Top 9 plaža Kefalonije | Paradiso blog | Club Paradiso
Radno vreme: 09h - 19h, subotom 09h - 14h
 

Povezana mesta

Kefalonija

Top 9 plaža Kefalonije


Najlepša plaža ostrva i istovremeno jedna od najlepših u Evropi. Pogled na plažu sa visoke planine koja je okružuje čini se skoro nestvarnim. Plaža je veoma živopisna, voda je tirkizna i kristalno čista. Snežnobeli pesak, pomešan s kamenčićima i penom talasa osvajaju turiste. Ovo je takođe jedna od najslikanijih plaža na Kefaloniji, pa samim tim i najviše „izreklamirana“. Iako i druge plaže na Kefaloniji nude neverovatne mogućnosti i lepotu, ima nešto posebno u plaži Mitros, a to je osećaj divljine. To je i najčešći razlog zbog čega je turisti posećuju.

1. Plaža Mirtos

Najlepša plaža ostrva i istovremeno jedna od najlepših u Evropi. Pogled na plažu sa visoke planine koja je okružuje čini se skoro nestvarnim. Plaža je veoma živopisna, voda je tirkizna i kristalno čista. Snežnobeli pesak, pomešan s kamenčićima i penom talasa osvajaju turiste. Ovo je takođe jedna od najslikanijih plaža na Kefaloniji, pa samim tim i najviše „izreklamirana“. Iako i druge plaže na Kefaloniji nude neverovatne mogućnosti i lepotu, ima nešto posebno u plaži Mitros, a to je osećaj divljine. To je i najčešći razlog zbog čega je turisti posećuju.
- Gde se nalazi plaža Mirtos: severo-zapad Kefalonije, u istoimenom zalivu, sa istoimenim mestom u pozadini. 29 kilometara severno od glavnog grada Argostolija.
- Šta poseduje plaža: vrlo blizu kafić; tuševi i ne tako puno ležaljki.
- Šta se nalazi u blizini plaže Mirtos: plaža se nalazi na pola puta između glavnog grada i simpatičnog sela Divarata.
- Karakter plaže: šljunkovita plaža; netaknuta priroda; divlji karakter na suptilan način; duboko Jonsko more;

2. Antisamos plaža

Jedna od onih plaža koja je savršena za izležavanje u ležaljci, sunčanje i osvežavajuće kupanje u svežem Jonskom moru, bez mnogo žurbe i uz uživanje. Snežno beli kamenčići daju poseban odsjaj vodi i čine plažu lako uočljivom sa pučine, pa je pristizanje do ove plaže brodićem posebno interesantno. Okruženje plaže čine kamenita brda sa niskim drvećem i žbunastom vegetacijom koja kao da uranja u more. Meštani savetuju da je plaža posebno lepa van sezone, međutim i sama sezona će vas sigurno kupiti. - Gde se nalazi plaža Antisamos: 27 km istočno od glavnog grada Kefalonije, Argostolija, u uvali nedaleko od luke / grada Samos na istočnoj obali Kefalonije. - Šta poseduje plaža: ležaljke, suncobrani, bar u zaleđu plaže; - Šta se nalazi u blizini plaže Antisamos: na brdu iznad plaže se nalazi manastir Agrilion; nedaleko od same plaže, kopnenim putem se stiže do luke Samos. - Karakter plaže: šljunkovita/kamenita sa belim kamenčićima; opuštajuća; idilična.

 

3. Plaža Skala

Još jedna rajska plaža na Kefaloniji, divnog peščanog karaktera, tako da biste sigurno zažalili ako ne biste otišli. Locirana je na jugoistoku ostrva u istoimenom gradu. Ono što je jako korisno, za razliku od prethodno pomenutih plaža jeste dostupnost mnoštva barova, kafića i restorana, kao i mini marketa, s obzirom na to da je plaža Skala praktično produžetak istoimenog grada. Plaža ima pomalo „strmi“ karakter kada je u pitanju ulazak u vodu, pa je najviše posećuju oni koji vole dosta da plivaju. Samim kretanjem po plaži možete prolaziti kroz različite predele, od glavne ulice u zaleđu plaže, do kamenitih i nepristupačnih delova koji su kao stvoreni za ljubitelje prirode. Plaža je savršena za ronjenje i poseduje plavu zastavicu.
- Gde se nalazi plaža Skala beach: nalazi se na jugoistočnoj obali Kefalonije, na isturenom delu ostrva gde usamljeno stoji, na 38 kilometara udaljenosti od glavnog grada Argostolija.
- Šta poseduje plaža: ležaljke, suncobrani, kafići, barovi.
- Šta se nalazi u blizini plaže Skala: istoimeni gradić.
- Karakter plaže: plava zastavica; dugačka, široka i peščana; poprilično mirna; voda je vrlo brzo duboka i providna.

4. Ksi plaža

Još jedna fantastična peščana plaža na Kefaloniji, verovatno najinteresantnijeg izgleda. Ksi plaža na Kefaloniji svoju interesantnost duguje čudnoj kombinaciji boje peska, šljake i sunčevih zraka koji stvaraju utisak da je plaža narandžastija nego što zaista jeste. Pesak zaista ima narandžastu nijansu zahvaljujući šljaci i unikatnoj mineralnoj strukturi okolnih stena, a podseća na one plaže koje viđate u američkim filmovima. Ovakav divlji karakter u kombinaciji sa zanimljivom bojom definitivno kupuje sve one kojima je romantika na letovanju ideal i cilj.
- Gde se nalazi Ksi plaža: nalazi se na 40ak kilometara od glavnog grada Kefalonije, od kog se do plaže mora doći obilazećim kopnenim putem oko najveće uvale na Kefaloniji, ili brodićem koji skraćuje put.
- Šta poseduje plaža: barovi i restorani; suncobrani i ležaljke; sportske aktivnosti;
- Šta se nalazi u blizini plaže Ksi (narandžaste) plaže: Celokupan resort Ksi plaže sa mnoštvom mogućnosti, kafićima, restoranima i marketima.
- Karakter plaže: peščana; divljeg izgleda; romantična; narandžasti pesak;

5. Petani plaža

Nazivaju je i kopija Mirtos plaže. Nekada je Petani bila uvala u divljem delu Kefalonije. U poslednjih par godina oko ove plaže su sagrađeni luksuzni hoteli. Ovu predivnu plažu sa svojim malim belim šljunkom i njenom kristalno tirkiznom vodom naći ćete na zapadnom delu poluostrva Paliki (zapadna Kefalonija). Na putu do plaže, bićete zadivljeni spektakularnim pogledom. Ova plaža je nagrađena plavom zastavom, kao i svojom dobrom organizacijom. Naći ćete taverne pravo na moru ili veće uz put, tako da možete uživati u pogledu dok ručate.

6. Plaža Makris Gialos

Prelepo turističko mesto koji se nalazi oko lepog i kristalnog zaliva. Nalazi se 4 km južno od Argostolija, glavnog grada Kefalonije. To je jedna od najposećenijih plaža Kefalonije, popularna zbog svoje sjajno zlatne boje peska, plavetnila i čiste vode. Slično većini plaža na ostrvu, Makris Gialos ima divan pejzaž sa gustom vegetacijom i visokim borovima. Zbog blizine glavnom gradu, Makris Gialos je postao važan kako za turiste, tako i grčke putnike. Tokom leta, dobro organizovana plaža je poznato mesto susreta. Lako joj je pristupiti svim prevoznim sredstvima. Na plaži se nalazi bar, kao i sportski centar.

7. Plaža Foki Fiskardo

U prevodu foka na grčkom, je lako dostupna, na svega pet minuta vožnje od sela Fiscardo. Foki je jedno od najživopisnijih mesta u Kefaloniji. Poznat je po svom pejzažu sa šumama maslina koje turistima omogućavaju prirodni hlad. To je dom mnogih foka, po kojima je i dobio ime. Područje se sastoji od šljunka sa izvanrednim pogledom na kristalno čisto more. Prekrasan put, na desnoj strani plaže, vodi do bezbrojnih pećina i uvala koje pleni sve posetioce. Ne postoje turistički sadržaji, ali prirodni pejzaž nudi opuštajuće i mirne trenutke. Odmah iznad plaže je mala riblja konoba.

8. Koroni beach

Peščana plaža okružena bujnom vegetacijom u podnožju sela Tiramonas. Stene su stvorile impresivnu pozadinu ove zlatne plaže. Sa uskog puta nudi se magičan pogled na Jonsko more, pa čak i do susednog Zakintosa kada su dani vedri! Ono što daje ovoj plaži još veći šarm je mala reka na samom početku. Do plaže Koroni se može doći pešice od plaže Skale ili sela Mavrata .Odmah iznad plaže se možete opustiti, popiti piće ili užinati. Plaža je dobro organizovana, poseduje ležaljke i suncobrane, idealna za porodice sa decom, kao i romantične parove. Ako pripadate ovim poslednjima, vredi ostati do kasno u noć ili čak prespavati u vrećama za spavanje pod sjajnim zvezdama, daleko od civilizacije.

9. Plaža Lepeda

Divna plaža u jedinstvenom ambijentu. Impresivne stene stvaraju prelepu prirodnu pozadinu, zajedno sa plažom i malim jezerom. Crvenkasto-braon boja peska sa plitkim čistim morem idealna je za porodice sa malom i starijom decom koji žele da se zabave i igraju. Plaža poseduje suncobrane, ležaljke, veliku tavernu, tako da ovde možete provesti ceo dan sa svojom porodicom.

Source: Euforija travel