Evropski gradovi -> Amsterdam

Amsterdam - "Venecija severa", život na brodovima

Amsterdam

Ako ugledate vodu herenhrahta koja lenjo teče dok se u njoj ogledaju elegantna pročelja kuća, stabla i mostovi, stigli ste u Amsterdam - najveći grad Holandije ali ne i središte vlade (ono se nalazi u Hagu). Beskonačna znatiželja je brojne građane Amsterdama odvela u pomorska istraživanja. Svojim su brodovima nadzirali trgovinu sa Indonezijom, a početkom XVII veka donosili su začine iz istočne Azije za celu Evropu. Danas grad zapanjuje posetioce između ostalog i činjenicom da leži na 5 miliona smrekovih stabala. Amsterdam je poznat po – kanalima, biciklima, uskim kućama veselih boja (načičkanih jedna do druge), brodovima (među kojima postoje i oni na kojima ljudi stalno žive), lalama, vetrenjačama, klompama, sirevima, pivu, dijamantima i dvorcima.


Amsterdam, Putovanja Amsterdam


Amsterdam

Amsterdam 5-9. oktobar 2016. avionom


1. dan (05.10.2016.) Beograd - Amsterdam
Sastanak putnika na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” kod šaltera za čekiranje u 04.40h. Redovni let (JU360) za Amsterdam kompanijom Air Serbia u 06.40h. Sletanje na aerodrom u Amsterdamu u 09.10h. Po sletanju u Amsterdam odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom : Trg Dam, Spomenik ujedinjenju holandskih provincija, Kraljevska palata, Rokin, kula Mint, stara pivara Hajneken, panorama muzejske četvrti u kojoj je nalazi i Muzej Van Goga, mesto sa najvećom zbirkom Van Gogovim slika na svetu. U ovoj  četvrti se nalazi i muzej Rijks koji sadži preko million dela i najveći je umetnički i istorijski muzej u Holandiji. Muzej je postao obeležje grada po svojoj kombinaciji gotskog i renesansnog stila… Smeštaj u hotelu. Slobodno popodne. Noćenje.


2. dan (06.10.2016.) Amsterdam
Doručak. Odlazak na krstarenje kanalima po Amsterdamu i poseta fabrici dijamanata “Coster Diamonds”. Obilazak radionice i zavirivanje u tajne brušenja dijamanata (uključeno u cenu). Slobodno vreme. Noćenje.


3. dan (07.10.2016.) Amsterdam
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost odlaska na celodnevni fakultativni izlet autobusom “Velika Holandska tura”. Noćenje.


4. dan (08.10.2016.) Amsterdam
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost odlaska na poludnevni fakultativni izlet u tradicionalna holandska sela. Noćenje.


5. dan (09.10.2016.) Amsterdam - Beograd
Doručak. Napuštanje soba i odjavljivanje iz hotela. Slobodno vreme do transfera do aerodroma. Poletanje aviona za Beograd u 21.20h (JU365). Sletanje u Beograd 23.35h. Kraj putovanja.
Napomena: Vremena letova su podložna promenama. Putnici će o tačnom vremenu leta biti obavešteni dva dana pre putovanja. Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju bilo kakvih promena leta od strane avio-kompanije.


Cena aranžmana po osobi:499€
*Deca do 11,99 godina i treća odrasla osoba u dvokrevetnoj sobi na upit


U cenu putovanja je uračunato:
- avio prevoz letom kompanije Air Serbia na relaciji Beograd - Amsterdam - Beograd
- transfer autobusom u Amsterdamu aerodrom - hotel - aerodrom
- smeštaj u standardnoj dvokrevetnoj sobi u hotelu 4* na bazi 4 noćenja sa doručkom, doručak - kontinentalni (samoposluživanje)
- panoramsko razgledanje grada, obilazak „Coster Diamonds-a“, vožnja kanalima prema programu
- usluge vodiča, troškovi organizacije i realizacije putovanja.


U cenu putovanja nije uračunato:
- dinarski deo aranžmana - 1790rsd po rezervaciji
- avio taksa - 89,15€ (od čega je 44€ YQ ne podlaže refundaciji i 0.22€ RS, 12.90€ RN, 10.53€ CJ, 0.50€ VV, 0.98€ RF, 16.72€ RS, 3.30€ LG, podlažu refundaciji)
- međunarodno putno zdravstveno osiguranje
- individualni troškovi
- fakultativni izleti i posete/ulaznice za dvorce, muzeje i galerije, lokalitete navedene u programu, prevoz metroom ili nekim drugim vidom gradskog prevoza.


Fakultativni izleti:
- Velika Holandska tura - Vožnja autobusom do Roterdama - milionskog grada smeštenog u provinciji Južna Holandija. Roterdam je jedan od najživljih multikulturalnih gradova Evrope. Ujedno je  najveća luke  Evrope i jedne od najprometnih na svetu, odlazak do Delfta - koji se nalazi između Roterdama i Haga. Poznat je po proizvodnji porcelana. Ovo je tipični holandski grad ispresecan kanalima, Den Hag - obilazak holandske prestonice u kome su smešteni parlament, vlada i dvor, i koji ujedno predstavlja i prestonicu prava Ujedinjenih nacija, poseta Ševeningenu letovalištu Holandije na Severnom moru. Povratak u Amsterdam. Cena izleta: oko 75€.
- Holandska sela Folendam i Marken - Vožnja slikovitim krajolicima sa vetrenjačama do ribarskog sela Folendam, poznatog po kvartovima sa živopisnim zdanjima i seljanima u veselim nošnjama. Nastavak putovanja u Marken, mesto sa rustičnim drvenim kućama koje je nekada bilo ostrvo, a sada je prevlakom spojeno sa kopnom. Povratak u Amsterdam. Cena izleta: oko 45€.
Važno: prilikom pravljenja rezervacije, putnici treba da se izjasne da li su zaiteresovani za fakultativne izlete, kako bi lokalni partner u Amsterdamu mogao na vreme da organizuje iste


Opis hotela:
Smeštaj naših gostiju je u navedenom hotelu ili sličnom:
Holiday Inn Amsterdam 4*
Hotel se nalazi preko puta Parka Amstel, na par minuta je hoda od Železničke stanice RAI. Hotek je od trga Dam je udaljen oko 15 minuta metroom. Ispred hotela se nalazi i tramvajnska stanica odakle linija broj 4 saobraća do Rebrant trga i Trga Dam (starog gradskog jezgra). U sklopu hotela se nalazi recepcija, restoran, bar, mini fitnes centar. Hotel ima 264 sobe. Sve sobe su veličine oko 25m2, imaju klimu, sef, minibar, SAT TV, direktnu telefonsku liniju, besplatni WiFi internet, kupatilo (fen za kosu). Sve sobe su ne pušačke. Usluga u hotelu je na bazi noćenja sa doručkom (samoposluživanje). Smeštaj je u standardnim dvokrevetnim sobama. Svaka soba ima kupatilo (tuš, WC). Svaki hotel ima recepciju i restoran. Doručak - kontinentalni (samoposluživanje).


Mogući načini plaćanja:
1) 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja;
2) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake rate čekovima građana do 20.02.2017 uz uvećanje od 1,5% na mesečnom nivou;
3) 30% prilikom rezeracije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka;
4) platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa);


Važne i opšte napomene:
- Smeštajni objekti u ovom programu su kategorisani od strane Turističke Asocijacije Austrije.
- Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
- Svi putnici po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i opštim uslovima putovanja.
- U slučaju promene u cenama prevoznika, konzularnog predstavništva i osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana.
- Putnik za putovanje u inostranstvo je dužan da se pre zaključivanja ugovora o putovanju informiše kod nadležnog konzulata o viznim, carinskim, zdravstvenim i drugim uslovima  koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju, kao i da sam putnik blagovremeno i uredno obezbedi potrebne uslove i isprave.
- Putnik za putovanje u inostranstvo mora imati važeću putnu ispravu sa rokom važenja još najmanje 3 meseca od dana završetka putovanja ili više, a u skladu sa informacijom koju je dobio od nadležnog konzulata.
- Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.
- Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja (satnica je uskladjena kako sa programom putovanja tako i sa zakonom o saobraćaju), ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi obavljanja procedure povraćaja poreza -  “tax free”, pa Vas molimo da to imate u vidu.
- Raspored sedenja u autobusu pravi organizator prema redosledu prijavljivanja. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu, koje mu dodeli agencija i naknadne izmene nisu moguće. Ulaz je moguć samo na obeleženim parkinzima ili benzinskim pumpama duž autoputa.
- Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 40 putnika).
- Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.


Club Paradiso licenca broj OTP 149/2010, nastupa u svojstvu posrednika u prodaji - subagenta. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja Belvi travel Licenca: OTP - 25/2016

Trg Dam, Kraljevska palata, Nova katedrala 8 u kojoj se krunišu holandski kraljevi i kraljice), reka Amstel, Opera, mostovi, četvrt Crvenih fenjera, fabrika dijamanata, Singel (prvi krug kanala koji okružuje istorijsko jezgro grada), De Jordaan (selo unutar grada-jedinstveno u Evropi), Mršavi most, ulica Damark, Vondelpark, srednjevekovni manastir Behajnhof, Rijks muzej, muzej Van Goga, muzej jevrejske istorije (najvažniji van Izraela), Vaterloplajn (sajam polovne robe).


/

/


Prijave i informacije

Club Paradiso d.o.o. Bulevar despota Stefana 15, Beograd

011/72 47 012; 72 40 928