Akropolj 12€, Delfi 6€
- Individualne troškove putnika
Minimum za realizaciju izleta 30 osoba


Mogući načini plaćanja:
1) 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja
2) 30% prilikom rezervacije, a ostatak u 6 rata (oktobar - mart) čekovima građana bez uvećanja
3) Platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa, American Expres)


Napomena:
- Agencija ne snosi odgovornost za nedobijanje vize (ukoliko posedujete plavi pasoš) i u tom slučaju smatra se da je putnik odustao od putovanja i podleže troškovima otkaza putovanja prema Opštim uslovima. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
- Prilikom uplate rezervacije putnici su u obavezi da dostave kopiju prve strane važećeg pasoša. u suprotnom, agencija ne snosi odgovornost ako se avio-karte odštampaju sa pogrešnim imenima, dok putnici snose troškove štampanja novih karata.
- Organizator zadržava pravo da u slučaju izmene cene prevoza, deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenjih putnika i slično izmeni cenu aranžmana za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje, a najkasnije 5 dana pre polaska na putovanje. Svi ostali uslovi korišćenja aranžmana navedeni su u Opštim uslovima putovanja agencije organizatora, koji su u skladu sa Zakonom o turizmu.


Rok za prijavu: 20.03.2016. ili do popune mesta.
Program je rađen na bazi od minimum 15 putnika


Amsterdam avionom


Club Paradiso licenca broj OTP 149/2010, nastupa u svojstvu posrednika u prodaji - subagenta. Uz ovaj cenovnik važe program i opšti uslovi putovanja OTP 12/2010 Falcon tours

Trg Omonija, Trg Sintagma, Akademija nauka, Univerzitet i Nacionalna biblioteka, Predsednička palata (sa evzonima u tradicionalnoj uniformi), Zevsov hram, Olimpijski stadion, Hadrijanova kapija, Akropolj sa ostalim građevinama (Partenon, Erehtejon, Propileji, hram Nike Aptoros, Odeon).

/

/

Pogeldajte još:

Kipar avionom od 226€

Kipar avionom

Polasci svake nedelje

Venecija avionom

Polasci: Utorak, Četvrtak, Subota

Pariz avionom

Polasci: Utorak, SubotaPrijave i informacije

Club Paradiso d.o.o. Bulevar despota Stefana 15, Beograd

011/72 47 012; 72 40 928