Daleke destinacije -> Izrael i Jordan

Izrael i Jordan - "Carska Persija"

Izrael i Jordan - 12 dana – avion/autobus 1.565€

Putovanje u Izrael i Jordan

Ovaj program obuhvata u Izraelu mesta klasičnog hodočašća –baziliku nad pećinom Rođenja u Vitlejemu, baziliku Blagovesti u Nazaretu, svetilišta na Maslinskoj i Sionskoj gori, Via Dolorosu, Sveti grob i Zid plača u Jerusalimu, na Galilejskom jezeru mesta vezana za Hristovo delovanje – Goru Tavor, Goru Blaženstava, baziliku Umnožavanja hlebova i ribe, Kapernaum... Kupola na steni i džamija Aksa podsećaju da je Jerusalim takođe treće sveto mesto islama. Osim toga, videćete pustinju Negev i Masadu i doživećete jedinstveno iskustvo na planeti – plutanje u Mrtvom moru! Ako biste u Jordanu – pa i na celom Bliskom istoku – imali vremena za samo jedno mesto, to bi bila svakako Petra, drevna prestonica Nabatejske kraljevine koja se razvila unosnom trgovinom na putu svile i začina! Njena lepota potiče od retkog spoja divljine i promišljenog sklada, od elegancije njenih arhitektonskih linija u stilu Asirije, Vavilona, Persije i rimskih hramova. Što se Džeraša tiče, on je najlepši i uz to najočuvaniji grčko-rimski grad Levanta, kako po planu, tako i po arhitekturi.Izrael i Jordan

Sveta zemlja i arheološki biseri Bliskog istoka - Izrael i Jordan

Jerusalim - Tel Aviv – Jafa – Kesarija – Haifa – Nazaret Kana Galilejska – Tiberijas – Gora Blaženstva – Taba Kapernaum – Gora Tavor – Tiberijas – Džeraš – Petra Akaba – Masada – Mrtvo more

06.11.2016 - 13.11.2016 8 dana avionom i autobusom

1. dan: Let Beograd – TelAviv – Jafa - Kesarija – Haifa - Nazaret – Kana Galilejska –Tiberijas
Sastanak putnika na beogradskom aerodromu 2 sata pre leta.. Poletanje aviona u 07:25 sati. Dolazak u TelAviv u 11:15 sati. Nakon carinskih formalnosti odlazak do Jafe, najstarijeg dela Tel Aviva, gde će biti kraća pauza.  Nakon Jafe odlazak do Kesarije Primorske i razgledanje ostataka nekadašnjeg sedišta rimskih namesnika Judeje – pozorište, palata, hipodrom, akvedukt... U nastavku, obilazak Haife, panoramski pogled na Bahajske vrtove, poseta manastiru Stela Maris i Ilijinoj pećini na gori Karmel. Nakon Haige, odlazak u Nazaret i poseta bazilici Blagovesti i crkvi arhanđela Gavrila s Marijinim izvorom. Zatim poseta Kani Galilejskoj, gde je Isus na svadbi izveo prvo čudo pretvorivši vodu u vino. Dolazak u Tiberijas na obali Galilejskog jezera, smeštaj u hotel, večera i noćenje.


2. dan: Gora Blaženstava – Tabha – Kapernaum – Gora Tavor – Tiberijas
Doručak. Poseta Gori Blaženstava iz čuvene Isusove propovedi na gori, zatim u Tabi, poseta crkvi posvećenoj čudu Umnožavanja hlebova i ribe, te crkvi Petrovog prvenstva, koja čuva uspomenu na čudotvorno ribarenje, kao i Kafarnaumu, Isusovom gradu sa starom sinagogom i Petrovom kućom. Pauza za ručak u restoranu na obali Galilejskog jezera (specijalitet je tilapia ili riba sv. Petra). Popodne odlazak na goru Tavor, mesto Hristovog Preobraženja. Povratak u hotel, večera i noćenje.


3. dan: Tiberijas – izraelsko-jordanska granica –Gerasa (Džeraš) – Petra
Doručak. Prelazak izraelsko- jordanske granice i odlazak u antičku Gerasu (Džeraš), čudesno očuvan primer klasičnog grada iz helenističkog doba – Hadrijanov slavoluk, pozorišta, Zevsov hram, forum, cardo, agora, nimfeum, Artemidin hram,kupatila, ulice s porticima i slavolucima, brojne crkve... Pauza za ručak i odlazak za Petru preko Amana, s usputnim pauzama na putu. Po dolasku u Petru, smeštaj u hotelu, večera i noćenje.


4. dan: Petra – Akaba
Doručak. Razgledanje Petre, prestonice nestale kraljevine Nabatejaca i jednog od svetskih čuda. Nabatejski Arapi, koji su je klesali, nisu imali svoju arhitektonsku tradiciju. Živeći od trgovine kao pratioci karavana, pozajmljivali su stilove od naroda s kojima su trgovali i prilagodili ih svom pustinjskom okruženju. U liticama peščara isklesali su grobnice u stilu rimskih hramova, ali i arhitektonske oblike starogBliskogistoka – Asirije, Vavilona i Persije – stvorivši u peščari kratak izvod svega najboljeg iz antičkog doba, mikrokosmos Zapada i
Istoka, antičkog grada koji je bio prestonica nabatejskog naroda. Prolazak kroz kanjon Sik, „Riznica” (Hazna), brojna pećinska svetilišta,pozorište, cardo maximusi slavne grobnice nabatejske kraljevske porodice,isklesane u steni El Hutba... Pauza za ručak. Odlazak u Akabu, letovalište na Crvenom moru. Smeštaj u hotel, večera i noćenje.


5. dan: Akaba – Masada – Mrtvo more – Jerusalim/Vitlejem 
Doručak. Prelazak izraelsko-jordanske granice kod Ejlata, dolazak u Akabu, smeštaj u hotelu, večera i noćenje. Poseta Masadi predstavlja jednu od najdubljih impresija koju čovek može poneti iz Izraela. Odlazak žičarom do vrha ovog prirodnog utvrđenja koje je bilo poslednje uporište jevrejskih ustanika protiv Rima (66–73): palata, cisterne, kazamtske zidine, Irodova spektakularna vila, kolumbarijum itd. Kupanje u Mrtvom moru. Odlazak u Jerusalim ili Vitlejem, smeštaj u hotel, večera i noćenje.


6. dan: Jerusalim / Vitlejem
Doručak. Pogled na Jerusalim s Maslinske gore i poseta crkvi Dominus flevit (Suze Gospodnje), Getsimanskom vrtu i crkvi Hristove agonije, kao i Marijinom grobu. Na Sionskoj gori, poseta Sobi Tajne večere i Davidovom grobu. Odlazak do Zida plača, najsvetijeg mesta jevrejske molitve. Povratak u Vitlejem i poseta crkvi Hristovog rođenja. Večera i noćenje.


7. dan: Jerusalim / Vitlejem
Doručak. Odlazak na Hramovni breg, mesto nekadašnjeg jevrejskog hrama, gde se danas nalaze Kupola na steni i džamija Aksa. Zatim poseta bazilici sv. Ane i banji Vitezdi, prolazak Via Dolorosom ili Hristovim stradalnim putem i poseta crkvi Vaskrsenja (Golgota i Hristov grob). Slobodno vreme u Jerusalimu, povratak u Vitlejem, večera i noćenje.


8. dan: Vitlejem / Jerusalim – aerodrom Tel Aviva i let za Beograd
Doručak. Transfer na aerodrom. Let za Beograd u 13:50 časova. Sletanje u Beograd u 15:55h.


Cena aranžmana po osobi: 945€

u dinarskoj protivvrednosti na dan uplate po prodajnom kursu Banca Intese


Aranžman uključuje:
- avio prevoz na relaciji Beograd-Tel Aviv-Beograd
- transfer aerodrom-hotel-aerodrom
- 2 polupansiona u Tiberijasu
- 1 polupansion u Petri
- 1 polupanion u Akabi
- 3 polupansiona u Jerusalimu/Vitlejemu
- razgledanja u pratnji stručnog vodiča prema program
- ulaznice za kulturno - istorijske znamenitosti navedene u program
- troškove organizacije i vođstva puta


Aranžman ne uključuje:
- aerodromske takse cca 89€ (podložne promeni)
- doplatu za 1/1 sobu: 150€ (na upit)
- međunarodno zdravstveno osiguranje
- pogranične takse:  45€
- napojnice za osoblje hotela i vozače, koje su u zemljama bliskog istoka uobičajene: 30€
- individualne troškove putnika


Važna napomena:
Vize: državljanima Srbije sa novim biometrijskim pasošima (važnost pasoša najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja) nisu potrebne vize za navedene zemlje. Postoji mogućnost da putnicima koji su posetili određene arapske zemlje ne bude dozvoljen ulazak u Izrael.


Rok za prijavu:
Program je rađen na bazi od minimum 25 putnika Falcon Tours zadržava pravo da u slučaju izmene cene prevoza, deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenjih putnika i slično izmeni cenu aranžmana za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje, a najkasnije 5 dana pre polaska na putovanje

Rok za prijavu: 25.09.2016. Program je rađen na bazi od minimum 20 putnika


Mogući načini plaćanja:
1) 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja
2) 30% prilikom rezervacije, a ostatak u 6 rata čekovima građana bez uvećanja
3) Platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa, American Expres)


Organizator zadržava pravo da u slučaju izmene cene prevoza, deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenjih putnika i slično izmeni cenu aranžmana za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje, a najkasnije 5 dana pre polaska na putovanje. Svi ostali uslovi korišćenja aranžmana navedeni su u Opštim uslovima putovanja agencije organizatora, koji su u skladu sa Zakonom o turizmu.


Club Paradiso licenca broj OTP 149/2010, nastupa u svojstvu posrednika u prodaji - subagenta. Uz ovaj cenovnik važe program i opšti uslovi putovanja OTP 31/2016 Falcon Art Tours.

/

/

/


Prijave i informacije

Club Paradiso d.o.o. Bulevar despota Stefana 15, Beograd

011/72 47 012; 72 40 928