5 Dokaza da more može da izleči skoro sve | Blog | Club Paradiso
Radno vreme: 09h - 19h, subotom 09h - 14h
 

5 Dokaza da more može da izleči skoro sve


5 Dokaza da more može da izleči skoro sve

Raznorazna naučna istraživanja su dokazala da more leči sve i svašta. Sigurno je da svi koji su odvojili novac i vreme da odmore negde pored morske obale mogu ovo i da potvrde. Zašto je more tako lekovito i kako ono leči? Dajemo vam 5 dokaza koje niko neće moći da opovrgne. More leči:



1. More leči Stres

Sve što se dešava na moru smanjuje stres. Priroda, zvuci mora, Sunce, slana voda… Sve to doprinosi smanjenju stresa.



2. Sunce

Ne treba da se bojite Sunca. Sunce sigurno neće da vam naškodi ako se prema njemu prijateljski ponašate. Jutarnje i večernje Sunce ne može da vas ispeče. Slušajte svoje telo. Sunčeva svetlost nam daje vitamin D koji nam čuva kosti, imunitet, mišiće, san i podstiče dobro raspoloženje. Dakle smanjuje stres što pomaže sprečavanju raznoraznih bolesti.



3. Morska voda

Udisanje isparenja morske vode oporavlja disajne puteve, bronhije i pluća. Lakše se diše. Kupanjem u morskoj vodi mogu se izlečiti mnoge kožne bolesti. So i kalijum hlorid pomažu oštećenoj koži.

Koža koja se izlaže Suncu i morskoj vodi može da se isuši, pa joj je potrebna dodatna nega. Hidrirajte je blagim kremama.



4. Jod

Jod utiče na lučenje hormona štitaste žlezde koji utiču na inteligenciju i rast. Ako je loše lučenje ovih hormona ljudi su skloni gojenju, depresiji i zaostaju u fizičkom i psihičkom razvoju.

5. Regenerisanje organizma

Smanjivanje stresa, podsticanje hormona sreće, zdrava morska hrana, osvežavajući morski vazduh, sunčeva svetlost, šetnja pored mora, plivanje i brčkanje u moru doprinose regenerisanju celog organizma.



Malo li je? Vreme je da počnete da planirate morski odmor! Odmah


Podeli:


Source: Stiklakafakravata.com