Daleke destinacije -> Iran

Iran - "Carska Persija"

Iran - 12 dana – avion/autobus 1.565€

Putovanje u Iran

Iran je, pre svega i iznad svega, zemlja čudesne istorije i kulture koja je ostavila neizbrisiv civilizacijski trag. Društveno uređenje Irana vekovima je bilo daleko ispred ostalih civilizacija. Bogata istorija i današnja nepokolebljivost izdvajaju Iran kao zemlju potpune nezavisnosti, na sopstvenom putu suprotnog globalizmu, sa jedistvenim načinom života. Ljubazan narod, poznat po gostoprimljivosti učiniće svakog putnika bogatim prelepim utiscima. Arhitektonski dragulji koje je stvorio persijski narod, oduševljavali su i nadahnjivali brojne pesnike i umetnike. Iran je dom velikih pesnika Širazija, Firdusija, Rumija, Hafeza, Sadija, Hajama i drugih, koji su svoje stihove pretočili u okeane ljubavi i duhovnosti.


Iran, Putovanja Iran Iran, Putovanja Iran Iran, Putovanja Iran Iran, Putovanja Iran Iran, Putovanja Iran Iran, Putovanja Iran


Iran

Drevne civilizacije - Carska Persija: Iran
Teheran - Širaz - Persepolis - Jazd - Isfahan
27.11.2016. - 08.12.2016. 12 dana – avion/autobus


1-2. dan Beograd | Istanbul | Teheran
Okupljanje putnika na aerodromu Nikola Tesla 2 sata pre poletanja. Let za Istanbul u 11:20h. Sletanje u Istanbul predviđeno u 13:55h. Nastavak putovanja letom za Teheran u 23:30h. Noćni let. Sletanje u Teheran 04:05h. Transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Odmor u jutarnjim časovima. Razgledanje Teherana: Golestan palata, Šahova džamija, teheranski bazar... Pauza za ručak u nekom od lokalnih restorana. Poseta Muzeju krunskog nakita, gde se nalazi najveća kolekcija nakita u svetu, a između ostalog i čuveni dijamant „Daria i Nur". Povratak u hotel. Noćenje.


3. dan Teheran | Širaz
Doručak. Odlazak u Arheološki deo Nacionalnog muzeja, poseta Muzeju stakla i keramike i Muzeju tepiha. Slobodno vreme. Nakon toga večernji let za Širaz. Smeštaj u hotel. Noćenje.


4. dan Širaz | Persepolis | Širaz
Doručak. Celodnevni izlet za Persepolis, prestonice moćnog Persijskog carstva. Razgledanje ostataka nekadašnje palate, čiju je gradnju započeo Darije Veliki, nastavili njegovi naslednici, a koju je srušio Aleksandar Makedonski. Obilazak i prelepih reljefa na stenama koji ukrašavaju gorbnice Ahamenidskih kraljeva u obližnjim mestima Naqsh-i Rostam. Pauza za ručak u nekom od lokalnih restorana. Putovanje nazad u Širaz i poseta Vakil bazaru, nakon čega je povratak u hotel. Noćenje.


5. dan Širaz
Doručak. Celodnevno razgledanje Širaza, grada na 1500 metara nadmorske visine i koji je kolevka persijske istorije: Eram vrtovi, Citadela Karim Kan Zanda, Muzej Parsa, džamija Vakil.. Pauza za ručak u nekom od lokalnih restorana.... Džamija Nasir ol-Mulk, Naranjesten muzej i grobnice Sadi-ja i Hafeza. Povratak u hotel. Noćenje.


6. dan Širaz | Jazd
Doručak. Napuštanje hotela i jutarnji polazak za Jazd, sa usputnim razgledanjem Pasargada. Od nekadašnje prestonice Persijskog carstva pre Persepolisa, ostale su iskopine – grobnica Kira Velikog, osnivača persijskog carstva i dinastije. Usputna pauza za ručak .. Dolazak u Jazd u večernjim časovima. Smeštaj u hotel. Noćenje.


7. dan Jazd
Doručak. Celodnevno razgledanje Jazda, grada koji se ubraja među najstarije na svetu. Stari grad je uvršten u svetsku kulturnu baštinu od strane UNESCO-a, smatra se centrom zoroastrijanske religije – džamija Jami iz XIV veka, hramovi Seyyed Rokneddin i Davazdah imama, Aleksandrov zatvor.. Pauza za ručak u nekom od lokalnih restorana... Muzej vode, Tekkeh of Amir Chaqmaq, Davflatabad vrtovi, Zoroastrijanski hram vatre i Kule tišine. Povratak u hotel. Noćenje.


8. dan Jazd | Maybod | Isfahan
Doručak. Vožnja prema Isfahanu sa usputnom posetom i obilaskom Maybod-a (glinena citadela, urbani karavansaraj, Kuća Leda). Pauza za ručak u nekom od lokalnih restorana. Nastavak putovanja i dolazak u Isfahan u večernjim časovima. Noćenje.


9. dan Isfahan
Doručak. Celodnevno razgledanje Isfahana, prestonice Safavidske Persije – jedan od najlepših gradova Irana: palata Hasht Behesht i Chehel Sutun, Khaju most, Sio-Se Pol.. Pauza za ručak u nekom od lokalnih restorana... spomenici u okruženju širokog trga Naqsh-i Jahan sa paviljonom Ali Qapu-a, šeik Lutfolahova džamija, Abbasi džamija, i monumentalni ulaz u bazar Qayssarieh. Povratak u hotel. Noćenje.


10. dan Isfahan
Doručak. Nastavak razledanja Isfahana, poludnevno – Jami džamija iz XII veka, Jermenska četvrt sa katedralom Vank.. Pauza za ručak u nekom od lokalnih restorana... i nakon toga slobodno vreme za individualno razledanje, šoping u krugu veličanstvenog trga Naqsh-i Jahan, i večera u tradicionalnom restoranu. Noćenje.


11. dan Isfahan | Kašan | Teheran
Doručak. Nakon doručka vožnja prema Teheranu, sa usputnim razgledanjem Kašana, gde se obilazi kuća Tabatabai i Borujerdi, prolazi pored Teppe Sialk, i vrtovi Fina. Pauza za ručak u nekom od lokalnih restorana.. Nastavak vožnje. Dolazak u Teheran. Smeštaj u hotel i odmor/noćenje.


12. dan Teheran | Istanbul | Beograd
U toku noći napuštanje hotelskih soba. Transfer do aerodroma. Let za Istanbul u 04:55h. Sletanje u Istanbul predviđeno u 06:40h. Nastavak putovanja letom za Beograd u 10:30h. Sletanje na aerodrom u Beogradu u 11:25h.


Cena aranžmana po osobi: 1.565€

u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banke Intese


Aranžman obuhvata:
- Avio prevoz Beograd-Istanbul-Teheran-Istanbul-Beograd low-cost avio kompanijom Pegasus Airlines
- lokalni let Teheran - Širaz
- transferi i obilasci prema programu
- 9 noćenja sa doručkom u standardnim dvokrevetnim sobama hotelima sa 4* lokalne kategorizacije i 1 prenoćište.
- ulaznice za kult.-istorijske spomenike prema programu
- osveženje i mineralna voda tokom obilazaka
- troškovi organizacije i vođstvo puta


Aranžman ne obuhvata:
- doplata za 1/1 sobu 345€ (na upit)
- avionske, aerodromske i administartivne takse cca 115€
- obroci tokom leta cca 40€ (za 4 leta – plaćaju se u avionu)
- lokalne aerodromske takse (plaćaju se direktno u lokalnoj valuti)
- ručak i večera
- obavezno putno osiguranje
- viza i troškovi pribavljanja vize
- fakultativni program
- individualne troškove


Rok za prijavu: 25.09.2016. Program je rađen na bazi od minimum 20 putnika


Mogući načini plaćanja:
1) 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja
2) 30% prilikom rezervacije, a ostatak u 6 rata čekovima građana bez uvećanja
3) Platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa, American Expres)


Napomene:
- Prilikom uplate rezervacije putnici su u obavezi da dostave kopiju prve strane važećeg pasoša. u suprotnom, agencija ne snosi odgovornost ako se avio - karte odštampaju sa pogrešnim imenima, dok putnici snose troškove štampanja novih karata.
- Za žene su obavezne marame na glavama tokom celog dana, kao i duže suknje ili tunike sa dugim rukavima; za muškarce nisu dozvoljene kratke pantalone, a strogo je zabranjeno unošenje i konzumiranje alkohola.
- Važno: Putnici koji u pasošu imaju izraelski pečat, ne mogu ući u Iran.
- Cena je istaknuta u evrima i rađena je prema odnosu 1 usd = 0.87€. Ukoliko dođe do promene kursa dolara prema evru, agencija zadržava pravo promene cene aranžmana za odgovarajući iznos.


Organizator zadržava pravo da u slučaju izmene cene prevoza, deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenjih putnika i slično izmeni cenu aranžmana za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje, a najkasnije 5 dana pre polaska na putovanje. Svi ostali uslovi korišćenja aranžmana navedeni su u Opštim uslovima putovanja agencije organizatora, koji su u skladu sa Zakonom o turizmu.


Club Paradiso licenca broj OTP 149/2010, nastupa u svojstvu posrednika u prodaji - subagenta. Uz ovaj cenovnik važe program i opšti uslovi putovanja OTP 31/2016 Falcon Art Tours.

/

/

/


Prijave i informacije

Club Paradiso d.o.o. Bulevar despota Stefana 15, Beograd

011/72 47 012; 72 40 928